Кажете си истината...

• 100 450
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 735
аз искам да работя, но работата да ме кефи. Къщи до океана не искам. Градско чедо съм. Круизи и почивки по няколко пъти в годината и съм мега доволна.

# 736
Даун, не, имах предвид, че ме кефи да работя. Два дни без никаква работа от месеци насам видях и пощръклях.

# 737
  • София
Точно така е, човек се сравнява с равни или поне в сравнително сходни полета. За мен е безпредметно да се сравнявам със счетоводител, защото работата ни е различна, но се оглеждам какво и как е в моя бранш.

Кристина, а работата не те ли кефи сега? Бях останала с впечатление, че ти харесва.

# 738
Даун, не, имах предвид, че ме кефи да работя. Два дни без никаква работа от месеци насам видях и пощръклях.

Е да де, и аз това казвам. Харесваш си работата или усещането, което ти носи. И аз обичам да работя, но не и в сегашната среда. Ако я сменя, ще е супер и с ке ще си работя.  Аз и сега от вкъщи не се сдържам да отворя пощата.

Имам интересни проекти в момента и ако не беше стреса, покрай гадната среда, щях да съм си супер.

# 739
Уф, средата на работата е много важна. Един куп часове се прекарват там. Добре, че аз работя основно в компанията на Моя Милост, та някак си се понасям с работната среда.  Laughing

# 740
Щото при къщичка на морският бряг има опасност морето да се окаже в хола ти
Къщи до вода ми изглеждат зловещо . Все си представям как бучи нощем от бурите .
Планинско чедо съм , израснала съм в голяма къща и панелните кутийки със шпионки, асансьори ..ме ужасяват .
Има нещо много сбъркано, че са наблъскали хората да живеят по този неестествен начин далеч от природата.

# 741
Бученето не ми преяи, но виж тишината е плашеща

# 742
Анди харесва ми -пишех по принцип.

# 743
Ами то в това се изразява свободата. Да можеш да избираш и да правиш неща, които не са приоритет на многото други хора по света.

Да драпам в корпорации и за издигане в служба никога не ме е влечало и винаги съм избирала да съм си собствен шеф и да не се налага да се вписвам.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 21:12 от Анонимен

# 744
Ами то в това се изразява свободата. Да можеш да избираш и да правиш неща, които не са приоритет на многото други хора по света.

Да драпам в корпорации и за издигане в служба никога не ме е влечало и винаги съм избирала да съм си собствен шеф и да не се налага да се вписвам.

Общо взето не съм преуспяла кой знае колко ( по многото стандарти), но ми харесва да мога да избирам и да имам време за важните ми неща и за разтуха с книга, на разходка всеки ден, из форума и със семейството си. Просто това ми е било винаги най-важното.

ВЕрно ли форума ти е най-важното???? Да ви имам приоритетите значи.

# 745
Stuck Out Tongue

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 21:12 от Анонимен

# 746
Аз пък най-ужасена съм била в периодите, в които работех за себе си. Корпорациите ме кефят. Колкото по-големи и богати, толкова по-хубаво. Спокойно и хармонично се чувствам точно в такава среда, а в свободното време въображение не ми липсва.
Като се замисля, грам не ми пука що е успех и дали съм го постигнала. Самото замисляне за такова нещо ми се струва тъпо.

# 747
  • София
Това за корпорациите не е въпросът дали човек има въображение и дали го смята за успех сам по себе си, а за вътрешно усещане. Има си неща, които лекичко тлеят у всеки и дори несъзнателно все го тегли натам. Харесвам да съм сред хора, мога да работя с хоре, имам предвид колеги, мога и с началници, но оставена сама на себе си, без да има някакви фактори, предпочитам да правя неща, които зависят основно от мен и никой не ми се бърка.По разни обучения и т.н. винаги на ревютата са казвали, че между мен и колегите в групичката тече постоянна комуникация и добро взаимодействие (което казват, че е проблем обикновено в един екип), получават се нещата, но явно съм единак до някаква степен. Малко шантаво изглежда. Голямата фирма дава някаква относителна сигурност, че друг носи отговорността да има заплати, обаче и цената, която се плаща са началниците и офисните интриги или дори това, че не може да избира с кого да работи, а който му се падне. А за мен свободата е да не ми се бъркат много-много.

# 748
Това, което описваш, Анди, е ОК. Но можеш да си го позволиш, само ако имаш сигурни финанси, които не зависят от тази работа. Ако тя ти е единствен или основен източник на доходи, схемата отиде и тя като коня У реката. В твоя случай, просто мъжът ти е поел функцията на шефовете на големите корпорации да носи отговорността за що-годе редовни и прилични доходи. Няма как при неплатени сметки за ток и вода, гарнирани с празен хладилник, да летиш към свободата.

# 749
Не че нещо, но без срам доста хора си признават, че именно мъжът е ключ към успеха. В което няма нищо грешно или срамно - ако не е така, за какво ни е? Изборът на правилния човек може да е ключов фактор за успех или неуспех.

И всъщност може да се окаже, че да имаш няколко клиента и да работиш за себе си е по-нискорисково. Ако си загубиш корпоративната работа - губиш 100% от доходите. Ако загубиш един клиент, имаш още няколко, не си на нула.

Общи условия

Активация на акаунт