Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 969
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, въпросът ми е при попълване на  удостоверение какво се вписва. За детски включва брутен, нетен доход и дни в неработоспособност. А когато е за стипендия или общежитие, по същия начин ли се прави или има разлика?

# 166
  • София-Младост
Здравейте, въпросът ми е при попълване на  удостоверение какво се вписва. За детски включва брутен, нетен доход и дни в неработоспособност. А когато е за стипендия или общежитие, по същия начин ли се прави или има разлика?
Не стана ясно какво точно попълвате. В удостоверение за детски аз вписвам само брутен доход.
За стипендия и общежитие обикновено си имат изисквания някакви...попитайте този, на когото е необходимо това удостоверение.

# 167
  • Русе
Питам работника, който иска удостоверението, какво иска да пише на него. Ако той не знае, пак същото като за детските, брутен, нетен доход, внесени осигуровки, всички накуп, не ги деля по фондове, данъка отделно. Дни във временна неработоспособност не посочвам. Често ми искат и удостоверения за получаване на банков кредит. Там например искат и стойността на изплатените командировъчни да пиша в отделна колона, защото някои от работниците ни имат доста командировъчни.

# 168
Разпечатвам удостоверенията от програмата за заплати, показва и брутния и нетния доход.

# 169
Затварят обекта, в който работя. Дадоха ми предизвестие 1 месец, че затварят. На негово място същия собственик отваря друг нов обект, ще ни дават нови договори за подписване, но аз мисля да не подписвам новия. Интересува ме ще ми изплатят ли двете заплати, които ще ми се полагат? Да не ме врътнат нещо с това предизвестие, защото е от тяхна страна? По чл.328 ал.1 т. от КТ е предизвестието.

# 170
  • София-Младост
А две заплати се полагат защото?

# 171
  • Русе
По кой член 2 заплати, не е ли една заплата, ако в едномесечен срок след прекраняване на трудовото правоотнош. не си намериш работа?

# 172
Защото вървим 1 заплата назад. Реално юли ще трябва да ми изплатят за юни месец и за юли, който ще ми бъде последен месец, който си е изработен. Дано ме разбрахте какво искам да кажа.

# 173
  • Русе
Длъжни са да ви изплатят заплатите, които реално сте заработили.

# 174
Тоест нищо допълнително не ви се дължи.Личен съвет-ако условията ви устройват подпишете новия договор.

# 175
Тоест нищо допълнително не ви се дължи.Личен съвет-ако условията ви устройват подпишете новия договор.
Друго искам да работя и затова няма да подпиша. Simple Smile

# 176
Ако напусна без предизвестие, мога ли да очаквам да ми изплатят прослуженото до момента?

# 177
По-скоро ще ти го удържат като неустойка.

# 178
Здравейте, да попитам за новия вид на болничния по часове, как ще се въвеждат и смятат болничните, това за сумираното РВ ли е или друго

# 179
  • Пловдив
Здравейте, да попитам за новия вид на болничния по часове, как ще се въвеждат и смятат болничните, това за сумираното РВ ли е или друго
Е,рано е още...въобще прието ли е със сигурност?

Общи условия

Активация на акаунт