Кажете си истината...

• 100 267
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 975
Ми аз имам фобия от работа, защото имам ниски нива на енергия, бързо се изморявам и проскубвам. Освен това изпитвам дива омраза да трябва да се вписвам в чужд стил и да помня чужди правила.

Та реално наистина нямам толкова опции, колкото хората с дадености, дето са като булдозери и преорават кариерата, без да си дават зор. Аз имам ограничени сили, затова гледам да ги използвам за това, което мога. Нито имам нерви за офис интриги, нито енергия за американски работен ритъм, нито ми харесва чак толкова животът в някоя чужда страна, че да си жертвам това, което ми е комфортно.

Съответно си правя сметка дали да се хвана на хоро за 30 години за откровено надценен имот. Под надценен имам предвид 130К евро за апартамент с 2 спални, при това проектиран до сантиметър, тоест възтесничък. Или 220 К евро за такъв с три спални, което постига цена за едно стайче от феноменалните 90К евро.

А дали тухлите са мафиотски - ми не знам, но при такива цени съзирам елемент на пране на пари. Може и гроздето да ми е кисело и реално пловдивчани да се избиват за горните имоти на горните цени, но някъде се проплъзва и тънко съмненийце, че е така...

# 976
Е, то ти и каза, че е супер сложно да си сама жена с дете, а не е никак. Просто не сме разчитали на поддаяния.

# 977
Спорът ви е безсмислен. Хора различни, нрави различни.

# 978
https://
Ми не става. Иска се и преди и след работа да имаш енергия за детето.

Иначе е сравнително лесно само да се бачка като изоглавен, ако после те чака почивка, а не втори работен ден, в който да си усмихната, отзивчива и в кондиция за детето.

Ми аз доскоро живях на един остров пълен с южняци и се нагледах на жени с 16-седмични бебета, които бачкаха, дори по 12 часа и то с нощни смени. И българки в това число. Иначе си имат домове като слънце, пътуват си когато им скимне, но и бачкат, и то много.
В Германия още не съм много ориентирана, но вече имам приятелка, която има 8-месечно бебе и пътува всеки ден по 40 км в едната посока за да отиде на работа, щото майчинските са 60% от заплатата, а изплащат къща и също обичат да пътуват.

Ти между другото, не само че не пътуваш, ами направо живееш като скот. Във всяко отношение. Съжалявам децата ти и си давам пълна сметка колко грубо е това, което ти казвам.

Цитат на: Titina link=topic=1032103.msg36686319#1date=1525692483
Сирен, я слез на земята....притежавате семейно един апартамент. Ти си се размислила за наследства.

Дъщерите й един ден ще притежават по една втора от апартамента на баща си. Сирен и синът й не притежават нищо. Аз не мога само да разбера защо разказва всичко това с най-малките и грозни подробности в публичен форум.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 15:48 от Анонимен

# 979
  • София
Аз вече съвсем се изгубих в разговора и току стигна до извода, че нямат кредити, после имали кредити... Накрая ще взема да напиша няколко прости въпросчета с прости отговори - да/не, както правя за учениците, за да се упражнят в четене, мислене и структуриране на знанието - иначе става нещо като птицата лети ли или не лети или лети само понякога.

# 980
Да обобщя: Дама с три деца, която прекарва времето в бърсане на детски задници и чието въображение е стигнало само до това да се размножи и да гледа челядта си в апартамент в Пловдив ми обяснява що е то житейски успех. Правилно ли се ориентирам?

# 981
Според мен най-ценното, което Сирен  може да даде на сина си е,  да помоли вторият й мъж да научи сина й на програмиране. Това е безценно и не може да се сравнява с никакви имоти.
Ако една жена иска повече от едно дете, Сирен си е пример от всякъде.
И е абсолютно права, че майка с три и повече малки деца няма как нормално да работи. То и затова много малко жени се решават на подобно нещо.

# 982
Няма нужда да се жени за селския бек, който третира сина ѝ като натрапник, заради едното програмиране. Курсовете на Телерик са безплатни, а са най-добрите. Айде и Софтуни, макар че те са платени. Но излизат по-евтино от подобно на нейното житие-битие.

# 983
Аз вече съвсем се изгубих в разговора и току стигна до извода, че нямат кредити, после имали кредити...
Малък кредит в правилния момент, който се покри много преди срока.

И да, на тоя етап нямам нещо на свое име - не знам защо това се брои за грозна житейска подробност. Просто такава е ситуацията. Както казах, обадете се пак след 10 години да сравним записките.

Уиш, за мен скотско е да се гаврят с теб и да трепериш да не си загубиш работата, къщата и пътуванията. А децата ти да ги гледа някой друг и да не ги виждаш, щото с 12-часов работен ден за кога ще ги видиш тия деца.

А, математика и програмиране - дал Господ, за всички по много. И на други занаяти може да ги научим.

Иначе да, страшно се кефя на майки на 1 дете, които ми дават акъл как се правят нещата с 3. Нали после ги гледам като добавят второто и какво става - разваля се перфектната картинка.

Уиш обаче не ми отговори дали тия 4 апартамента ги купи изцяло със свои усилия, докато е гледала малко бебе, или май става въпрос за трансформиране на наследствени имоти.

Иначе за това, дето притежаваме до момента - е за 4 години толкоз, то пък форумът се е скъсал да пазарува по един апартамент на година, докато децата са още в яслена възраст и майката от шестата седмица бачка по 12 часа с неподправена усмивка.

И не знам защо си мислите, че това ми е алфата и омегата на живота. Не, това е просто нещото, което правя в последните 4 години. Обадете се след още 4, да видим какво още има.

# 984
  • София
А ако детето не иска?
За да се върнем към началото - в момента не си заслужава с две малки деца и един ученик да работи. Може да бърше задници, но това са задниците на нейните деца и ги бърше тя. А и тя не е някаква куха лейка, която живее между сериалите и чалгата, да речеш, че на нищо не може да ги научи, и е по-добре да работи, отколкото да седи вкъщи с тях. Няма да изгуби нищо, нейната професия позволява да прави някакви неща от къщи.
Обаче си признавам, че живо ме интересува какво стана с биткойните, защото много активно беше на тази вълна, а май балонът взе, че гръмна.

# 985
Няма нужда да се жени за селския бек, който третира сина ѝ като натрапник, заради едното програмиране. Курсовете на Телерик са безплатни, а са най-добрите. Айде и Софтуни, макар че те са платени. Но излизат по-евтино от подобно на нейното житие-битие.

Хубаво, само че пропускаш частта, в която не само не искам да съм бачкатор, ами не искам и да съм монахиня. Щом съм си харесала мъж, синът ми има точно нула глас как ще си прекарам живота, защото и това е част от живота, която не искам да жертвам. Виж пак частта за лудата жертвала се майка. Айде, бачкатор мога да преглътна, но монахиня-бачкатор вече идва много.

Пък и деца не се правят без мъж, все пак, та откъде щях да взема повече от 1 дете? Защото за мен 1 дете е твърде малко.

# 986
Отговорих ти по-назад.. Ще ти се да е само трансформиране. Сори. Не е. И както вече ти казах, колкото и да не ти се иска, защото ти нямаш, началният старт се брои. Той не е започнал с моите родители, а още с първата кооперация, която прадядо ми е построил на "Раковски". Сори, не всички родители прецакват децата си и децата им имат възможност да вървят напред, без да продават гъзовете си и без да преебават своите деца. Което на теб ти е непостижимо.

# 987

Жената многократно е писала, че иска да има голямо семейство. Поне три деца. Човек трябва да гони мечтите си.
Аз например в нейната ситуация щях да си остана с дете - монахиня бачкатор, да си запиша детето в Телерик или Софтуни и да го снабдя с апартамент. Нямаше да има сестри или братя. А в живота не се знае, кое е по-добрият вариант.

# 988
Колкото повече ви чета, толкова повече се радвам, че нямам деца. Честно.

# 989
Сирен, забравила си, какво си писала в 6:50 тази сутрин:

Аз вече съвсем се изгубих в разговора и току стигна до извода, че нямат кредити, после имали кредити...
Малък кредит в правилния момент, който се покри много преди срока.

Взел е и кредит на свое име, който се изплаща предсрочно, а апартаментът ще се прехвърли на името на едното дете.

Общи условия

Активация на акаунт