Кажете си истината...

• 100 597
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 555
тези от протестите отидоха на протестите за фън, защото те се получиха през социалните мрежи и хората отиваха на купон - времето хубаво, отиваш на разходка с детето, вземаш си балонче, после биричка... Това не беше протест на разгневени хора, а участници в хепънинг.

Ама какво общо има с това как си гледат децата? Нещо изпуснах връзката.

# 556
  • Пловдив
Иначе и в Бг има успели хора с кариера.

# 557
  • София
Ами, как да ти го обясня, има общо с начина на мислене - ако се назорваш на работа да си амбициозен и от момента, в който излезеш от офиса си само фън, то и децата попадат в този фън, защото работата ти е на работа, а не вкъщи. А и този фън с детето е повече твой фън. Трудно ти е да го разбереш, защото си по-близо до моето поколение.

# 558

Е то могат да имат твоя живот, ако го искат, а ти не можеш техния. Те само трябва да не си ползват парите от тръст фондовете. Ама като гледам не са се залетели да правят като теб.

Добре, че не искам техния живот и не се терзая. Не разбирам защо да си роб на парите с купища отговорности и очаквания към теб се смята за нещо хубаво. Предпочитам да имам няколко приятеля само, но да мога да се смея и отпусна с тях, вместо да съм длъжна да общувам с всякакви хора, които ме натоварват и са ми противни. Да имаш свобода на контактите и времето е много ценно. А и колко му трябва на човек за да живее нормално? За какво са ми излишни луксове, колкото да харча все за нещо? Напълно ненужно и натоварващо.

# 559
  • Пловдив
Ти говориш за неща, които даже не си и помирисвала. Аз не мога да твърдя със сигурност дали искам или не искам за нещо което не мога да си представя - да имам милиони и повече.

Обаче ми прилича на "гроздето е кисело" твоето поведение.

# 560
тези от протестите отидоха на протестите за фън, защото те се получиха през социалните мрежи и хората отиваха на купон - времето хубаво, отиваш на разходка с детето, вземаш си балонче, после биричка... Това не беше протест на разгневени хора, а участници в хепънинг.
нещо не ми се връзва разс детето и бирата, но явно по друг начин разбирам фънът

Моралка , корпоративният свят не ти отнема приятелите и възможността да се смееш или отпускаш с тях. Ще се изненадаш, но кариерата по никакъв начин не пречи на приятелите ми да почиват качественно, и да си позволят неща, които повечето хора не могат.

# 561
Ти говориш за неща, които даже не си и помирисвала. Аз не мога да твърдя със сигурност дали искам или не искам за нещо което не мога да си представя - да имам милиони и повече.

Ох, колко банално мислиш. И аман вече от това кисело грозде и прословутото клише за  "злобата и завистта". Моля да научите вече някой нов лаф за разнообразие.

Жалко, ако не можеш да проумееш, че има хора, които не са материалисти и консуматори. Аз например нямам кола, никога не съм имала и това е осъзнат избор. Също така не съм си купувала нова дреха сигурно от поне година. Не защото нямам 10 лв за някоя тениска, а защото имам необличани в гардероба и не желая да трупам. Телефонът ми е един стар алкател. Имам пари за нов, но не си купувам, защото тоя ми върши работа. Не съм ходила НА Дубай, няма и да ида, въпреки че имам достатъчно пари на влог да тръгна още утре. Просто материализмът не ми е важен и нямам желание да се ангажирам с предмети и някакъв тъп лайфстайл.

# 562
  • София
не говоря за приятелите, Титина, а за модел на мислене.

# 563
  • Ямбол
И аз не желая да трупам, но пътуване не отказвам. Еднакво ми е приятно и в гората, и в планината, и на море в България и ако ще и до Дубай да мръдна. Все ми е добре и не го приемам като консумация, защото другите така правят, а защото на мен ми е приятно.

# 564

Ох, колко банално мислиш. И аман вече от това кисело грозде и прословутото клише за  "злобата и завистта". Моля да научите вече някой нов лаф за разнообразие.

Жалко, ако не можеш да проумееш, че има хора, които не са материалисти и консуматори. Аз например нямам кола, никога не съм имала и това е осъзнат избор. Също така не съм си купувала нова дреха сигурно от поне година. Не защото нямам 10 лв за някоя тениска, а защото имам необличани в гардероба и не желая да трупам. Телефонът ми е един стар алкател. Имам пари за нов, но не си купувам, защото тоя ми върши работа. Не съм ходила НА Дубай, няма и да ида, въпреки че имам достатъчно пари на влог да тръгна още утре. Просто материализмът не ми е важен и нямам желание да се ангажирам с предмети и някакъв тъп лайфстайл.

Как да ти кажа, Моралка, от други хора кътането на пари "на влог" от посредствена работа, която ти изсмуква младостта и простора, прахосването на часове и дни в затънена улица (пък било то и гъвкаво прахосани), неизлизането никъде където нещо да се харчи и неконсумирането на каквото и да било също може да бъде интерпретрирано като адски тъп лайфстайл, особено в най-динамичните години от живота. Въпрос на гледна точка.

# 565
Само дето моята работа нищо не ми изсмуква, защото договорът ми е за 86 работни часа на месец Wink

Изсмукани са тези по корпорациите, които раборят по 200 часа на месец, а когато не работят са на семинар, тиймбилдинг или уъркшоп.

# 566
  • Пловдив
Хубаво, де, ама както се писа по-горе, щом не искат да престанат да си ползват парите, съответно да сменят работата с по-слабо платена или по-слабо натоварена, значи не се чувстват толкова изсмукани. Wink Ти не се чувстваш в нужда от повече пари, те - друго.

# 567
Моралка, математиката ти куца

5 дни по8 часа на ден за 1 месеца = 160 часа
всяка работа след това се заплаща по 1.5 или годишен бонус 25% на заплатата

А семинари и подобни - 4-5 звездни хотели, бизнес класа при пътувания. Вечвери и др покрити от компанията......Дали са изсмукани? Май гроздето наисина е зелено, банално, но истина.

# 568
Само дето моята работа нищо не ми изсмуква, защото договорът ми е за 86 работни часа на месец Wink

Е как нищо, изсмуква ти по половин работен ден в разцвета на силите. 86 часа на месец, които могат да се използват да се трупа капитал, лично развитие, активи (образование, умения и т.н.) и възходяща засилка, та да може и като дойдат децата да живееш без кола, кредит и  нови дрехи и най-вече, да управляваш времето си както пожелаеш. А сега, възможно най-глупаво решение: на 20+, да работиш на половин ден някъде, където търпиш по-скоро регресия, за да имаш релакс. Евала и цената. Прекалено висока цена буквално за едната комфортна заплата и нищо друго. Абе, живата дефиниция на консуматор ще дойдеш.

# 569
Хубаво, де, ама както се писа по-горе, щом не искат да престанат да си ползват парите, съответно да сменят работата с по-слабо платена или по-слабо натоварена, значи не се чувстват толкова изсмукани. Wink Ти не се чувстваш в нужда от повече пари, те - друго.

Това е така. Просто се подразних от тая глупост за киселото грозде, която някой написа по мой адрес, и за това поясних че нищо не е кисело, а просто аз имам други разбирания и потребности и материалите ценности и кариерен растеж не са ми важни, но не престорено неважни поради евентуална липса на интелект или образование, а реално неважни поради характер и отношение към живота.

Смятам материалистите и хората без фантазия да си представят, че наистина има не завистливи, а различни като мислене хора за особено скучни. Визирам конкретно Янтра, която е с доста стереотипно мислене.

Общи условия

Активация на акаунт