Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 апр. 2018, 07:32 ч.

Счетоводител в нужда се познава 14

 • 48 416
 • 765
 •   2
Отговори
# 300
 • Мнения: 2 521
 не въпроса е ,че я изкарват длъжник , за да не може да си ползва правото да върнат данъка, не може да и платят разликата, трябва всичко да е чисто , за да платят цялата сума, а може ли да си иска справка за задълженията в нап-а преди да подаде декларацията догодина, не че не може пак да изскочи нещо, но ми стана мъчно защото е със сто и няколко лева пенсия , трудоустроена с онкологично заболяване, работи и така да постъпят подло, благодаря ви момичета , ще и кажа да входира жалба при омбудсмана

# 301
 • Мнения: 25 155
Не, разгледай какво писмено е подала и какво са й отговорили, Да си изкара безплатен ПИК код в НАП. Как така дори и разликата не могат да й платят? Както и да е, ние само гадаем. Но с говорене не става. Трябва да се разгледат документи.

# 302
 • Дълбоката Провинция
 • Мнения: 647
Те при всички случаи трябва да й прихванат задължението, щом има такова, ако останат някакви пари, ще й ги възстановят, или няма да стигнат, за да покрият цялото задължение /глобата/. Но наистина само гадаем в момента. Принципът е, че възстановяват, само ако няма никакво публично задължение.

В нашия офис на НАП има заявление за доказване на вече платени глоби по фишове и наказателни постановления, подава се при публичните изпълнители, в "Събиране", заедно с копие на платежното. Освен това там имат достъп до платежната система на КАТ, веднага могат да видят дали въпросната глоба е платена. Могат да се направят много неща, ако поискат, не знам защо са й отговорили, че нищо не може да се направи...

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 16:12 от AIDA_N

# 303
 • Мнения: 2 521
Благодаря ви момичета , ще я потърся да и разкажа

# 304
 • Мнения: 3 122
Искам да попитам, мога ли да взема обезщетение, за това че са ме съкратили от работа поради закриване на предприятие? Един вид са ме оставили без работа за известно време.На 01.09 подписах договор за прекратяване. Само че аз си намерих вече работа и на 10ти този месец ще подпиша новия договор. Та мога ли да взема това обезщетение за тези 10 дни?

# 305
 • Мнения: 85
Къде мога да поставя обява , че си търся счетоводител?

# 306
 • Дълбоката Провинция
 • Мнения: 647
Къде мога да поставя обява , че си търся счетоводител?
В jobs.bg

# 307
 • Мнения: 760
Здравейте, срамувам се от въпроса, но понеже нямам време да чета и реших да съм нахална и да питам вас за помощ.
Имах проблем с архиватора на компютъра и се наложи да вкарвам всички документи от началото на годината в счетоводната програма. Та, понеже са страшно много реших таз'месечното ДДС да го направя на програмния продукт на НАП, за да не ми се объркат номерата на контиранията в моята програма. 
Да, обаче, сега го изтеглих и се оказа, че всичко съ забравила. В коя колона се вкарваше данъчната основа и ДДС. Става въпрос за обикновени фактури и за такива, които са вътреобщностни доставки.

# 308
 • Мнения: 2 521
аз не съм запозната с програмата на нап-а за ддс,  но не може ли да си създадеш нова фирма на счет. програма и да си въведеш там само месечното ддс, а  после в годината ,която ти трябва, ще ти е по-лесно, познаваш си програмния продукт, аз искам д апопитам някой дали има ведмоствена бензиностанция з аконсултация мпак, благодаря

# 309
 • Мнения: 2 358
Работливи и отзивчиви девойки, обикновено се появявам с въпрос по време на годишната декларация, но сега имам нужда от друг вид съвет и уточнителна информация.

През 2007 г. учредихме фирма, ЕТ, която никога не е работила, не е регистрирана в Търговския регистър, до едно време пращах на НАП някакви нулеви декларации. Имахме сметка в Си банк, внесохме капитала, след това го изтеглихме и до тук - никакво движение не е имало. През 2010 г. получих писмо от банката, че до момента за поддръжка на сметката държа ..... такси, внесох ги и мисля, че я закрих, но не намирам документ за това, може да не са ми дали, пък може и да не съм го направила. През всичките следващи години не съм получавала никакви уведомления или искания. Сега, със сливането на ОББ и Си Банк, получих уведомление за ибан-а на фирмата, бла-бла, което ме изненада и се обадих на клиентския им център. Казаха да отида на място и да си закрия сметката, може при прехвърляне на масивите между 2-те банки ..... и т.н. Но, сега се чудя - ако отида и се окаже, че не съм я закрила и имам да плащам, сумата ще е голяма /това са 8 г./. Ако не отида и при положение, че никога не се е ползвала и няма да се ползва, какво значение има, ако продължи да съществува?

Знам, че сметките на НАП за София са променени, гледах някакъв списък с много клонове и различни плащания. Аз внасям само здравни осигуровки и по чл. 55 май и годишната декларация. Сметката за здравните осигуровки една и съща ли е за всички клонове, или ако платя онлайн чрез моята банка /трудно ми е с техния пост-виртуален начин/ пак използвам посочената сметка? За авансовия данък следващия месец мисля, че трябва да ползвам сметката на София - Център, живея в община Триадица, ако това има значение.

Ще съм благодарна за съдействие.

# 310
 • Мнения: 2 521
Здравейте, пак да попитам за заповедта на майка , която се връща от майчинство от миналата година, била е на 460лв. сега заповедта  за 510 лв, трябва да е по чл. 118 ал.3 , нали така и после пускам и допълнително споразумение, благодаря отново

# 311
 • София
 • Мнения: 6 008
Записан съм на един курс, но смятам да се отпиша, въпроса ми е ако имат желанието могат ли да ми върнат част от сумата без проблеми за тях? Като гледам не са го минали през фискално устройство (нямам касов бон). Питам, понеже ако не ми уважат молбата - ще трябва да остана да го довърша и ще е сконфузно, а и загуба на време... но според мен това не е отчетено по каналния ред и в техен интерес ще е да се разберем (знаем приказката за доволния клиент и недоволния). Дори няма дата (беше този месец)
Скрит текст:

# 312
 • Мнения: 73
Искам да попитам, може ли работодател да откаже НЕплатен отпуск?
Става дума за мой близък, който е в много обтегнати отношения с шефа си и иска да напуска. Лошото е, че по догоров има 3 месеца предизвестие. Той мисли да отработи само един месец и следващите 2 да си ги изкара в неплатена отпуска. Да си почине, да има време да си намери друга работа и като цяло да не се напряга повече в настоящата си позоция.
Освен използването на неплатен отпуск, има ли друг вариант за избягване на тези 3 месеца предизвестие?

# 313
 • София-Младост
 • Мнения: 15 412
Може да откаже неплатения, друг вариант е болничен.

# 314
 • На плажа
 • Мнения: 819
Здравейте,от юни месец съм самоосигуряващо се лице.Предстои ми подновяване на документите за детските надбавки.Имам ли право да взимам детски,като самоосигуряващ се и от къде да взема документа с който удостоверявам че работя и имам приходи? Нямам счетоводител,на патент съм

Общи условия

Активация на акаунт