Кажете си истината...

• 100 699
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 345
Ами аз например от личен опит се убедих, че когато друг ми гледа децата, те понасят много негативи. Така че знам какво е и знам какво печелят, ако си постоят у дома още година. Не искам да отглеждам деца с хронични болести, щото точно тогава ми е дошла музата да разхождам грим и прическа до офис.

А иначе - дори хипотетично да мога да си позволя бавачка за 6 хил. лева, което впрочем е заплащането в Лондон за опитни бавачки, то ще очаквам след три месеца тригодишното ми да свири на арфа и да говори мандарински. А не просто да е ровила в пясъчници и да е опитала морков 3 пъти, което да ми се представи като "развиващи игри и обучение в здравословно хранене".

# 346
Аз пък не искам да се пенсионирам. Изпитвам ужас да си стоя у дома. Тая година мъжа ми смени работата и няма да има отпуска и даже и отпуска не искам да си взимам, защото не ми се седи у дома. Децата ходят на държавна детска градина и държавно училище - бих взела бавачка само в краен случай, до сега слава на  бога не ми се е налагало. Не съм си възпитала децата перфектно, но искрено се надявам да са като мен - работливи и амбициозни и ще успеят.
Иначе помощ ползвам от бабите , но нямам никакви изисквания за гледане - как ги гледат така.
Ако сега трябваше да си стоя и една година у дома - щях да умра. Да стана, да се облека и гримирам - ми дава стимул да съм жива. Сега, че не съм за пример ми е ясно, но най-хубавото е че съм достатъчно доволна от живота си за да не ме интересува.

Тук според мен има доста истина.
Аз не исках да предизвиквам и затова не съм разказвала, но миналата седмица ходих на голям концерт на едно местно радио. Ами аз толкова много жени с наднормено тегло не предполагах че има. В службата няма, по учереждения не ги срещам ...  аз се шокирах от къде са се взели? Вероятно от в къщи и не ги виждам , защото излизат докато на другите им е раб. време и след и преди това са у дома, ... нали половинки и деца се прибират ...
Тогава се замислих сама за себе си, че трябва да имаш страшно самочувствие и самодисциплина и да си много-много организиран , за да останеш в къщи като домакиня и да не се бъгнеш.

А ... трите деца продължават хамстерското колело из форума. хахаха. Трите деца. 

# 347
Повечето хора и ходейки на работа нищо толкова не са постигнали. Реални постижения имат много малко хора - поне според моите, вярно, доста завишени критерии за постижение. Но да не задълбаваме в дебрите на философията - и тези, които са си били вкъщи, и тези, които са работили, имат право да се чувстват удовлетворени от избора си, въпреки че вероятно всеки е минал през период на съмнения, притеснения и лутане дали изборът е правилен.

а, да , това е чистата истина по темата.

# 348
Не че нещо, но да станеш, да се облечеш и гримираш може да си го правиш всеки ден, и без ходене до офис. А и наднормено тегло нямам. Ами да, наистина е въпрос на организация. На мен пък са ми странни хора, които не могат нищо извън работата.

# 349
Не си, попита мен дали съм имала. Имала съм, разбира се, това е по- лесния вариант, отколкото да ти се работи, ама да няма работа 😉
баби не са ми помагали. Едната работеше, другата....не ми е помагала.
Да, видях какви са границите на твоя избор.

# 350
Оф, като кажете избор, все едно всяка жена има безкрайни и все качествени опции - от едната страна я чака работа-мечта с голямата погача, от другата наредени и строени супербавачки, баби и чистачки и тя трябва само да избере кое я кефи повече и кое ще я изпълва душевно.

И все едно изборът е между супер-работа и някакво майчинство като за Инстаграм, с крафтс, мини био порцийки и бели килими, по които се търкалят, смеейки се. А реално изборът е между работа в офис като планктон и удържане на разбеснели се деца, които обаче ако посещават градина, буквално спират да дишат.

# 351
  • Ямбол
Изборът е бил още при завършване на образование, което после се оказва, че не е нужно, защото работата е скучна и избира да не я работи. Осъзнавайки това, завършва друго образование и вече работи с желание.
Някои са направили добър избор с образованието си, други просто се успокояват, че след грешния избор с висшето, то поне са били полезни на децата си.

# 352
А на други просто им се иска да е така, за да верифицират своите избори.

# 353
Не че нещо, но почти всяка работа е скучна. Моята не беше де, освен това е най-лесната професия на света и няма как да я забравя.

# 354
Оф, като кажете избор, все едно всяка жена има безкрайни и все качествени опции ...
Звучи по успешно, иначе ще трябва да се каже компромис. Grinning

# 355
Темата е със страхотен потенциал, но завила в грешна посока.

Аз също мисля, че е добре от малък да осъзнаеш какво ти харесва, какви неща ти се отдават, дали имаш таланти, които да развиваш, дали ще ти достави удоволствие да развиваш талантите, които имаш.

Иначе относно помощта, не е задължително да имаш ракета-носител. Но трябва да се оценява всяка помощ от близки хора - например на мен ми помага майка ми, като няколко часа на ден гледа малкия, докато аз работя. Наистина съм благодарна за това.

За скелетите в гардероба: за сега прегрешенията ми са от сорта: свърза се с мен един конкурент с оферта за партньорство. Аз от самото начало нямах идея да му ставам партньор, но го помолих да ми изпрати повече информация, цени, материали и т.н., за да разгледам. Той си изпрати нещата. От една страна не му казах директно в началото, че нямам намерение да сключваме партньорски договор, от друга страна се изкуших за малко вътрешна информация (която принципно не е налична в интернет). От трета страна, един вид като компенсация му подсказах едни неща, нови неща, просто му заострих вниманието там.

Така или иначе аз не се имам за успешна.

# 356
Стига де, ако си се объркал с първото образование, после може да се поправиш, както и цял живот да надграждаш..

# 357
Темата е със страхотен потенциал, но завила в грешна посока.
...

това винаги става, когато вица с 3 те деца и безграничното време из нета се наложи катп основа на разговора и всичко се завърти около измислени глупости без всякаква логика.

# 358
Стига де, 21 век сме, кой работи едно и също нещо цял живот?

# 359
  • Ямбол
Стига де, 21 век сме, кой работи едно и също нещо цял живот?
Така е. И с мъжете е така, нали? Кой живее с един и същ цял живот? Все пак е 21 век. Избори имат всички.

Общи условия

Активация на акаунт