Лято в Албена 2018 г.!

• 102 687
  • 972
  •   1
Отговори
# 60
  • somewhere over the rainbow
Аз малко да сменя темата за тъпото им паркиро-изнудване Simple Smile, че само се ядосвам. Знаете ли как стои въпросът с уай-фай в хотел Мура сега? И понеже в офертата пише, че може да се използва пул бара на Гергана, това означава ли, че може да се ползва и самия басейн?

# 61
  • София
Аз малко да сменя темата за тъпото им паркиро-изнудване Simple Smile, че само се ядосвам. Знаете ли как стои въпросът с уай-фай в хотел Мура сега? И понеже в офертата пише, че може да се използва пул бара на Гергана, това означава ли, че може да се ползва и самия басейн?
Да, може да се ползва басейна. От пул бара на Гергана могат да се взимат напитки, но не и храна. Тя е само за гостите на Гергана.

# 62
Да, може да се ползва басейна. От пул бара на Гергана могат да се взимат напитки, но не и храна. Тя е само за гостите на Гергана.
Офф, това от тук може това, от там онова ми е най-неприятната част от ОИ почивките. А при настаняването някой уведомява ли те какво къде може или трябва да се червиш по баровете?

# 63
  • София
На рецепция би трябвало да ви уведомят кое от къде може да ползвате. По принцип гостите на хотел Мура си ползват инклузива на Мура/Славуна, но тъй като басейните пред Мура представляват едни локви като размери, то за това могат да ползват този на Гергана плюс бара им за напитки. А пък и голяма част от анимацията се провежда на този басейн - най-вече вечерната.

# 64
Разбрах, благодаря! А с интернета как стои въпросът?

# 65
  • София
Има някакъв безплатен Wi-Fi. Трябва да си поискате парола за него на рецепцията. Не знам обаче каква му е скоростта. Аз лично не съм го ползвала, защото имам достатъчен мобилен интернет.

# 66
  • БГ
Аз имам друг въпрос. Били сме в Магнолия. Там беше лесно, надолу - нагоре по стълбите и си в хотела или на плажа. Сега сме в Ком. Плажа и ресторанта на плажа на хотел Грийн Форест. Не сме ходили до там и имам представа на карта как да стигна до там. Доста е далеч и мисля ,този път да ползваме шатълите. Та въпроса ми е спирките обявяват ли се , табели има ли? Как да разберем къде да слезем?

От миналото лято, за гостите на хотелите в горската част има ескалатор (успоредно на стълбите), но за вас идва малко далечко от Ком да го използвате. За сутрините - една разходка до плажа ще е по-добър вариант от шатълите - слизате си надолу към Администрацията, оттам през лунапарка, тенискортовете и сте на плажа. Ресторанта ви е на една ръка разстояние (от 11ч предлагат напитки и дребни сладки/снаксове/сладолед, следва обяда, а до 16ч пак напитки/сладки/соленки/сладолед) - миналото лято го ползвахме и го отчитам като голяяямо улеснение пред варианта връщане до хотела.

За паркирането - колкото и странно и страшно да изглежда - има нужда от промяна. Голяма част от почиващите идват със собствен транспорт и настава едно задръстване на улици, зелени площи, паркови зони. Случвало ни се е да сме паркирали където трябва, а някой да реши да го направи, така че да не можем да излезем от местото с дни?! Най-лошото в ситуацията беше, че никой незнаеше в кой хотел е настанен този НЯКОЙ, за да го "помолим" да си премести колата. Това го отчитам като "-" на Албена - настаняваш се и обявяваш № на МПС, записват ти го към резервацията и стаята.

Малко се съмнявам паркингът да е охраняем, но пък полицаи в комплекса сме виждали често, по всяко време на денонощието, че дори и на коне. Simple Smile

# 67
  • There I was on a July morning
Може и да имат някакви екологични подбуди, но според мен, водещият мотив е финансовата изгода. Нали трябва да си изплатят инвестициите в ескалатори и пропуснатите ползи от наеми на атракциони. Money Mr. Green

Когато почивах за първи път в Албена, преди няколко години, в централната част на първа линия - до хотел Сенди бийч и Амелия имаше безплатен паркинг. Следващите години това пространство беше отдадено за луна-парк, за сметка на паркиране в зелените площи около тези хотели и по-трудно намиране на паркомясто. От почиващите в отдалечените горски хотели се практикуваше "ходене на плаж" с колата, което натоварваше зоната около плажната ивица.
   В крайна сметка, предприетата мярка ще облекчи преди всичко автомобилния поток около хотелите на първа линия и ще напълни фирмената касичка, но не вярвам да откаже най-многобройните почиващи в комплекса - българи и румънци да пътуват с кола.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 18:55 от Скубиду

# 68
Хрумват ми няколко частни случая, на които отговор не намирам. Например:
Пристигаме в понеделник в 12 ч. Във вторник в 18 ч. решаваме да излезем от курорта на разходка до някой град. Цената обаче е 20 лв. /зелена зона/ за 24 ч. Това означава, че трябва да платим 40 лв. до тогава, тъй като 24-те часа изтичат в 12 ч. вторник.
В 21 ч. се връщаме от разходка и не излизаме през следващите 4 денонощия, за които трябва да платим още 80 лв. Т.е. стават 120 лв. за 5 денонощия. Бъркам ли някъде? А ако излезем повече от 1 път?
Друго - как става номера с напускането на хотела? Имаш ли пак 30 мин. или мъкнеш багажи, деца, колички и кой каквото има до колата?

# 69
  • София
Още щом пристигнете - на рецепция ви уведомяват, ако решите да ползвате зелена зона за целия период - Предплащате (или заплащате накрая) и всичко е точно - 6 дни по 20 лв., 120 лв, излизате колкото пъти искате.
За потегляне обратно, мисля че важи принципа на пристигането - имате 30 минути безплатни (може би всеки ден?). Само че има и шатъли от почти всички хотели (а от тези на първа линия-със сигурност) до паркинга на автогарата. За безплатния - не знам дали има шатъли, добре е да се пита.
Специално за тройката Гергана - Славуна Мура, нещата би следвало да са така - шатъл от хотела до паркинга зелената зона (защото пред и зад тези хотели паркирането изобщо е забранено вече). Втори шатъл от зелената зона до паркиинга на автогарата, минавал на всеки 10/30 минути.

Тъй като преди имаше еднократна такса 6 лв. за целия престой (независимо колко дни), при всяко напускане/влизане се дължеше по 2 лв., сега това, с тези цени на паркиране, смятам е отпаднало вече.

# 70
Тур-операторът ми каза, че се плаща на всяко излизане това, което си "изразходил" до момента, а като влезеш наново, почвал да тече нов срок. По този метод, в примера, който дадох, ще трябва да се платят 120 лв за 5 денонощия и то ако излезеш само веднъж. Горе-долу всяко излизане ще ти струва 20 лв. Ако е, както каза тур-операторът, де. Ако е както казва Роналд, бива.
Специално относно Мура - говорих с управителя и той каза, че точно пред хотела се паркира, но не и пред Славуна и Гергана.

# 71
  • София
Има телефон в сайта на албена, нещо 0700 започваше, аз там звъня и го тормозя за всякакви въпроси Grinning (паркиране, концесии, квот се сетите). Туроператора, и той кат нас – разбрал, недоразбрал…

За Мура - да, така беше  и миналата година – новото кръгово до хотела , там обикаля и влакчето, там се и паркира (цена 20 лв. вече на денонощие). От Мура нататък, включая Славуна и Гергана дори и влакчето не минава. Само шатъли-електрички за да превозят теб и багажа.

# 72
  • Северо=Западналия край
Аз се обадих на коол центъра и поразпитах.
Ако оставите колата си на паркинг Лазур - безплатно, неохраняем паркинг.
Буферен паркинг Автогара - 5 лв. на 24 часа, охраняем паркинг.
Ако решите колата да стои около хотела в който сте отседнали - важи зоната в която ви е хотела, съответно синя/зелена - 10/20 лв. на денонощие, неохраняем паркинг.
Ако решите да се движите из курорта  важи зоната през която преминавате - синя/зелена-10/20лв ако е повече от 30мин. До 30 мин престои във всяка зона е безплатно.
С една дума Албена няма да стане по чиста, коли ще си има навсякъде както преди. Разликата е за нас почиващите, ще трябва да предвидим и колата като турист за който ще плащаме.

# 73
Аз се обадих на коол центъра и поразпитах.
Ако оставите колата си на паркинг Лазур - безплатно, неохраняем паркинг.
Буферен паркинг Автогара - 5 лв. на 24 часа, охраняем паркинг.
Ако решите колата да стои около хотела в който сте отседнали - важи зоната в която ви е хотела, съответно синя/зелена - 10/20 лв. на денонощие, неохраняем паркинг.
Ако решите да се движите из курорта  важи зоната през която преминавате - синя/зелена-10/20лв ако е повече от 30мин. До 30 мин престои във всяка зона е безплатно.
С една дума Албена няма да стане по чиста, коли ще си има навсякъде както преди. Разликата е за нас почиващите, ще трябва да предвидим и колата като турист за който ще плащаме.
Когато ходя на море в България, сме на Албена, Слънчев ден или Слънчев бряг. В Слънчев бряг от години се плаща за паркинг. За Слънчев ден и Албена пътуваме със самолет, само миналата година с кола. Ами платихме си паркинг до Парадайс Блу, даже не се и замислих, че може да е безплатен......

# 74
  • София
Госпожа, някои ходим от десетилетия в Албена, и позволете ни да си се замисляме колкото си искаме за точно тези нововъедения в курорта, понеже ние имаме и взимаме предвид и други неща.
Ако ще ни обяснявате как е по белия свят - спестете си го, пътували сме, не само аз, но и останалите потребители. Иначе, сърдечно благодарим за включването Ви....

Общи условия

Активация на акаунт