Кажете си истината...

• 100 488
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 110
Как го преценявате това, че в бизнеса не искали хора с европейско образование- в Америка ли става въпрос или за европейските предпочитания или може би какво предпочитат в Китай или Азия.

# 1 111
Защо Титина ? Нима не е истина че плащате дестки хиляди долари
за спорт, детски градини и въпреки това качеството е пониско от европейското.
За да учиш там в универститет ти трябват стотици  от същите ..в Германия е за жълти стотинки и пак качеството надминава онова зад океана .
Плащаш ако имаш и искаш...интересно защо л;и хората се стремят да учат в САЩ. С парите , които тук плащат си позволяват да имат най-добрите специалисти. Детето ми тренира и тук и в БГ, ами тук тренировките са коренно различни от тези в БГ, да плащам, но е едно от добрите неща, за които плащам

Нали не мислиш, че американците си пилеят парите за глупости?

# 1 112
  • София
В смисъл на какво за бизнеса и образованието - като философия, която се споделя от фирмата и работника, като професионални знания и умения, дисциплина или нещо друго?

# 1 113
Защо Титина ? Нима не е истина че плащате дестки хиляди долари
за спорт, детски градини и въпреки това качеството е пониско от европейското.
За да учиш там в универститет ти трябват стотици  от същите ..в Германия е за жълти стотинки и пак качеството надминава онова зад океана .
Бихте ли разяснили какво имате предвид?
Навсякъде почти се плаща за частни градини, училища и извънкласни занимания. За качеството не се наемам да споря..

# 1 114
Конти (харесва ли ти да ти викат така, видях го от другите Wink:
Ние у нас плащаме премиум за да има къде да се катери по дървета. Любима част от деня. Разбира се, височината е метър, дървото е полегнало. Не са 20 деца, а тези шепа, които са, са подбрани да са без поведенчески проблеми. Като ходят на дървото, както и където и да било сред природата са 7 деца, 2 учителки, 2 помощнички.
Училището е с лиценз на училище, акредитация и всички законови изисквания и отговорности на такова и има кампус от 14 декара, включително 6 игрища, 4 площадки и безброй дървета. Има и река с мост. Ако Анди настоява, може да си му вика детска градина.
Цената е висока и си струва всеки цент.
Да, за мен е измерение на моя личен успех да имам този лукс. По-важно ми отколкото да и купя гарсионера.
В Европа сигурно щяхме да го имаме безплатно или много по-евтино, а данъците в категорията доход, която съм, щяха да ни изядат главата и да дойдат тройни и петорни на сумата за частно американско образование от този клас.

# 1 115
Имам предвид това което съм написала по напред .
Германия предоставя прекрасни бази почти безплатно за децата , учащите се и тези в университетите
без да е нужно да си платиш майка си и баща си ...

# 1 116
Аз не мога да си представя да плащам хиляди за детска градина, освен ако е единствената алтернатива. В България има частни детски градини и училища, но за мен си струва само АК, всичко друго ми се струва излишно. Моето дете голямото няма никакви спомени преди 5-6години. Не си помни рождените дни дори. В градината не разрешаваха да се катерят по дървета, но у нас в двора разрешавам.
 Аз лично предпочитам да му купя гарсионера. Но ако държавните училища и градни са ужасни, пълни с емигранти и малцинства, вероятно щях да плащам за частни.

# 1 117
Еленна, няма проблем. Казвай ми както ти е удобно. Съкратено е по- лесно.
Навярно знаеш, но да си кажа, че такива училища са рядкост и децата в тях също не са от семейства с общия среден доход на щата в страната.

Василена, в Германия не съм живяла, но в Англия съм и доволно се плаща за всичко.

Кристина, средата в училище е важна, както и преподаваното.
Аз бих осигурила и къща и образование на детето ни, когато му дойде времето.

# 1 118
Нямаме държавни градини, не и за моя доход. Алтернативата е гледачка у дома или по-евтин частен вариант с големи групи и всичките и прилежащи проблеми.
С най-голямо удоволствие харча по-малко от 1/5 от моя личен доход за това. Сигурно и до 1/3 бих платила, ако трябва да сме честни.

Мога, но не желая да се изказвам по темата за образованието на всички нива, частно и държавно, в България в момента. Хубаво е, Кристина, че сте доволни и отговаря на нуждите на децата ти, това е важното.

# 1 119
Еленна, извинявай, че навлизам в тази тематика, но можеш и да не отговаряш. Как доходът ви е обвързан с достъпа до държавните градини? Нали са за всички деца?

При нас това е обвързано само ако вземаме много ниски заплати да се класира детето за събсиди и държавата да плати някаква порция от таксите за месеца, но дотам. Общо взето се записва там където им допада, но и има и места..

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:18 от Анонимен

# 1 120
При нас , например, няма държавни детски градини. Или поне аз като търсех не попаднах на такава.
Като сравнявате цените в САЩ и Германия, сравнете и данъците, които плащаме.

# 1 121
При нас , например, няма държавни детски градини. Или поне аз като търсех не попаднах на такава.
Като сравнявате цените в САЩ и Германия, сравнете и данъците, които плащаме.
Именно.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:55 от Анонимен

# 1 122
В Германия са достъпни в пъти повече от колкото в Бг, и като цена и като избор и като физическа и времева достъпност и като материална база.  Подробности и цени - веднага, ако някой поиска.

Искаш да кажеш, че в Германия ще платя под 5 евро на час за музикален педагог и ще свиря на Стейнуей, не на Беларус?

Гледам с часове сте чели лекции за ходенето и движението - ами налага се да се прави с деца. Може би трябва да си сложа FitBit-a и да си измеря крачките. Днес установих, че почти не съм сядала между 8 и 9:30, межди 11 и 12:30 и между 16 и 21:30. Хранене, разтребване, закуски, разходки. Та така за "цял ден лежане", май ще се окаже, че от деня за лежане седем часа съм била на крак. Не знам дали са били 10 хил. крачки.

Данък плащам 10%. Частната градина е евтина до голяма степен, пропорционално на доходите. Но няма огромен двор.

Относно аутдоор образование - засега само синът ми го получава, щото вече е по-корав и не се притеснявам, че ще ми легне болен. След някоя и друга година ще го запиша и на катерене, ако го влече. Но се надявам да стигне само до планинар, без ексцесии като зимен алпинизъм и осемхилядници.

# 1 123
Сирен, какво толкова разстребваш между 4 и 9.30 вечерта?
И щях да ти пиша да си вземеш пo- голяма миялна за да не я пускаш по 4 пъти дневно. Аз пускам миялна веднъж на ден..

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 01:55 от Анонимен

# 1 124
Тук е в Европа, нямаме миялни за цяла рота войници.

Ми как какво - вечерята, все пак не си лягаме с кокошките. Плюс баня, наръсени играчки, всякакви други неща след разходката.

Контеса, твоята миялна да не е някаква вълшебна, та да побере тенджерите и тавите от ежедневно готвене плюс отделно компектите чинии? Дори по-големия размер ще ми се наложи да пускам поне 2-3 пъти. Особено ако готвя.

Гледам обсъждали сте алпинистите. Много готини хора. За обикновения човек - луди. Но иначе са най-нормалните на света. Просто са нормални по друг начин. Ако не бях толкова ценна, щях да продължа да се занимавам. Целта е да се докарам поне до баба-планинарка. Между другото, да се гътнеш в планината е най-якото нещо, което може да ти се случи. Особено ако няма кой да зависи от теб.

Общи условия

Активация на акаунт