Сватба 2018 - VIII-ма част

• 50 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
При нас вече няма такива, които да нямат водеща към тях.
Иначе за краденето, в началото бях твърдо против. После кандисах. Само се разбрахме да няма разбити врати.

# 106
И аз искам да видя кремчето... може и  само снимка Relaxed

Предният път преди години си свалих обеците, точно защото се възпалиха много. Ама тогава бях малка и глупава Grin мислих, че мога да сложа всичко на ушите си... Сега се надявам да нямам проблем за един ден да нося такива обеци... реално есента си пробих ушите отново само заради сватбата Smiley

Ще ходя утре да купувам бутилки за ракията. Не знам колко да купя... Вие ще пълните всичката ракия и вино в бутилки нали? Няма да оставяте в 10-литрови туби да речем и да пълните само част от алкохола... или? Thinking
Не ти трябват никакви бутилки. В ресторанта си разливат ракията и виното в гарафи. И без това мястото по масите изобщо не е достатъчно. Като подредят ракията, виното, водата в големи кани, безалкохолното от всички видове в малки бутилки и едва остава място за чиниите и чашите. После ще се чудиш какво да ги правиш тези бутилки. Това е излишен разход.
В ресторант А-д действително оставят уискито, водката и други напитки, различни от ракията и виното отстрани на бара и се разлива от сервитьорките. Хубаво е обаче изрично да се каже на сервитьорките да уведомят гостите за наличието на този допълнителен алкохол, както и какво точно се предлага. По този начин гостите ще знаят, че могат свободно да си поръчват от него. На сватбата на която бях, това не беше направено и част от гостите не бяха разбрали, че освен вино и ракия има и други алкохолни напитки. Относно количествата - следва да ги съобразиш с навиците на гостите ти. Вие и семействата ви най-добре си познавате гостите и знаете горе-долу какво пият.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 17:17 от fatalina

# 107
  • Beyond the stars
Много се чудехме за водещия, но реших, че не мога да си причиня мисленето на самата сватба - точно в организационен характер - кой къде е , кое след кое и кога следва, игри дали какви как, кой да ги обяви, къде е баща ми като идва танц с него  Laughing И сто въпроса. Иначе и аз си го представях разчупено и всеки да взема микрофона. Но знам, че практически аз ще се натоваря да мисля кое след кое и как следва и накрая решихме, че инвестицията във веселото изкарване на гостите ми е по-важна от други неща.
Менче няма да ритам, освен ако не сложим снимка от ехографа вътре  Laughing Laughing Жартиерът ще ни е игра с шотове, букетът още го обмисляме - ама някаква форма на денсинг гейм.
Категорично няма да ме краде - отдавна ме е откраднал. Искам да ме види в ритуална зала, където да ме заведе баща ми. Сигурно ще ходи да взема и краде кумове  Laughing Laughing Там може и да си плаща повече, че те пък са двама  Whistling

fatalina повярвай в нашата къща никой не се чуди какво да прави бутилки. Различни реколти се бутилират и селектират със съответни етикети и година на производство  Laughing Сериозна е работата  Mr. Green Пък и баща ми си инвестира в тях, предложих графи - бутилки искал човека.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 17:33 от Вълшебство

# 108
Моята кума работи в заведение събра ми над 20 бутилки и си ги декориран вече съм ви пуснала и снимки.Като септемврийска булка да се отчета.   това са поканите като надписа на сърцето е името или фамилията за когото е .Доволна съм как се получиха.Тези дни мислим да ги раздаваме вече.Снимки на шишета и чашите съм качвала сега ще се занимавам с кутията като ми дойде музата Grinning .Не съм се разбързало още мисля след май да се по заглеждам вече за рокля. И ние ще сме само с дж,който ще е и водещ .Колкото до жартиера и мен малко ме е срам Blush ,ама пък годеника май го иска така,че за него не знам иначе мисля ,че другите ритуали ще ги имаме.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 18:45 от blond_wimp

# 109
  • София
Аз ако мога да изкажа мнение като гост винаги са ми харесвали повече сватби без водещи, само с ДЖ.

# 110
  • София
Момичета най- накрая успях да кача снимки на нашите аксесоари, останаха ни само шампанското и готовите подаръчета за гости.

# 111
Wastedsunset била си прекрасна.  Purple_peanut  на мен тези с перличките по ми харесват. Гръцката митология определя перлите като сълзите от щастие, които излива богинята на красотата Афродита.  Нежни са . Сега като казахте за бокала доста се притесних . Аз много държах да не е прозрачен, дано няма пострадал, че трудно бих преживяла петно върху роклята ми . Доста обикалях за обувки и накрая на синя сватба със сини шаферки , сини булчински обувки Grinning iveto много са хубави.  Ти ли ги прави Blush

# 112
  • София
monikrisi, поръчах повечето неща от Алиекспрес. Чашите, бутониерите и кутийката за пръстени ги взех от Асеновград.

# 113
Здравейте момичета,

За пръв път публикувам, така че, ако не съм на правилното място, моля да ме извините ( и да ме пренасочите, ако трябва)...

Ще правя сватба във Варна на 24.08.2018.

Все още нямам DJ и фотограф и мисля ,че имам нужда от помощ с избора.

Относно диджея, проблемът е, че половината ми гости са чужденци и говорят само френски (т.е. дълги речи на български са излишни), а до сега диджей с френски във Варна не съм открила.

Освен това повечето гости са над 60, така че няма и да е див купон вероятно Simple Smile

Трябва ми изчистена програма , без много приказки; не сме и по игрите (тип жартиери и "кой е отгоре").

Искам нещо стилно, където диджеят да не се натрапва, а повечето си имат програма и основно се хвалят, че правят "голям купон".

Относно фотографа - нямам нужда от 10 часа, цял ден ,защото не искам заснимане на приготовленията, а и вероятно няма да ме вземат от вкъщи.

Ще сме във Вентура, а там мрачно и се иска добър фотограф, който да се справи със свелтината.

Някакви идеи?

Благодаря предварително за помощта!

# 114
Сивил,добре дошла и безпрепятствена организация ти пожелавам.Дано успееш да намериш точния екип. Попаднах на един списък за песен за първи танц дано е полезен на някого http://djbedros.com/saveti/parvi-svatben-tanc/podhodiashti-pesni … urvi-svatben-tanc

# 115
Нашият ДЖ каза, че на сватби ходят 2ма души като единия пуска музика, а другия води ритуалите, игрите и т.н. Тоест не ми се е налагало да мисля за водещ. Ритуалите като цяло май също са доста... Разчупването на питката, захранването от свекървата/тъщата (така и не разбрах кой захранва), хвърляне на букет, жартиер, разбулване. То само тези ритуали сумарно идват към 1 час.
За игрите сме избрали общо 3, като аз съм виждала само една от тях (с обувките) и всички ми се струват забавни, но взех да се чудя дали няма да стане само игри вечерта...
За жартиера изрично казахме и двамата с приятеля ми, че не искаме да се ровичка и без това тясната ми рокля. ДЖ каза, че има друго предложение за тази цел и тя е, жартиера да е в джоба на младоженеца, а той щял да каже нещо майтапчийско по въпроса от сорта на "някои си имат трикове и са по-бързи"... На мен като цяло ще ми е неудобно мъжа ми да ми се вре под роклята пред дядо ми, баща ми... А и имам ужасен гъдел по краката хаха.
Syville препоръчвам ти да звъннеш на DJ Дидо или Party DJ's. Имат доста момчета във фирмата и мисля, че работят много добре

# 116
Така е. Обикновено вървят комплект и работят в екип.
Захранва свекървата. Аз като нямам такава, май ще е едната сестра на годеника ми. Или другият вариант е да е майка ми.

# 117
  • Beyond the stars
Така е. Обикновено вървят комплект и работят в екип.

И в нашия край вървят в екип. Имаше вариант да е само ДЖ с изричното уточнение, че единствено ще обявява ритуалите. Била съм на такава сватба - леко усещането беше все едно си на дискотека, никакъв контакт с гости, само музика се пуска.

Като става въпрос за водещи обаче има също покъртителни примери - на една сватба по идея на водещия булката яде торта от корема на младоженеца, докато той беше в поза "мост"  Mr. Green
По едно време накара свекър и свекърва да се разменят на кръст с тъст и тъща и да се целуват!!, за да укрепят новите семейни отношения  Shocked Свекърът не изглеждаше хич недоволен, добре си награби тъщата  Grinning
Ама моят баща и на двете сцени би излязъл от залата.  Laughing Laughing

# 118
  • София
Не че ви подценявам, но да не забравите- ако родителите ви или тези на половинката ви са починали или няма да са на сватбата по каквато и да е било причина- не забравяйте да уведомите ДЖ за това, за да не се получат неприятни моменти.

Зет ми се омъжи за румънка, съответно половината гости бяха румънци- език, който се говори по-малко и от френския.  Simple Smile Та те се обърнаха към сватбена агенция и там им намериха преводачка с румънски, която превеждаше на дж от български.

# 119
Вълшебство, въйййй! Ама че идеен водещ са имали тези!  Не че не съм чувала за случаи, в които гости от двете страни се хващат на блус и буквално не се налягат на дансинга в пиянството си.
Спомням си за една сватба, в която свекървата се изпокара със сина си-младоженик и другия си син, за да е по-ефектно кавгата беше по микрофона. После единия син изтърва телефона на водещата и за малко не го счупи.

Sea, да непременно ще уточним. Това е важна подробност, а най-малкото което ми се иска е да скапем настроението на любимия ми с гаф по темата.

Аз веднъж озвучавах сватба на моя съученичка, която се омъжи за австриец. Заради него някои неща ги повтарях на немски, за да не се чувства изолиран, понеже така или иначе от неговия род никой не дойде на сватбата. Но виж, ако беше французин, не знам дали щях да се справя. Освен да бях заучила нещо като папагал и да повтарям там: Бонжур, уи, салю итн.

А на една наша роднина, омъжила се за български турчин, цялата сватба се водеше на турски език от някакъв странен космясал индивид. Като го помолихме да включи и малко на български, пак си продължи по турски тертип и от време на време изджомолваше и нещо на български.  Имаше много смешни моменти, свързани с това.

Общи условия

Активация на акаунт