Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 апр. 2018, 22:29 ч.

Лято в Албена 2018 г.!

 • 79 005
 • 972
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 6 143
Цената е на ден - 10 лева.

# 46
 • Пловдив
 • Мнения: 740
Да , цените са на де. Както казахте. Влизате имате 30 Мин да се разтоварите и да се ориентирате към съответната зона. Буферния паркинг предполагам е охраняем колкото и пред хотелите. Въпроса е ,че ако искаш да имаш лукса и спокойствието колата да е до теб ще си плащаш съответната сума.

# 47
 • София
 • Мнения: 4 129
Първият вариант е паркинг Лазур, намиращ се на пътя за Балчик - до един от входовете в Албена, който предоставяме за безплатно паркиране.

Като втора възможност за паркиране препоръчваме големия буферен паркинг на Автогара Албена, с цена за престой 5 лв. за 24 ч. За Ваше удобство и с комплимент от Албена предоставяме безплатен транспорт от паркинга с екосъобразни електрически превозни средства по 2 основни линии - до плажа пред хотелите Боряна, Нона, Елица и Мура в южната част на комплекса и до плажа пред Парадайс Блу Хотел и Бийчбар Ганвие в централната част. Електрическите превозни средства ще се движат по разписания, съответно на всеки десет и тридесет минути. Традиционните за Албена туристически влакчета  ще продължат да се движат по 2 различни маршрута на специалната за този сезон цена от 3 лв. (за възрастен). На много места в комплекса ще можете да наемете велосипеди, електро велосипеди или електрически колички.

Предоставяме възможност и за еднократно влизане, престой над 30 минути и паркиране в паркинги във вътрешността на Албена - в обособената синя зона на цена от 10 лв. за денонощие, а в близост до плажната ивица, в екологичната зелена зона с най-добър индекс на чистота на въздуха на цена от 20лв. за денонощие.

За да Ви улесним сме предвидили лесна навигация с информация за възможните парко места и удобно, бързо заплащане на всяка хотелска рецепция. Aвтомати за плащане преди напускане на зелена или синя зона ще поставим на няколко места за пропусналите да платят на рецепция.

От този сезон ще заработи и втори открит ескалатор за по-комфортното придвижване на гостите от парковата зона до търговската улица и плажа. Двата ескалатора ще улеснят и гостите, паркирали на паркинг Лазур. Тази организация на движение ще ограничи замърсяването на въздуха в Албена и ще осигури пълноценна почивка на Вас, нашите гости, опазвайки здравето ви! "

А ето и карта на зоните, безплатния паркинг и пр. Паркингът на автогарата, 5 лв. на нощ, дали е охраняем? Вероятно НЕ, но е вътре в комплекса. Местата му са над 800. Безплатният буферен паркинг малко не ми изглежда надежден..., мисля че е извън КПП-то. ЕТо и карта със зоните и капацитета на всички места.
То и паркингите пред хотелите реално не са охраняеми.

В заключение: Има един безплатен паркинг. Всичко останало е след бариери - първа бариера и си в синя зона (10 лв. на ден), втора бариера и си в зелена зона - 20 лв. на ден. Щом колата ти мине една бариера и си ясен на всички къде си, как си. Паркингът на автогарата е 5 лв на ден, и явно е преди останалите бариери, но след първата входо-изходна за комплекса бариера. БЕзплатният паркинг е на пътя за Балчик. Те тия намерения общо-взето си ги бяха казали и миналата година..
http://albena.bg/uf/Karta-Albena_05_03_BG.jpg

Не се резервират паркоместа, ще има свободни места и на зелена, и на синя зона, и на автогарата (според мен е логично – голяма част идват със самолет, не ползват рентакар, българи и румънци – намаляват).
Щяло да има безплатно шатъли от Автогарата по посока хотел "Мура" и хотел "Парадайс Блу".

Важно било да се отбележи, че се запазват тези 30 мин. гратисен период, за всички зони, цитирам: „Един вид - отивате с колата до хотела, разтоварвате, настанявате се, до тук не дължите нищо, след това местите автомобила до съответния вид паркинг и таксуването ще започне от тогава“.

# 48
 • Пловдив
 • Мнения: 740
Аз имам друг въпрос. Били сме в Магнолия. Там беше лесно, надолу - нагоре по стълбите и си в хотела или на плажа. Сега сме в Ком. Плажа и ресторанта на плажа на хотел Грийн Форест. Не сме ходили до там и имам представа на карта как да стигна до там. Доста е далеч и мисля ,този път да ползваме шатълите. Та въпроса ми е спирките обявяват ли се , табели има ли? Как да разберем къде да слезем?

# 49
 • Мнения: 845
След като събере хората от хотела/хотелите отива направо на плажа. Няма междинни спирки.

# 50
 • Пловдив
 • Мнения: 740
Тоест за всеки хотел има рейсче? Аз съм останала с впечатление ,че има спирки на хотелите и събира от всяка спирка и затова мислех,че е същото и на плажа. Каква полза да ме изсипе на единия край ,ако чадърите на хотела са на другия!?!

# 51
 • Северо=Западналия край
 • Мнения: 786
Преди време шатълите си имаха спирки.....горе долу на всеки хотел от горските и надолу пак спираше. Но до плажа спира само на едно място, там си му е после и началната спирка. Ако нещо се е променило.....незнам.

# 52
 • Перник
 • Мнения: 353
Ком са с шатъла на Ралиците и Вита парк. Началната спирка е пред Ралица, спира след това пред  ресторанта на Вита парк. Следващата спирка е последната на плажа пред р-т Грийн форест. Плажната ивица на Ком е точно на тази спирка. Така беше последните 2 години.

# 53
 • София
 • Мнения: 127
През 2017 г. можеше да резервираш места и да паркираш на обособени места ( дори с кал - пред Парадайз и Оазис) с бариери и да кажем охранител срещу 10 лв. на нощ.
През  2018 г. където намериш и срещу 20 лв. в синя зона и 10 лв. в залена зона на нощ. Когато попитах в Албена ще има ли охрана и други подробности, директно ми казаха че могат да ми върнат парите веднага.  Странна ще е тази почивка през 2018 г. с идеята за чиста Албена!!!!

Да! 10 лв. - синя зона, 20 лв. зелена зона е цената на нощ за кола, не за парко-място и без охрана!

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 14:23 от pnet

# 54
 • София
 • Мнения: 4 129
 Така ще е, да. Малко корекция - зелената зона (по-близо до брега) е 20 лв. на нощ (миналата година тя беше 10 лв.), а синята зона е по 10 лв. на денонощие.
 Охрана в районите на паркингите около хотелите никога не е имало, едва ли сега ще има..., въпреки че за тия пари..., но уж се прави за "да се диша по-леко" Grinning

# 55
 • София
 • Мнения: 127
До 2017 г. винаги е имало хаос с пракирането в Албена, особено в парковата зона, но беше за 6 -10 лв. за целия престой.
Сега ще бъде същото няма да има промяна, но за 10-20 лв. на нощ и в търсене на места за да оставиш колата си. Какви нови паркинг места и безплатни паркинги! Ужас!
Да пътуваш от София до Албена при 40 градуса с две деца - с обществен транспорт си е цяло приключение! Това е препоръката на Албена да не пътуваш с кола!
Вероятно искат да осигурят повече места за чужденци с осигурен транспорт и да прогонят българите от курорта!!!!!!!!

# 56
 • София
 • Мнения: 4 129
Със сигурност идеята е да се застроява още и още повече, да се осигурят повече легла (било то чрез нови хотели - каквито надали ще има много, било то под мотото "реновиране на стари хотели" и изграждане на тяхно място на по-големи хотели. Така и така и сега е лудница с кли, после ще стане още по-голяма, така че работят в посока намаляване на колите из комплекса. Отделно, действително - по не много ясни за мен причини - те се целят в чуждестранните туристи, които много по-рядко идват с коли, най-вече румънците, може би....

# 57
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 705
Според мен, ако пък толкова искаха да запазят въздуха чист, просто да бяха забранили колите вътре /да се влиза само за чек-ин и чек-аут и за някои други изключения - служебни коли, хора с увреждания и т.н./. Да направят голям охраняем паркинг отпред, безплатен или срещу 5 лв. да речем. Тогава да кажеш, да, наистина мислят за въздуха. Ама как ще вземат по 20 кинта под някакъв измислен предлог ...

# 58
 • София
 • Мнения: 4 129
 Така си е. Отделно, за темата с концесията на плажа - за тази година ме увериха, че концесионер си остава Албена АД. Т.е. - не плащаме нищо за чадъри и шезлонги. От догодина обаче, плажът ще се дава на нова концесия, и пак по техни думи - Албена ще се положат всички усилия да спечелят концесията, но... никой не знае. Та може и за плаж (разбирай, чадъри и шезлонги) да се наложи да си плащаме:)), освен за паркинг:)) Или хотекът вдига цените и поема чадърите, но те така и така си ги вдигат редовно, та....

# 59
 • София
 • Мнения: 127
Според мен, ако пък толкова искаха да запазят въздуха чист, просто да бяха забранили колите вътре /да се влиза само за чек-ин и чек-аут и за някои други изключения - служебни коли, хора с увреждания и т.н./. Да направят голям охраняем паркинг отпред, безплатен или срещу 5 лв. да речем. Тогава да кажеш, да, наистина мислят за въздуха. Ама как ще вземат по 20 кинта под някакъв измислен предлог ...

Странно е, че община Балчик се съгласила на такъв вариант за заплащане  на паркинг. Верятно се цели висока печалба под предлог "еко" почивка! При мисълта, че трябва да броиш 30 мин., за да не платиш още 10 лв. отгоре и да обякаляш като луд да търсиш свободни места - това ще бъде "добро" начало на почивката.

Общи условия

Активация на акаунт