Коронки

• 250
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте отново, както вече писах безброй пъти, в търсене съм не добър зъболекар,  налага мш се да сложа коронки на предни зъби и няма да правя компромис от гледна точка на пари, посещавам сега един зъболекар в София, който ме посъветва преди да сложа постоянните коронки да сложа временни металокерамика около 6 месеца,  вие какво мислите за това, притеснявам се, че ще ми се пилят  веднъж за метелокерамика, те стоят и дости грубо , след това ще слагам по- скъпи. Не знам какво да правя, към кого да се обърна, предните ми зъби за жалост са умъртвени и се счупиха почти до корен, изградени са със щифт, но просто наистина искам да подобря усмивката си, но не знам.на кого да се доверя....

# 1
  • София
Вади всички остатъци и сложи импланти.

# 2
Вади всички остатъци и сложи импланти.

Това означава да извадя всичките си зъби, предните са умъртвени те са 4  но не съм ли млада за импланти...

# 3
  • София
Искаш да кажеш, че всички зъби са ти изпочупени?
Аз исках да кажа да извадиш счупените.

# 4
Искаш да кажеш, че всички зъби са ти изпочупени?
Аз исках да кажа да извадиш счупените.

НЕ, предните са умъртвени  общо 4, е два от тях са със щифт, следствие на повръщане от стрес ..

# 5
Това си е редовна практика. Целта на временните коронки е да предпазят останалото от зъбите да се разрушава. Може и 6 месеца и повече да минат, докато са готови скъпите коронки.
Споделете притесненията си със стоматолога, за да се постараят да ви направят близки до естествения зъб коронки от металокерамика. Не винаги са големи и неестествени - зависи от мярката и цвета на естествените зъби.

# 6
  • Банско
Аз носех пластмасови коронки преди да ми поставят циркониеви коронки, имам на всички зъби. Не съм чувала никъде да се слагат металокерамика за временни. Ето снимка на моите правени са преди 4,5 години при Д-р Богомилов  в ББ Дентал на Стамболийски ул. Средна гора. Имайте на предвид, че зъбите са ми напред доста и не са изправяни, той ми смени старата ужасна металокерамика, изгради ми някои зъби, прати ме на лечение за корените и поставихме циркониеви корони.
Аз съм много доволна от този заболекар и най-важното зъбите изглеждат като истински и горе при венеца седят много естествено.

# 7
Аз също имах 4 предни зъба лекувани ,но след второ раждане ,вече рушащи се . Направих си металокерамика мост  на цялата горна челюст, дори не личи ,че съм с "изкуствени зъби "Пари не съм жалила ,но не мога да кажа и че са от най -скъпите . Не са цвят бели (стои много изкуствено) ,но стоят максимално естествени

# 8
  • Банско
Забравих да кажа, че е много важно също коронките да са отделни една по една а не цял блок или мост. Ако е на мост и ако стане нещо с някой зъб, трябва да махате целия мост и да го плащате наново. А когато са зъб по зъб, първо че можете да почиствате хубаво с конец или зъбен душ, второ ако стане нещо и махат корона, ще махнат само една и ще трябва да плащате само една нова.

# 9
Времененните корони ще са блок, постоянните циркониеви, но наистина не знам къде да ги правя   много се притеснявам и двоумя, парите не са малко

Общи условия

Активация на акаунт