За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 46 681
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, малкия от 4-5 дни ака само тъмно зелено на цвят, а не съм давала никакви зелении (не съм въвеждала спанак и лапад, само броколи, но не ги харесва и не съм му давала скоро).
На 7++ е, какво може да е според вас ? Чудя се дали да го водя на лекар.

# 691
  • Стара Загора
Момичета, малкия от 4-5 дни ака само тъмно зелено на цвят, а не съм давала никакви зелении (не съм въвеждала спанак и лапад, само броколи, но не ги харесва и не съм му давала скоро).
На 7++ е, какво може да е според вас ? Чудя се дали да го водя на лекар.
И аз това исках да питам, малкия от 2 дни ака едно зелено...
Въпросната ми нова приятелка е медицинско лице и казва че е от зъбите.
Аз си намерих приятелка, чието дете е с 1 месец по- голямо от моя, много ни е добре, вече 1 месец сме неразделни Grinning
От тия  с по-големите бебета има голяма файда.  Аз съм прецакана, защото моята приятелка е с много малко бебе и е безполезна, нищо не разбира от нещата, които ми трябват. 
Няма файда от тези с по- го;лемите, има файда да са г/д на една възраст. Имам и приятелки на които децата им ходят, просто не става с тях, тя обикаля с детето в парка, аз стоя с количката на пейка. Трябва децата да са на една вълна.

# 692
  • Плевен
Моето бебе акаше тъмно зелено, оказа се че е от млякото (пиеше фризолак) сменихме с хип и с две хранения се оправи. Ама ако са ба кърма не знам. Тогава педиатърката ми каза, че е развил лактозна непоносимост

# 693
Жана, от време на време и аз откривам такъв цвят в памперса, ама да ти кажа, докато не те прочетох, не се бях замисляла от какво е. А и аз давам чат-пат зелении. Обикновено при моята става така като е по-твърдо изхождането. Ама като няма промяна в честотата, не забелязвам да има повече газове или да е по-кисела от обикновено (то моята е пословична ревла и по-кисела няма и накъде) и не се вторачвам повече.

# 694
  • София
Жана, може да е от всичко. Давай повече вода, защото може и да е от дехидратация. Може също да се е задържало повече време в организма, нещо да го е оцветили и т.н. не е нищо фатално Wink

# 695
Жана - от дехидратация, от претопляне ( особено сега както времето е по-нестабилно, може да се претопля за малко, но постоянно и без обриви), може от променена киселинност на стомахчето ако отделя повече слюнка.

# 696
  • Стара Загора
Замислихте ме сега, че и моя от 2 дни ака зелено, не мисля че е дехидратиран, купих му чаша със сламка и си пийва вече вода, и навън задължително кърмя поне 1 път.
За претопляне, не знам, в момента носи от тези къси ромпърчета от george.
Свързвам го единствено с това, че аз единия ден бях прекалила с ягоди, и се чудя дали не му се е отразило.

# 697
Благодаря ви, момичета. Hug
Сега се връщам от докторката, каза, че най-вероятно е дехидратиран или че са зъби.
Изписа му Биогая и каза да го наблюдавам и да давам повече вода. Ако не се пооправи до понеделник, пак да го заведа и да нося наакан памперс със себе си.

# 698
На мен ми дойде, след като заместих 3 хранения, и кърмата ми рязко намаля. Дохранвам с НАН 1ца, понеже преди 2 седмици бях накарала ММ да купи някакво да имаме за резерва и те му предложили това. Мисля да сменя АМ, защото от това в акото или има бели топченца, или е зелено на цвят. И дали ще му се отрази рязката смяна на АМ? Трябва ли да направя някакъв преход? Тъмна индия са ми адаптираните млека...изобщо не съм наясно какво да правя.

# 699
Бели топченца може да са и от прехранване.

# 700
Бели топченца в акото имат 90% от бебетата, не е от млякото. Моят доктор ми е казвал, че те, както и зеленият цвят на акото, са от коликите.

И все пак ако решиш да сменяш млякото, няма нужда от преход, направо даваш новото.

# 701
момичета, захранващи с водени от бебето. Аз почнах с пюренца, но сега минавам на захранване водено от бебе. Моят син се отличава с изключителна красота, но за съжаление откъм когнитивни способности нещата куцат. Отказва да пъха неща сам в устата си, ако тези неща са храна. Когато аз държа пюренце с лъжичка, той дърпа лъжичката към устата си, когато пръстът ми е намазан с пюре сам пъха пръста ми в устата си, когато държа морковче сам придърпва за да му влезне в устата.
но категорично отказва да вземе морковчето или пюренце и сам да си го сложи в устата. само седи и реве от нетърпение да свърша работата аз!

Не знам как да му помогна да вдене на моя красавец. Иначе естествено всяка играчка пъха в устата, лапа ръце, когато те са без пюренце, също така си пъха ръцете в пюрето, но не му хрумва да си ги вкара в устата!

Давам си сметка, че не може хем неземна красота, хем супер интелект, но все пак ...

# 702
Моят син се отличава с изключителна красота...неземна красота...

Айде бе, и моят син така Joy

Скъсах се от смях, оная приказка "От моето гардже по-хубаво няма" е 100% вярна Laughing

# 703
И Анди "произвежда" зелено, ама си мислех, че е от лападените кюфтенца в понеделник. Иначе на него в момента му излиза зъбче.

# 704
ett2812, това според мен си е до характер. Аз не съм захранвала по ЗВБ, там си имам особено мнение, вече е на 2 години дребния, плодове, пресни зеленчуци, бисквити, хляб, кекс и разни други такива яде лакомо сам с ръце или с вилица, но с лъжичка готвено ядене в къщи отказва категорично да яде сам. Трябва аз да го храня, а в яслата ми казаха че яде съвсем сам всичко и си изпразва купичките. А, обясни ми какво да го правя този сладур Grinning Не че ми пречи да го нахраня, но очакваме ново попълнение, живи и здрави, и ще е добре бъдещия батко да се храни сам.

Общи условия

Активация на акаунт