Кажете си истината...

• 100 641
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И ти решиш да се присъединиш към компанията. На какво дължим това злобно изказване? Може би защото е Първи май?

# 436
Сирено, аморе, за разлика от теб не предозирам с бг мама. А по всичко личи, че ти друг живот освен форума и бърсането на детски задници нямаш. Тъжна работа.

# 437
Първи май.
Офисният планктон не работи, но самоотвержените успели домакини са на работното си място и в този ден!

Хейл ту дъ ю ес ъв ей. Пазете фронтиъра, че без вас сме за никъде:)

Преди малко си поръчах албум с ноти от Ерик Сати. Третото ми дете си пада по такава музика, също и Дебюси и Равел. Второто обаче избръмчава и реве от бавни минорни пиеси, та ще трябва да мисля кога да я изсвиря.

Та се сетих как Ерик Сати, който е бил безделник, се е представял в парижкото общество. Понеже нямал стандартните успехи, се представил на един музикален импресарио като "гимнопедист", което е измислена професия. Кръстил е едни от най-красивите си пиеси "Гимнопедии".

Нямаше да знам тия неща, ако се трудех в офиса. Малко разведряване и една приятна история от фронта на мусаката и френските композитори.

# 438
Първи май.
Офисният планктон не работи, но самоотвержените успели домакини са на работното си място и в този ден!

Хахосаните офисни активистки вкъщи не си ли приготвят нещо за ядене, не почистват ли нещо, не перат ли? Или щом икономическите гурута им шепнат глобални корпоративни мисли, значи вкъщи не пипват нищо?

# 439
Може да има мексиканка или филипинка...

# 440
Може да има мексиканка или филипинка...

Мда. Личен готвач, иконом да вдига телефона и да отваря вратата, чистачка и градинар. И всяка корпоративка живее в имение с басейн.

# 441
Махни, след като Контесата ми каза, че на практика върша работа за колко беше там, 6-7 хил. на месец (това за 10-12 часа, тоест при мен за 24-часово дежурство трябва двойно), направо ми се вдигна самочувствието.

А по стандарта на Елена успялата жена взимала 7 пъти повече от бавачката си, тоест всяка, която не взима 49 хил. на месец и не плаща от тях седем на бавачката, е неуспяла.

Сега Tsugumi да сяда и да смята колко взима и колко плаща и ако не се вписва в стандартите на двете най-успели жени...да драпа още, до CEO.

Аз обаче се замислих - Контесата каза, че за гледане на 1 дете сумата била 1300 на месец. Обаче за три деца да ги гледа една жена било 6-7 хил. Ми то в тоя случай е по-изгодно и ефективно да си вземеш 3 жени на по 1300, всяка с по едно дете, хем няма да й е разтроено вниманието.

Абе малко послъга със ставките на бавачките, ама нейсе.

# 442
Аз преди да си отдам цялото време на печелене на пари, за да ги дам на някоя контеса да ми гледа детето бих работила по-малко, но с възможност да си го гледам сама. За какво ми е да работя, за да плащам на бавачки и чистачки, вижда ми се малоумно 😂

# 443
Да бе, и аз това се чудя - ще бачкам, ще пазарувам по списък, а бавачката ще се яви с танцувална стъпка, ще се забавлява с децата и ще си тръгне весела. Ми то това е най-сладката част от работата.

Виж чистачка е смислен разход.

Всъщност точно това е парадоксът на бавачката - че за да свърши тя някаква качествена работа, мама пак трябва да се занимава с комбинаторика. То ако всичко ми е напазарувано по списък и приготвено, нямам нужда от бавачка, дето ще ми слага гръмки етикети на приготвяне на обяд и разходка (сори, обучение в здравословно хранене и развиващи игри на открито).

# 444
Чистачка не е никак смислен разход също, освен ако човек наистина няма някакъв палат. Но за едно стандартно жилище какъв е смисълът? Всеки ден да се отделя един час за чистене и жилището ще е винаги безупречно чисто.

Изобщо не мога да си представя да работя повече и да се напъвам да изкарвам повече пари, за да издържам с тях чистачки и помощнички. Нито съм инвалид, нито съм некадърна сама да си почистя дома.

# 445
Има смисъл. Не се занимаваш с това да чистиш. Затова й се плаща. За да спестиш време от досадни занимания.

# 446
Има смисъл. Не се занимаваш с това да чистиш. Затова й се плаща. За да спестиш време от досадни занимания.

На мен ми е досадно да работя, а обичам да чистя. Предпочитам да изкарвам по-малко пари, но да имам много свободно време и да си чистя, вместо да работя повече и да издържам непознати с труда си.

# 447
  • София
Не на всеки му се стои  или има възможност да гледа деца, затова и има нужда от бавачки и от детски заведения. Обаче тук бавачките не са квалифицирани, а в детските заведения като на Контесата работят хора, които за това са учили. За съжаление често тук за бавачки се хващат жени, които са безработни и решават, че калко му е да гледаш едно дете - храниш го, преобличаш го, приспиваш го, водиш го на разходка и му пускаш филмче. А всъщност по-важното е дали и как се занимава с него, на какво го учи. За мен би била важна личността на бавачката, общата култура и т.н.,. Чак квалификация и курсове едва ли бих търсила, но обща култура със сигурност.

# 448
Това с "обичам да чистя" никога няма да го разбера. Не се и опитвам де.

# 449
Това с "обичам да чистя" никога няма да го разбера. Не се и опитвам де.

Същото е с мен що се отнася до отдадеността към корпирацията и страстта към уъркшопове и тиймбилдинги. Не го разбирам, не се и опитвам, лепнала съм етикет "лудост" и съм прекратила размисли по темата 😁

Общи условия

Активация на акаунт