Счетоводител в нужда се познава 14

• 57 989
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
още не, но онзи ден слушах разговор и се ошашках и аз, тази идея  с часовете ще ни затрудни , сега промените са касаещи осиновителите, нали така

# 181
Здравейте, да попитам за заповед по чл.173 за отпуск за престой,служителите трябва ли да пишат молби по чл 173

# 182
  • София-Младост
Здравейте, да попитам за заповед по чл.173 за отпуск за престой,служителите трябва ли да пишат молби по чл 173
Този отпуск не е ли по инициатива на работодателя, нали затова пише заповед...защо и те да се молят .

# 183
да по инициатива на работодателя е, не знам да попитам, защото от вчера колежките ме объркаха много, споменаха и за неплатен  по инициатива на шефа, аз такова нещо не съм видяла, не влизам в групата на селскостопанството, значи за моя случай стига заповед и подписи на запознатите

# 184
Здравейте! Бих искала да попитам нещо. Днес от фирмата ни извикаха и бяхме подложени на натиск да подпишем, че се отказваме от отпуската си след 2 години майчинство. Въпросът ми е подписаният документ дали има тежест пред закона? И има ли смисъл да ходя до инспекцията по труда?

# 185
А какво точно подписахте? Че сте я ползвали ли, или? Защото по закон няма отказ от отпуска Simple Smile

# 186
Искам да попитам кога се подава декларация 7 - аз миналата седмица подадох за прекратяване на дейността на фирмата (фирмата е ЕООД) и аз съм СОЛ.

# 187
А какво точно подписахте? Че сте я ползвали ли, или? Защото по закон няма отказ от отпуска Simple Smile

Че се отказваме от нея.

# 188
http://www.nap.bg/page?id=394 за декл. 7
niksana324- значи няма правно основание, може да се жалваш в ИТ или зависи какво искаш да предприемеш всъщност. Да я ползваш, да напуснеш или?

# 189
Здравейте!
В декл. 1 личи ли си, ако има лице в платен годишен отпуск, т.е. отразява ли се в някоя клетка? Мерси.

# 190
  • София
Здравейте!
В декл. 1 личи ли си, ако има лице в платен годишен отпуск, т.е. отразява ли се в някоя клетка? Мерси.

не си личи платения отпуск. Не се отбелязва в Д1.

# 191
  • София
Чух че над дадена сума - данъчните те наддушват? Някой знае ли нещо повече? Оборота е направен през Ек**т

# 192
  • София-Младост
Чух че над дадена сума - данъчните те наддушват? Някой знае ли нещо повече? Оборота е направен през Ек**т

Ще се опитам да отгатна...за касова наличност питаш?
Отново са започнали проверки прочетох и аз, не зная за над каква наличност става дума. Но ако можеш да си я докажеш и покажеш - няма проблем.

# 193
  • София

Ще се опитам да отгатна...за касова наличност питаш?
Отново са започнали проверки прочетох и аз, не зная за над каква наличност става дума. Но ако можеш да си я докажеш и покажеш - няма проблем.
касова наличност  ?!
за календарна 2018 ли се гледа или?
Последното също не го разбрах. За дребна търговия става дума (нямам фирма или нещо такова). Веднъж един от куриерите ми каза за 5-6к вече става напечено, но не си спомням дали бяха по-малко или толкова и колко е вярно...

# 194
[Да има акция по физическите лица, правят справки по куриерските фирми, не знам над каква сума оборот правят проверка.

Общи условия

Активация на акаунт