Сватба 2018 - VIII-ма част

• 50 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Beyond the stars
А то уиски ако остане, ще се изпие.  Laughing Laughing В смисъл 10 бутилки за 10 маси .. не е кой знае какво количество, че да го връщаме. Едно-две афтър партита и сме готови.  Sunglasses
Както и за ракията и виното - баща ми ще си ги прибере запечатни и бутилирани и ще се пият, нямам проблем, ако остане като цяло. Говорим за домашна реколта.
А пък ако не са по масите, трябва специално на всеки гост да се каже, че може да се поръча. И накрая все ще има неразбрали. Но при нас не е голямо количество пак подчертавам, за да е драма.

# 91
Едни познати, които се жениха наскоро споделиха, че са събрали доста наченати бутилки с уиски, от които е пито съвсем малко количество и кой знае кога ще успеят да си ги допият. Явно повечето гости са предпочели домашната ракия на бащата на младоженеца.

# 92
Честито на всички минали сватбения си ден булки! Бъдете щастливи!
аз се замислих колко бързо на мен ми мина съботата и не съм правила нищо съществено, предствям си за младоженците колко бързо отлита. Затова съм решила да се наслаждавам на всеки миг до 01.09. На моменти даже си мисля, че не искам да идва, за да не свърши Grinning
Така ..ние раздадохме поканите, много добре ги приеха, дори няколко човека казаха, че никога не са получавали такива Simple Smile
Това, което ме гложди от известно време е дали ще е забавно  за всички гости. искам дансинга да е винаги пълен и всички гости да си прекарат добре. Сега се чудя за някакви игри с повече гости. Вие имате ли някакви предложения

# 93
Ох и аз съм на тази вълна сега. Почвам да мъдря сценария и се чудя за игри. Тази с обувката като стандарт ми харесва, но искам и други поне още 2 - че да се случва нещо... Иначе ако е само музика, то и това дотъпява на моменти, а наистина искам да е забавно. Жоринка, браво за поканите. Аз днес ги пуснах за принт... Като стигнат до мен ще ги сглобявам и чак юни се прибираме в България, така че раздаването остава за тогава. Не, че е късно де, те вече всички знаят за сватбата, просто аз искам да си отмятам нещата едно по едно, че като си го правя сама и мога да плувам в море от списъци за момента.... Другите септемврийки как сте с организацията?

# 94
Ох и аз съм на тази вълна сега. Почвам да мъдря сценария и се чудя за игри. Тази с обувката като стандарт ми харесва, но искам и други поне още 2 - че да се случва нещо... Иначе ако е само музика, то и това дотъпява на моменти, а наистина искам да е забавно.
Споко, и аз така мислех, но накрая си имахме само тази с обувките, която при нас беше с вдигане на сърца в розово и синьо. Така или иначе има ритуали, хвърляне на букети, жартиери, разчупване на питка, ръченица с пиле (която ние нямахме Grinning ), рязане на торта... Достатъчно забавно и интересно е. Ако има повече от 2 игри, има риск хората да не могат да си хапнат и пийнат.

# 95
  • София, България
Момичета, имайте в предвид, че трябва да внимавате да не станат прекалено много прекъсванията!
Имате прекъсване за минаване през масите за наздраве и сервиране на вечерята, за разчупване на питката, за рязане на тортата, за букета, за жартиера, за речта на кума, за една игра.
Ако добавите още 2 игри, представете си колко прекъсвания на музиката ще има.  А това не винаги се харесва от гостите. Тамън са се разиграли и хайде пак прекъсване. Реално ще стане през 10-15 минути, понеже всеки ритуал/игра отнема известно време. Simple Smile Това е разбира се, в случай, че имате всичко изброено по-горе. Някои нямат жартиера и букета или пък обикалянето за наздравици,.

wasted, писали сме заедно Grinning

# 96
  • Варна
Аз смятам да съкратя някои от ритуалите, но си мисля да наема аниматор за половин час напр. Хем хората ще си хапват, хем ще се забавляват. Ще съкратя бюджета за роклята. Има и други начини - гледам кутиите за подаръци почват от 30 лева нагоре. В Джъмбо има големи кутии до 10 лева, продават и дантелки, панделки и т.н., с които може и сама да си я направя, както и шампанското да се украси.

# 97
Водещият не е ли един вид аниматор?
При нас са водеща и ди-джей и забавлението на гостите би трябвало да е отговорност именно на водещата. Или вие сте с 1 ди-джей, който едновременно пуска музиката и води?

# 98
  • Варна
Диджеят, разбира се, също може да води някакви игри. Нашият спомена нещо за караоке напр. Имам водеща на изнесения ритуал и мога да я помоля да направи и 2-3 ритуални игри /с питка, торта и т.н./, но нямам водеща за цялата сватба, а мисля, че е излишно. Две от моите шаферки могат също да се включат или кумата... Затова си мислех за аниматор. Хубаво е, ако имате добра водеща за цялата сватба, но ако само ще говори и прекъсва музиката и танците, предпочитам да нямам.

# 99
Хмм, а според мен водещата на сватбата е една от централните фигури, които спомагат за добрата атмосфера и последователността на ритуалите. Ди-джеят и да иска, просто няма време да гледа какво се случва на сцената, да подканя младоженците, кумовете и различните гости да се включат в игрите. Хората понякога се запиляват, кой да пуши, кой до тоалетна, кой се заприказвал с някого, и е добре да има някой, който да е в ролята на организатор. Но вие си знаете. Дали ще го наречем аниматор или водещ - все едно.

# 100
  • Варна
Едно време нямаше водещи на сватби и пак си беше весело. Ще си имаме някаква програма, а и диджеят ни даде чудесни идеи. Бил е все пак на много сватби и е видял кое се приема добре.

# 101
Ами...гримче, неслучайно го коментирам това, тъй като съм поработвала малко като ди-джей на такива събития и знам как се получават нещата, когато си сам на пулта, и когато сте двама. Това с водещите също хич не е от вчера, но след като вашият е опитен и си знае работата, след като и вие самите имате идеи, значи ще се получи прекрасно и по този начин.

# 102
  • Варна
Честно казано и аз не знам още. Не сме решили окончателно. Той ми прати и разни примерни програми на български и английски и ще ги разгледаме и обсъдим. Аз лично не харесвам играта с жартиера, нито ще ритам менче и като цяло май наистина няма да има чак толкова много време, ще ги сведа до минимум. Ще ви пиша, ако видя интересни идеи.

# 103
Ох, чудя му се и аз на тоя жартиер...Да ми се вре под полите не ми изглежда много естетично. Ама след като ще има букет, значи и на мъжете нещо трябва да им хвърлим. Хах, нещо ме удари музата на глупостта, познайте за какво се сетих? Laughing
Трябва да го питам годеникЯ, ко шъ риче по въпроЗа. Ама той за всичко е ЗА, по принцип.

# 104
  • София, България
Много зависи от мъжът и какво харесва.
Ние вадене и хвърляне на жартиер ще имаме. Момчетата харесват тези ритуали, забавни са и разтоварващи, а и бъдещият ми съпруг също ги харесва. Бих желала и на него да му е приятно на празненството и за това се съгласявам да има и такива ритуали като краденето на булката и жартиера. Те не са толкова за мен, колкото за него Relaxed

А иначе по вашата тема, нашият диджей също е и водещ. Обича да приказва, забавен е и от светите, които ни даде на първата среща затвърди прочетените от мен впечатления за него в интернет. Водил е стотици сватби и му имам пълно доверие, че ще направи и нашата прекрасна. Simple Smile Може би ако е някой по-неопитен диджей, ще бъде нужно и наемането на водеща...

Общи условия

Активация на акаунт