Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 173
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Мария утре след обед може и дастане 1 ден, ако устискам на кафето......

# 226
ДобрЮ Ютро, банда! Още 9 дни и летиммм.
Скрит текст:
Междувременно ще отидем и да видим едни приятели в Лондон, докато мм е в БГ. Не сме се виждали още от Колумбия, станаха повече от две години. Тя е българка, той колумбиец, сега живеят в Лондон. Запознахме се в Богота, тя ми стана уникално добра приятелка - от тези уютните хора, които като ги срещнеш и разбираш, че си у дома. Kissing HeartЧуваме се всяка седмица, ама не е същото като да сме заедно. Аз много щастливо Смърфи.

Калинче, ще успееш! А дори само да ги ограничиш до цигарка за кафенце, докторът ще е ок си мисля. Hug
Ние пица не ядем, разбирай аз не ям и покрай мен и мм гори, хаха. Той си хапва навън пица, но имам камък за пица. Да ме пита човек за какво ми е... Joy

Веднага си чопвам от ягодките на Джейми.

Писе, направо ти се възхищавам на цветята, как успяваш?! Аз сега се опитвам едни сукуленчета да уморя, ама те нещо ми се опъват. JoyJoyJoy

Фло, добре, че се размина с гипса. Hug

Аз много усилено използвам новата тенджУра. Наистина готви много бързо.

Ох, ама съм голяма бяла птица, къде забравих кафето:

# 227
Веднага си чопвам от ягодките на Джейми.
"Джоуи не дели храна!!!" Kissing Heart
Сутринта направихме физзарядка с наводнен хол. Вече всичко е сухо и подредено/изнесено. Сега ще чакам да видя дали ще го биде ламината или не.

# 228
Ей, Мари, от какво се наводни холът? Навремето съседите над нас два пъти ни наводняваха, като вторият път беше страшно. Тогава един приятел ни даде влагоуловител и така спасихме положението. Първите няколко дни изхърляхме контейнера на няколко часа.

# 229
това е холо-кухня. И някаква мека връзка за водата в шкафа под мивката е поддала.
Мога да взема влагоуловител от свекървата, ама тя получи алергия от филтъра му. Пък у дома щерката и ММ са с алергии и няма да рискувам. Вратите за отворени, става течение, каквото- такова.

# 230
Мари, аз също съм с тежка алергия, но проблеми не съм имала. А можеш да го пускаш, докато ги няма вкъщи, все ще е от полза. При нас е естествен паркет и лошо ми стана, като се прибрах от работа и заварих два пръстта вода на пода. Помислих, че е от нас, но после видях, че тече от тавана буквално във всяка стая. Оказа се, че и при съседите се къса някаква връзка и явно е текло цял ден, щом в нас беше наводнено. Паркетът го спасихме, ама таваните не. На следващата година се бяха изсипали (първото ни връщане от Колумбия) и се наложи да правим спешен ремонт.

# 231
Не, не, няма да рискувам. Свекърва ми се беше задушила. Явно от някое активно вещество във филтъра. Сега за сега положението е под контрол. Ако има нещо да става- само паркета ще даде фира. А той се оказа, не от най- качествените и въобще не ни е зор.

# 232
Ти си знаеш, дано спасите паркета, че е беля да се разправяш с неочаквани ремонти.

# 233
Тоя паркет не излезе читав още с покупката си. Щото тогава го избирахме по цвят. Това беше водещото. Та всяка капка вода оставаше подут отпечатък. Преди 3-4 години имахме режим на водата лятото. И в хола зад ъгловата част на дивана бях подредила 5-6 туби с вода(от тези за минерална вода) от 10 литра. Оказа се, че леката влага по дъното им е издула паркета. Та от тогава е прежален. До сега не е сменен, защото исках да изчистим концепцията за нов цвят, за нова маса и столове и тогава действаме. Сега остава да чакаме.

# 234
  • София
Добро утро момичета, от близо и далеч! wavey
Добре започваме деня. Simple Smile
Имаме си кафе - щастливо Смърфи се е погрижило, по вода ще ни върви, най-много на МАРИЯ.
МАРИЯТ, не усещам да се ядосваш, а това е добре. Всичко е поправимо! thumbsup
ЛЕЙДИ, ти си направена от як материал! Мисля, че ще устискаш. Имаш моята позитивна енергия и морална подкрепа! (лесно е да се каже спри цигарите. Много воля трябва. Казано по нашенски, трябва си инат) Ей затова на времето не се научих да пуша. Реших, че така е по-лесно, отколкото после да ги отказвам тия пущини. Та давам съвети, но самата аз не знам вкуса на цигарата Mr. Green Дръж се, миличка! Честита ти придобивка. cook
ПИСЕНЦЕ, ти като че живееш в райска градина.  Simple Smile
ДЖЕЙМИ, нека се оправим, тогава ще ударим по една ръченица newsm68 newsm68 Това май повече на казачок ми прилича Joy
За неспоменатите  Hug Hug Hug

# 235
  • при късмета
Добро утро!
  Казано по нашенски, трябва си инат
Само да те поправя - требе си инат Joy
Мария, добро събуждане сте имали
Смърфи, чакаме те. Като се намиткаш насам-натам се обаждай по региони. Весело изкарване с приятелите
Калинче, не ми беше хрумвало, че тавата има значение за пицата.
Аз така и не можах да уцеля тестото за пица, не ми харесва това от хлебопекарната и предприех друга тактика. Правя пица с тесто за памук погача. С печката имам 2 огромни фабрични тави, не стигат.
Джей, вчера съм пропуснала ягодите, ама си взимам за закуска.
Шефа омете дивите вкъщи, а от култивираните само 2 ягодки е хапнал. Станаха 4 сорта в 4 саксии и само едно коренче има плод за сега
Писе, това трендафил ли е или някаква катереща се роза? Много обичам бели цветя

Шефа е заведен на у-ще, проваля им се екскурзията за петък, не са се събрали деца. Много го е яд.
Ставам да свърша нещо, че чакам приятелка на обяд
Гушки за всички неспоменати Hug

# 236
Смърфи   радвам се че си доволна от покупката .Аз също съм мн доволна и само в него готвя .
Калинка,че мн модерна тая тава . А за цигарите ще успееш и май ще са отказани за винаги.
Мария явно си го прежалила паркета защото искаш нов. А тая връзка направете я здраво и да не прави проблеми,особено като е скрита.
Ма ко жалко за екскурзията.А розата става и за катереща и за храст,ама  при мен е така.Хванахме си я от резник и за 6 години стана това чудовище.Прекрасна е ,но арката не я издържа.Ако искаш на есен ти пращам пръчка да си я захванеш и в саксия.
Фло бе мн. в рая не  съм,че нито е подредена градинката ни,нито се грижим много за нея ,ама пък съм доволна винаги ,има цвят в нея.
Повечето рози са ни захванати  от резници.Майките са по -дребни от децата си.Имам си вече 3 големи катерещи рози и още една,ама да видим  какво ще порасне.И още една сега ще покажа,тя над асмата е и се стреми към небето.

Скрит текст:

# 237
Ма ко, в истинското тесто за пица има брашно, мая, вода и сол. Така го правя аз. Винаги имам чудесни резултати. Е, понякога е леко безсолно.... Показвам нагледно.

# 238
  • при късмета
Мария, супер пица.
На мен не ми харесва на вкус, също и как се държи тестото като се боря с него да го разстеля по тавата. И по рецепта в книжката има и мазнина, може от там да идва всичко. Аз го разтягам или разточвам, то се събира и така сума време. Всеки път.
Като пак отбелязвам, от две различни машини не ми харесва тестото за пица по рецептите във фабричните книжки.  А на ръка един път опитах да направя, по рецепта на приятел, който прави страхотни пици и пак не се справих. Тестото за памук погачата никога не ми е правило проблем и много ме слуша. Затова е и единственото което правя на ръка. Съответно го ползвам за всичко Joy

# 239
Лейди, вече е утре след обед. Как си с пафкането?

Общи условия

Активация на акаунт