За и против ваксинирането на децата ни

• 27 553
  • 402
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Никой не слага ваксина срещу тетанус при леко одраскване! То ако беше така след всяка игра на площадката хлапетата под строй щяха да се озовават в лекарския кабинет! Ваксина се слага при по-дълбоки рани, и то получени при определени условия, защото имунитетът от ваксината отслабва с времето, зат'ва се и реимунизира. За бяс все тая вярваш или не и как си го обясняваш, ваксина се слага след ухапване и действа! А не винаги си личи дали животното е бясно, не случайно се препоръчва ако се знае кое е да се следи дали в следващите 10 дни ще развие симптоми на бяс. Ваксината е тежка, но ако има доказан бяс при животното или ако то не може да се проследи се слага, защото бяс=смърт 100%. Факт, рядко се среща, ама се среща, и то в България! Ако не беше така нямаше всяка година да разпръскват ваксини от самолет, за да защитят дивите животни. Ама ти си леж на кълката, че на теб няма да се случи. дано си права, де, на никого не пожелавам да се разболява от подобни гадости.

# 121
  • Пловдив
Макар, че беше преди над 20 години, още помня случай в който детенце на 4-5 години си играло в къщи, видяло мишка и посегнало към не. Мишката го ухапа и воала на лекар. Не знам дали беше бита ваксина, но помня че изследваха мишката, установи се, че има бяс и на момиченцето биеха някакви инжекции, в корема мисля. Нямам много добри спомени, защото бях едва 2ри клас, и се с детето се срещахме само пред кабинета  на лекарите.
Та дали на челото на тая мишка е пишело, че има бяс? Не ми се вярва. И съм убедена, че и в нашата държава има все някъде животни с бяс, ама нали не ги виждаме, що да мислим за тях и какво може да се случи.
Който иска да не ваксинира, негово решение си е, ама да ми се обяснява, че от ваксините няма полза, че не съм информирана, че съм безотговорна( че и тия съм чувала и чела), няма да стане. Да не говоря за тъпотията да си взимат фалшиви бележки, за поставени ваксини, че да си пуснат децата на ясла/градина. Като вземе човек решение, ми да си носи последствията. После се ширят едни мнения, че при 90% ваксинирани деца, пак имало някви си болести. А реално колко от тези 90% са ваксинирани, само те си знят.

# 122
  • София
Макар, че беше преди над 20 години, още помня случай в който детенце на 4-5 години си играло в къщи, видяло мишка и посегнало към не. Мишката го ухапа и воала на лекар. Не знам дали беше бита ваксина, но помня че изследваха мишката, установи се, че има бяс и на момиченцето биеха някакви инжекции, в корема мисля. Нямам много добри спомени, защото бях едва 2ри клас, и се с детето се срещахме само пред кабинета  на лекарите.
Та дали на челото на тая мишка е пишело, че има бяс? Не ми се вярва. И съм убедена, че и в нашата държава има все някъде животни с бяс, ама нали не ги виждаме, що да мислим за тях и какво може да се случи.
Който иска да не ваксинира, негово решение си е, ама да ми се обяснява, че от ваксините няма полза, че не съм информирана, че съм безотговорна( че и тия съм чувала и чела), няма да стане. Да не говоря за тъпотията да си взимат фалшиви бележки, за поставени ваксини, че да си пуснат децата на ясла/градина. Като вземе човек решение, ми да си носи последствията. После се ширят едни мнения, че при 90% ваксинирани деца, пак имало някви си болести. А реално колко от тези 90% са ваксинирани, само те си знят.

Аз нали това казвам, че болести и зарази виреят в мизерия и мръсотия.
В какви условия трябва да е живяло това дете, че да си играе вкъщи и хване разхождаща се там мишка?

# 123
  • Варна
Хайде, спри се вече, а? Вместо мишка можеше да е куче или котка. И те ли живеят в мръсотията?

# 124
И мен от всичко най ме дразни опита за убеждаване , че няма смисъл от ваксини.
Ами рискувай с живота на детето си, твоя си работа, ама недей да ни обясняваш , че един вид сме в грешка и , че ваксините са безмислени!
То като ти чета всеки пост, ти си знаеш твоето, не можеш да схванеш за какво ти говорят! Хващаш се за една дума и толкова! Вземи прочети всичко отново , за да разбереш какво се опитват да кажат момичетата.
И само да вметна , че моя позната която Не ваксинира и държи дома си като аптека(което не е ОК) -има калцуни,чисти всичко със спирт всеки ден! И още куп ненормални неща (за мен) , и детето и е постоянно с някаква бактерия, лежало в болница вече няколко пъти, изкарва вирусите бавно и с всички възможни симптоми. Така , че чистотата не е гаранция за “здраво дете” .
Приключи спора ,  който сама създаде и отивай да миеш ръцете на детето.😉

# 125
  • в кукувиче гнездо

В какви условия трябва да е живяло това дете, че да си играе вкъщи и хване разхождаща се там мишка?
Ето пак пълни тъпотии. живяло било в мизерия и мръсотия. Ами преди повече от 30 години, когато бях дете живеех в къща. Не съм живяла в мизерия и мръсотия, а в семейство с медицински работници. Баба ми така ми е вменила от малка да си мия непрекъснато ръцете, че 40 години по-късно още ми е пред очите как ме кара при всяко влизане в къщи да се мия качена на стол на мивката. И, о ужас!!! В мазето на къщата ни е имало мишки, слагали са капани и аз самата см виждала мишки. И не само. И сега в много къщи има мишки, ама това не значи, че те се разхождат из стаите, щото хората живеят в мизерия и мръсотия. Слаба ти е тезата, дето защитаваш. Аргументите ти не стигат за съжаление. Мий си ръцете, мий ги и на детето си и се моли да не пипне от някъде ваксинопредотвратими болести. Освен, ако не си от ония, дето слагат ваксини, а после само акъл леят колко са вредни.

# 126
Никога не бих се ваксинирала с/у бяс ако ме ухапе куче.

Ами, супер. Бясът, поне до съвсем скоро, без ваксина имаше 100% смъртност. От няколко години спасяват хора като ги привеждат в медикаментозна кома и ги тъпчат с противовирусни, но много от тях оцеляват с мозъчни увреждания. Ваксината срещу бяс е почти 100% ефективна, но трябва да се сложи до няколко дни след ухапването.

https://www.scientificamerican.com/article/jeanna-giese-rabies-survivor/

Това момиче е било ухапано от прилеп в църква.

Тетанус - един от най-силните невротоксини, отделя се от бактерия, която се намира навсякъде - в почвата и в червата на животни и хора, но се активира само при анаеробни условия. Смъртността е доста висока, дори при най-добра лекарска грижа около 10%. Умира се от задушаване в следствие на мускулни спазми, които могат да бъдат толкова силни, че да доведат до счупване на кости. Ваксината срещу тетанус е почти 100% ефективна, подновява се на всеки 10 години като има индикации, че действа и много след това.

И тъй като това са болести, които не можеш да предадеш на други хора, честно казано на никой не му пука дали ще се ваксинираш или не.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 09:26 от LillyM

# 127
  • София
То пък все едно не е пълно с плъхове около ендекато на културата.

# 128
  • Пловдив
Само веднъж я питаха дали е от ваксините, на което жената е отговорила: "Коко отключи тези симптоми след като му бихме синфорикс и пентаксим на 11 месеца".
Аха, и моят син така. Баш след МПР или която там ваксина се пада на една година трябваше да проговори, пък той взе, че не проговори. Wink Срички си казваше, и сега казва. Също е с аутизъм. И е по-зле като развитие от нейния. Само дето аз нито събирам пари за сина си из медиите - има много по-тежко болни деца и възрастни, при това нуждаещи се от по-доказано действащи терапии; нито обвинявам ваксините - което, да признаем, не знам дали и тези родители го правят.

Принципно и аз съм за по-малко по възможност задължителни ваксини и по-гъвкава схема, щото по-добре да не се бърка човек много в сложни работи като организма, че не знае кое на какво може да повлияе.

# 129
  • София
Между другото, и аз мисля така. Че сегашната схема на ваксините е ужадно натоварена. Особено пък с новите 6 валентни ваксини. Как 6 неща наведнъж? Явно може де. Но сякаш преди беше по-спокойно. Добре че децата ми са големи и не го мисля тепърва.
Ваксина за бяс сложих на кучето. Даже и тук, в Младост, има плъхове по мазетата и понякога търчат по улицата.

# 130
Ваксините не са чак толкова сложни. Първата съвременна ваксина е разработена във времена, когато медицината все още не е била много развита, а и преди това хората са се опитвали да получат нещо като ваксини. Още през 5-ти век преди новата ера древните гърци забелязали, че ако преболедуваш дадено заболяване, след това не се разболяваш. През 10-ти век в Китай са практикували вдишване през носа на стрити на прах корички от едра шарка.

Имунната система наистина е доста сложна система, но способността на имунната система да помни неща, които вече веднъж е срещала е напълно естествена способност и тя го прави постоянно. Антителата са изключително мощно оръжие на имунната система, но тъй като те се произвеждат специално за всеки конкретен нашественик, тяхното производство изисква време. Време, през което нашественикът може да те надвие и да ти нанесе непоправими щети, дори смърт. Но ако вече го познаваш от преди, имунната система ще го убие без дори да усетиш, че е бил там.

Как работи имунната система със субтитри на български.

https://youtu.be/zQGOcOUBi6s

Това, което ваксините правят е просто да организират мач, който предварително е нагласен в твоя полза. Вирусите и бактериите са мъртви или силно отслабени. Целта е имунната ти система да се запознае с тях, да си изработи антитела и после когато дойде истинския нашественик да го ликвидира мигновено.

# 131
Между другото, и аз мисля така. Че сегашната схема на ваксините е ужадно натоварена. Особено пък с новите 6 валентни ваксини. Как 6 неща наведнъж? Явно може де. Но сякаш преди беше по-спокойно. Добре че децата ми са големи и не го мисля тепърва.

Капацитетът на имунната система е много по-голям от 6 ваксини наведнъж. Имунната система теоретично може да отговори едновременно на антигените на хиляди ваксини наведнъж, така че няма шанс да се претовари. Повечето негативни странични реакции са в резултат на прекалено силен имуннен отговор, а не на прекалено слаб такъв.
Преди сигурно е било по-спокойно, защото е нямало толкова много антиваксъри да заливат хората с дезинформация.

# 132
  • Пловдив

Ми по спомен детенцето беше чисто и спретнато, не беше ромче. Това, че било ухапано от мишка, и видиш ли живее във мизерия е само твоя теория и нищо повече. Отрастнала съм в къща, където винаги се е чистило и въпреки това мишки имаше. Сега живея в апартамент, чистя през ден, бърша, и накрая ми се мяркат едни гигантски хлебарки понякога. Сигурно, щот не чистя достатъчно, знам ли?

# 133
  • София
А ативаксърите и ваксиноманиацита трябва да имат право на избор. Затова ваксинирането трябва да стане по желание, както е в повечето бели държави. Да има препоръчителни ваксини, които да са безплатни, а останалите да се заплащат.

# 134
  • в кукувиче гнездо
А ативаксърите и ваксиноманиацита трябва да имат право на избор. Затова ваксинирането трябва да стане по желание, както е в повечето бели държави. Да има препоръчителни ваксини, които да са безплатни, а останалите да се заплащат.
Значи като не става с миене на ръце, влиза в действие свободата на поставяне на ваксините. "В белите държави" - тоя израз ми е любим. Ама в тия бели държави покритието е над 90 процента. Антиваксърите си имат няколко заучени фрази и с тях борят невежите.

Общи условия

Активация на акаунт