Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 966
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Мога, затова търся съвети от опит как подавате, да не се хванат я за цвета, я за липсата на заверка, ако са черно-бели.

# 151
аз ги снимам цветни и после нали в сайта има отметка ,че ГФО-то е оригинал, ако преди години си носила на място на хартия, виж как са ги снимали те, аз вече ги пратих така Simple Smile

# 152
  • София-Младост
Черно бели винаги, заверка не слагам. Върнати няма.

# 153
Благодаря Ви за отговорите за обявяването на ГФО Flowers Hibiscus

И още нещо да Ви попитам - в Декларацията по чл.13 кои лични данни трябва задължително да се попълнят и кои може и да не се попълват - трите имена, ЕГН, лична карта...?

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 17:43 от beauty_magnolia

# 154
Здравейте! Имам следния казус, много ще съм благодарна, ако ми помогнете. Как се изчислява размера на обезщетението по чл. 331, ако последният месец служителят не е отработил пълен месец, а има 15 работни дни, а останалите 7 е бил неплатен отпуск? Коя сума трябва да служи за база: полученото брутно възнаграждение за месеца или брутното възнаграждение за този месец разделено на отработените дни и умножено след това по работните дни за конкретния месец?

# 155
  • София-Младост
Здравейте! Имам следния казус, много ще съм благодарна, ако ми помогнете. Как се изчислява размера на обезщетението по чл. 331, ако последният месец служителят не е отработил пълен месец, а има 15 работни дни, а останалите 7 е бил неплатен отпуск? Коя сума трябва да служи за база: полученото брутно възнаграждение за месеца или брутното възнаграждение за този месец разделено на отработените дни и умножено след това по работните дни за конкретния месец?
НСОРЗ
Чл. 19. (1) Когато работникът или служителят не е отработил пълен работен месец, брутното трудово възнаграждение по чл. 228 от Кодекса на труда се определя, като полученото среднодневно брутно трудово възнаграждение се умножи по броя на работните дни за същия месец.

# 156
Много благодаря за бързия отговор ☺ 💐

# 157
Когато сменяш управител и фирма, но собственикът си остава един и същ и се прекратява договорът със съответната фирма, изплаща ли се заплатата и отпуската, ако не си я ползвал? Или се продължава както до сега, но с нов договор?

# 158
  • Варна
Когато сменяш управител и фирма, но собственикът си остава един и същ и се прекратява договорът със съответната фирма, изплаща ли се заплатата и отпуската, ако не си я ползвал? Или се продължава както до сега, но с нов договор?
Имаш в предвид, че си преназначена в друга фирма, на същия собственик, същата работа и същите условия? Поради организационни причини?
При всички случаи, прекрати ли се договор, натрупаният неизползван отпуск се изплаща, а в новата фирма започва наново да се ползва съответният остатък за годината. За заплатата важи същото.

# 159
Имаш в предвид, че си преназначена в друга фирма, на същия собственик, същата работа и същите условия? Поради организационни причини?
При всички случаи, прекрати ли се договор, натрупаният неизползван отпуск се изплаща, а в новата фирма започва наново да се ползва съответният остатък за годината. За заплатата важи същото.
Да, точно така. Благодаря ти за инфото!

# 160
Здравейте, другата седмица имам защита на дипломната работа
и имам 2 въпроса към рецензията:
1.Каква е организацията на аналитичното отчитане
     към сметките на приходите в бюджетното предприятие?
2.Кой е водещият счетоводен принцип при отчитането на приходите
    в предприятието от публичния сектор.
Моля ви,дайте ми насоки къде да търся из интернет.Счетоводните сайтове искат регистрация
и то често платена.Страшно много материал изчетох за 2 дни,но или е със стара дата,години назад,
или въобще няма дата.Четох и ЗС,но неможах да намеря нещо да ми послужи като отговор.
Всички мой познати счетоводители не са в насока бюджетен сектор,а стопански.
Благодаря предварително.Flowers Bouquet

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 22:06 от miss_sesilly

# 161
Въпросите са ми за неплатената отпуска по чл.167 а.
Бащата може ли да вземе 6 месеца неплатена, ако майката е ползвала отпуска за детето след 2 годишна възраст т.е неговите 6 м. се ползват отделно?
Задължително ли е детето да не ходи на детска градина или у-ще/декларация/ за да вземе бащата неплатена?

На колко месеца максимално /по принцип/ неплатен годишно има право всеки?
знам за 1 месец с платени осигуровки.

# 162
  • София-Младост
Въпросите са ми за неплатената отпуска по чл.167 а.
Бащата може ли да вземе 6 месеца неплатена, ако майката е ползвала отпуска за детето след 2 годишна възраст т.е неговите 6 м. се ползват отделно?
Задължително ли е детето да не ходи на детска градина или у-ще/декларация/ за да вземе бащата неплатена?

На колко месеца максимално /по принцип/ неплатен годишно има право всеки?
знам за 1 месец с платени осигуровки.
Всеки родител има право на по 6 месеца. Ако майката е ползвала неините 6, бащата може да ползва своите полагаеми. Не е задължително детето да ходи на ясла/градина.
Няма максимално неплатен, има толкова колкото работодателя разреши. Просто от този неплатен само 30 работни дни за година се признават за трудов и осигурителен стаж.
При неплатения по 167а целият се зачита за стаж.
И при двата се внася сямо здравно.

# 163
Благодаря ти Ала Бала!
Питам защото някъде пише, че неплатен по 167 а може да се вземе ако детето НЕ ходи на детска градина т.е попълва се Декларация, че не ходи и има нужда някой да го гледа.

А при този едномесечния неплатен първо работодателя плаща за 1 месец, а за следващите месеци работника сам си внася здравните, а работодателя просто пази мястото му ли?

# 164
  • София-Младост
При втория неплатен за целия пвриод зфравните са за сметка на работника. Удържат му се, или си ги внася, а работодателя ги внася.

Общи условия

Активация на акаунт