Кажете си истината...

• 100 598
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 540
Не е въпрос на българи или не-българи, а на масовият бизнес терен. Повечвто български работодатели не дават никакъв терен за кариерно развитие, пълни са с неквалифицирани връзкари на високите позиции, дискриминират масово жените и майките особено и да си жертваш здравето или рахата за тях е буквално безумно.

Слава Богу, не всички са така. Има надежда на хоризонта.

Не знам за теб, но аз за никоя работа не бих си жертвала здравето. Рахатът е ясно, че отива в жертва, ама ЗДРАВЕТО?

# 541
Добре, айде, покажи ми ги къде са тези семейства: на филм ли си ги гледала, на гости ли си им ходила, статии ли си чела за тях? Не познавам такива хора, а около мен са от магистри на горе, ако е въпрос на образование. Тези с деца са майки и бащи на децата си, а не са им другарчета по таблет. Трудно е, иска се работа и се искат жертви.

Навсякъде са.
Забелязала съм го от години и след като се вземат децата от дейкеър в 6 им остават 2 часа сумарно за всичко.
Малко са хората разполагащи с повече време за децата си ако са на пълен работен ден..

Ами, не знам, наистина нямам такива наблюдения, поне не и около мен, не и от така наречените "успели." Децата и семейството са приоритет, свободното време се запълва с тях смислено.

Имаме ярък пример на човек в темата, отглеждащ трите си деца у дома, по собствени думи, иззад екрана на таблета.

Не мисля, че е въпрос дали някой работи или не, за да не си оставя децата на самоотглеждане.

Не знам за теб, но аз за никоя работа не бих си жертвала здравето. Рахатът е ясно, че отива в жертва, ама ЗДРАВЕТО?

Ами чакай, ти беше човека, който каза, че колежките ти жертвали всичко най-ценно (в което се включва здравето), за да напредват в някаква среда, която по описанието ти е напълно безнадеждна и освен да се прави абс. минимум да не те уволнят, наистина другото е загуба на време и ресурси.

Значи, това следното не го казвам често, защото не си падам да назидавам на приципа "ама ти не си майка" но здравето ще си пожертваш а приори с появата на децата като ти се изпари спокойният сън за едни неизвестен на брой години Simple Smile Особено психическото, хаха. А иначе, със самото минаване на времето се иска много дисциплина и усилия да го поддържаш на ниво същото това здраве, с лежане на плажа пак няма да стане. Безброй неработещи имат доста разклатено здраве.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 18:54 от elenna

# 542
Титина и Еленна, нали е ясно, че хората в 10% не са обект на масовостта!
Просто имам много широк диапазон на наблюдавани семейства от 18 години практика.
Светът ни е различен извън балона в който сме ние.

# 543
Може, сигурна съм, има хора и семейства всякакви. Но подлагам под съмнение фактът, че точно най-успелите и образованите така са си подредили животът, че да са на хамстерско колело "работа-таблет-работа." По-скоро това е характерно за тези, които са далеч от успеха.

# 544
  • София
по-скоро работа-фън-работа. И това в момента се смята за престижно.

# 545
Това предполага, че някой друг у тях: пере, чисти, готви, ходи на лекар, води децата на лекар, гледа децата когато са болни, купува им всичко от което имат нужда, чете им, възпитава ги, спортува с тях.

Ако е така, ми евала. Успели са.

# 546
Децата им са с гувернантки от раждането, по бординг училища, по лагери по цели лета и времето с родителите е почти никакво.

Една самотна майка с 2 работи има повече време с децата си отколкото повечето богати и заможни семейства, които са делегирали всичко на персонал и са в офиса, по коктейли и пътувания постоянно.

Мерси от такъв живот!!

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 16:03 от Анонимен

# 547
Това, че този живот не е за теб или за мен, не ги прави неуспели. И децата им също са с едно 200 гърди напред по пътя на конвенционалния успех от твоите и моите. Дали са щастливи е отделен въпрос, знаят си те.

# 548
Това предполага, че някой друг у тях: пере, чисти, готви, ходи на лекар, води децата на лекар, гледа децата когато са болни, купува им всичко от което имат нужда, чете им, възпитава ги, спортува с тях.

По-скоро не са успели. Да се превърнеш в жива машина за пари, която плаща на други хора да поддържат живота ти като извършват вместо теб описаните дейности не е успех, а ненормален кошмар.

# 549
Повярвай ми, не се интересуват от твоята морална оценка. Ни най-малко. Сигурно и Контесата ще потвърди.

Според Анди, това е значи животът на тези от протестите по Пеевски? Ехаааа. Или по-скоро, май не е само фън и работа, щото нещо не ми се струва, че тези от протестите са тези на Контесата познатите.

# 550

Не ги считам за успели. Роби на успеха и имането на повече пари.

Успели за мен са хората, които имат свободата да са с децата си, да пътуват, да не са роби на системата и да са щастливи.  

А средната класа и надолу е в същата въртележка, но без многото делегирани дейности и парите. И е масово след работата децата да са по таблетите и пред тв докато се направи вечеря, домашни , душ и сън.
Плаши ми се окото на колко деца хайлайта на деня е да се приберат за да играят на таблета след 30 минути плуване и е жалко когато се огледашвщ в ресторант или на парти как всички са забити в телефони или играят в мрежа...

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 19:18 от Анонимен

# 551
  • София
тези от протестите отидоха на протестите за фън, защото те се получиха през социалните мрежи и хората отиваха на купон - времето хубаво, отиваш на разходка с детето, вземаш си балонче, после биричка... Това не беше протест на разгневени хора, а участници в хепънинг.

# 552
Повярвай ми, не се интересуват от твоята морална оценка. Сигурно и Контесата ще потвърди.

Според Анди, това е значи животът на тези от протестите по Пеевски? Ехаааа. Или по-скоро, май не е само фън и работа, щото нещо не ми се срува, че тези от протестите са тези на Контесата познатите.

Не се и съмнявам, че не се интересуват. Аз обаче ако мога да избирам не бих отишла на тяхно място, да не мога да си поема дъх от ангажименти и вечно да трябва да съм в перфектен вид и с усмивка. За какво би ми служил такъв кух живот?

# 553
Повярвай ми, не се интересуват от твоята морална оценка. Сигурно и Контесата ще потвърди.

Според Анди, това е значи животът на тези от протестите по Пеевски? Ехаааа. Или по-скоро, май не е само фън и работа, щото нещо не ми се срува, че тези от протестите са тези на Контесата познатите.

Не се и съмнявам, че не се интересуват. Аз обаче ако мога да избирам не бих отишла на тяхно място, да не мога да си поема дъх от ангажименти и вечно да трябва да съм в перфектен вид и с усмивка. За какво би ми служил такъв кух живот?

А спокойно, няма да ти се налага да правиш такава жертва.

# 554
  • Пловдив

Е то могат да имат твоя живот, ако го искат, а ти не можеш техния. Те само трябва да не си ползват парите от тръст фондовете. Ама като гледам не са се залетели да правят като теб.

Общи условия

Активация на акаунт