БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 83 975
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • България
Пингвинче, много благодаря! Панамата изглежда добре изпъната.
tays, с гергеф е по-бавно, обаче бодчетата ми изглеждат по-гладки, не са като пияни казаци Laughing.
На дребната панама не личеше много, но на 14 каунта хич не си ги одобрих.
С гергефа е друго. Пък и го раздавам по-аристократично някак Laughing.

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile припомних си миналото.
тогава един хубостник се метна с плонж в темата и каза, че само старите баби бродират. пообясниха му се някои неща и човека, уж всичко разбрал, обяви, че в бродирането с гергеф има нещо аристократично.
ние без гергефите си останахме пейзанки. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

с гергеф ми е мудно, но пък има някои моделчета, които само с гергеф могат да станат... значи съм частично аристократична. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 617
.....
ние без гергефите си останахме пейзанки. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

......

Joy Joy

На мен първо ми е неудобен, но най-вероятно е въпрос на свикване. Но всъщност по-големия ми проблем е, че шия разхвърляно както съм в единия край на гоблена, така отивам на другия в зависимост какво ми се шие в момента (шаренко или по-едноцветно...или конкретна фигура) и ще трябва да местя постоянно. Но що големи чаршафи съм ушила без него явно така ще си остана...пейзанка  Mr. Green

# 618
Вярно е бавно , аз си мислех , че се боцка  както обичайно и се чудех как става на това изпънато платно Blush
И аз се отказвам от аристократичната титла .

# 619
ще си признаете виЙ! Simple Smile Simple Smile

# 620
  • София
На мен не ми е удобно на гергеф, отгоре, отдолу, отгоре... взех си от украинските станчета на Арабеска и шия доста бързичко с една ръка отдолу, една отгоре. Е, и това си има предимства и недостатъци, ама на мен лично така ми е супер удобно. Иначе предпочитам и без такива приспособления, но не се получават хубави кръстчетата.
Скрит текст:

# 621
ваче, ти ли пишеше шаренко преди?
Simple Smile старата гвардия май се събира пак. Simple Smile

# 622
  • на Мелмак
И аз от не аристокрацията Joy

Майка ми само с гергеф шиеше, на мен не ми е удобно!

# 623
  • Ямбол
И аз от не аристокрацията Joy

Майка ми само с гергеф шиеше, на мен не ми е удобно!

Добре де. Как шиеш контур без гергеф? Simple Smile

# 624
  • София
Аз съм самоука в това хоби. Нито майка ми шие гоблени, нито бабите ми навремето са шили. Нямам гергеф и не съм почувствала неговата липса засега. Шия неподредено и според настроението. Засега май единственото ми ненарушение е, че не отварям нов гоблен, докато не си завърша започнатия Simple Smile Но и това може да се промени Wink

# 625
  • София
ваче, ти ли пишеше шаренко преди?
Simple Smile старата гвардия май се събира пак. Simple Smile

Неее, не съм аз Simple Smile
Трябва да снимам петлето на Риолис да ви покажа, ама нещо не му харесвам на паспартуто, та като го нацеля ще ви покажа Wink
П.С. Да вземем да се видим като се постопли ей сегинка скоро Wink

# 626
Засега май единственото ми ненарушение е, че не отварям нов гоблен, докато не си завърша започнатия Simple Smile Но и това може да се промени Wink
Ако можех и аз така....... Но не мога. Видя нещо, хареса ми и не мирясвам, докато не го почна. Не мога да се успокоя иначе.

В момента чакам да получа "Утро в боровата гора" и от сега си мечтая как ще го започна, как ще набоцкам първите бодчета, колко много я харесвам тази картина и какви хубави спомени имам от нея.

И едно самопризнание. Миналата година януари месец започнах "Мадоната на Мурильо" от Галерия Бродерия. Стигнах до средата и я оставих. Е, днес ми дойде музата, извадих я от плика и цял ден шия Yum

# 627
май темата разбуди спящите и на всички ни се доши.
 някои даже започнаха. Simple Smile

поемам вината, поемам и ракиите Simple Smile и за среща съм готова... Simple Smile

# 628
  • София
май темата разбуди спящите и на всички ни се доши.
 някои даже започнаха. Simple Smile

поемам вината, поемам и ракиите Simple Smile и за среща съм готова... Simple Smile

Ааа, вината и ракиите не се поемат от един.. по братски се делят Wink Айде, ще се уговорим значи Simple Smile

# 629
Искате ли още малко да се пораздвижим и да си направим една игра. Например: извади забравен гоблен от шкафа, както аз направих днес Simple Smile и да си зададем колко квадратчета да ушием за седмица, да речем - 5 или 6 квадратчета. Така ще имаме стимул да придвижваме по-старите проекти.

И аз съм за среща. Обаче по София не знам дали мога да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт