Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 533
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
Гледайте си детето тогава и това е.

# 181
Авторке,
Преди да прочета за детето, директно бих ти казала да бягаш от насилника и да си организираш живота без него, докато още имаш останали физически и психически сили.
Виж, с болно дете, не се наемам да давам съвети. Не знам колко сили и усилия ти коства грижата по него, че с лесна ръка да ти кажа бягай.
Явно във вашия случай разговорите не помагат. Говорите, говорите и утре пак същото. Той те приема като латерна, която си каканиже и с нищо не променя рахата му.
Пробвай по метода на Сирен. Покажи му, че не ти пука, че крещи. Изкрещи му насреща. Нека види, че не е страх. Понякога най- големите насилници се свиват като усетят отпор. Той е свикнал да си безгласна буква. Изненадай го.
Успех!

# 182
Благодаря likeadream.
Ами да,вече така правя и дори му казах,в прав текс,когато пак се нервира ,че ако пак прави така ще го зарежа и наистина той неочакваше и онемя...

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 21:54 от strawberry0302

# 183
  • София
Децата са момичета,той сега се контролираше поне пред приятеля на голямата,последния скандал беше именно пред него и него вече обижда,ама той не разбира български поне.
Относно това,че навън не е такъв-в работата си не смее,защото ще му коства работата,и пак казва че това го прави заради децата и мен,тоест пак ние сме виновни.Иначе с приятели се проявява,те вече го познават,даже му се “подиграват” че е нервак,той обича той да е центъра на вниманивто като сме на маса с приятели,той да говори,всички да го слушат,комплексар човек.

Мъжът ти има проблем с нервите+ комплексите, които непекъснато избива.
За толкова години, няма как да не си отчела коренното преобразяване от " мил и любезен" в " крещящ с безумен поглед", особено след прием на алкохол.
Ако за другите е просто нервак, то ти трябва да си наясно, че това си е отклонение.
Убедена съм, че с годините проявите са се засилили и сега "светлите" му мигове са все по- малко, а бесовете му- все по- чести и безсмислени, но все по- брутално изразявани.
Така че, не го ли напуснеш или не го ли убедиш да върви да се лекува, ще си извървиш пътя докрая- ще започне за загрявка с един- два шамара, после...........

ПП. Честно казано, писна ми от теми, в които се започва с едни факти, а основните се крият или просто не съществуват, докато не се наложи автора да отстои тезата си, тъй като не е очаквал точно " този" резултат!

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 22:53 от absurT

# 184
БИЙ МУ ШУТА ВЕДНАГА, АМА ВЕДНАГА!!!
МОМЕНТАЛИЧЕСКИ!!!!
Аман от комплексари дето си мачкат жените! И жени дето ги търпят!!! И що???
Пууу че се ядосах..........

# 185
ПП. Честно казано, писна ми от теми, в които се започва с едни факти, а основните се крият или просто не съществуват, докато не се наложи автора да отстои тезата си, тъй като не е очаквал точно " този" резултат!

Аз пък съм учуден, че човек с подобен стаж във форума не е забелязал тази избождаща очите закономерност.

# 186
  • София
Напротив, забелязвам и затова казвам, че ми писна!
Появява се някой и ни пуска по пързалката, къпейки се в съжалението и съпричастността ни, но в момента, в който съветите ни го подтикнат към действие, изважда някакъв разтърсващ коз, който да ни докаже какъв мъченик е и как няма начин да промени нищо, защото...............

# 187
  • София
Къде го виждате това в конкретния казус? (добронамерено питам)
Авторката още от пост първи разправя как ги тормози и й е ясно, че това е потисничество.
Визирам частта с промяна на сценария и вадене на козове, не с липсата на воля да го напусне.

# 188
Абсолютно. Ама това, ама онова - ами за какво тогава е темата, по дяволите?! Толкова лицемерно и нагло, към всички отговарящи потребители.

В конкретния казус - започва със как ме тормози и горката аз и завършва - не мога без него, той е толкова всеотдаен и се грижи за детето?!

# 189
  • София
Салсиша, пропуснала съм това с грижовността Peace
Не го вярвам. Хората, които са вечно беснеещи, нямат толкова чести проблясъци, за да се получи консистентна грижа за някого. Тук- тамв направят нещо, а то е крайно недостатъчно.

# 190
  • София
Не го вярвам. Хората, които са вечно беснеещи, нямат толкова чести проблясъци, за да се получи консистентна грижа за някого. Тук- тамв направят нещо, а то е крайно недостатъчно.

Ами, явно мъжът има проблем с нервите- психиката му се оказва нестабилна, а тя замита проблема под килима.

# 191

Ами, явно мъжът има проблем с нервите- психиката му се оказва нестабилна, а тя замита проблема под килима.

Или авторката лъже и преувеличава. Няма да се изненадам. Доста обиграно извърта и заема стойки всякакви. Но най-важното е, че дори във форум, който никой нищо не знае си позволява да манипулира информацията, та какво остава иначе.

Винаги, когато някой се определя надълго и нашироко, като вечната жертва, но в същото време много "оправен и отворен", има нещо гнило ...

# 192
Абсолютно. Ама това, ама онова - ами за какво тогава е темата, по дяволите?! Толкова лицемерно и нагло, към всички отговарящи потребители.

В конкретния казус - започва със как ме тормози и горката аз и завършва - не мога без него, той е толкова всеотдаен и се грижи за детето?!

Много е трудно да се пребориш с психическата зависимост. Финансовата е къде по-лесна, ако чевек се пребори с психическата такава.
Желая успех на авторката и ако наистина желая спокойствие за децата и себе си, да се бори за свободата си.
Запомнете, че няма идеален вариант. Пренаредете приоритетите си и не се терзайте повече.

# 193
  • Варна
За мен има нещо гнило още в тезата, че тя работи и всъщност могат да й стигат парите за да издържа сама себе си и децата, още повече живее в страна, където грижата за неравностойни е развита доста повече, но все пак стои при него. Ама нали удариха по тезата, че не знаем какво е да имаш дете с увреждане, а аз наистина не знам, така че... Няма какво да се хабим да пишем повече. Дадоха се всички възможни съвети, за какви ли не ситуации. Тя да си решава.

# 194
Аз не разбрах в коя държава се развива действието..

Общи условия

Активация на акаунт