За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 46 686
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
И аз съм в твоето положение, обикновено си измислям някоя задачка-магазин или нещо такова и си определям маршрут, иначе ми е скучно да се шляя просто така. В кой град си Simple Smile

София

Peacock, да и мен това би ме изнервило, затова подчертах приятелки с бебета, с които мога да си говоря за всичко, а не такива, които съм срещнала вчера в парка, например.
За тротоарите няма да коментирам... Много често стряскам бебето като нацеля някоя дупка и като спи направо много жал и много гузно ми става.. Тук в моя квартал на повечето места даже няма как да се качиш на тротоара, ако си сама, та си карам по пътя...

# 676
И аз говоря на бебче. Като го събуждам  още преди да е отворило очички се усмихва.

# 677
То някои приятелки изтрещяват като родят, така че и тях отбягвам на моменти Simple Smile Не,че аз съм много в ред ама по цял ден да обсъждам какво яде кога спи и други такива ми идват в повече.

# 678
  • Велико Търново
Аз пък за да си уплътнявам времето в парка си говоря с другите майки на бебешки теми Simple Smile може да е лицемерно от моя страна, но иначе сама да стоя не ми се иска, а те така или иначе за това си говорят, та и аз се включвам в разговора.
Приятелките ми са в други градове и работят, с ММ от както се роди бебето сме в лоши отношения и майките от парка поне не ме натоварват, а като ми писне от бебешки теми се размърда на някъде.
Носех си списания, четях от телефона (форума ) но не ми минаваше времето особенно неусетно.

# 679
И на мен са ми малко досада разходките. С ходенето нямам проблем, но съм сама и ми е малко скука. Със случайни майки също рядко говоря, но то и къде да говоря като избягвам площадките. Има една по-голяма площадка в квартала, която е пренаселена и е голям бациларник. Всякакви бухащи и сополиви деца има, а на няколко пъти се е случвало дете да се увиси буквално на количката - хем буди бебето, хем не знам колко е здраво. Та си намирам маршрути извън площадките да обикалям, хем да влизам и във форма. Grinning

# 680
О аз избягвам всякакви деца, които не са бебета. За мен тези създанийца са пълни с бацили. Къш-къш малка принцесо със сополив нос.

# 681
  • Стара Загора
Аз си намерих приятелка, чието дете е с 1 месец по- голямо от моя, много ни е добре, вече 1 месец сме неразделни Grinning
Запознахме се при гинеколога.

# 682
  • София
И аз си имам приятелка, нейното момче е с 8 дни по-малко от моя син. Много е готина.

# 683
Аз пък съм обратното. Имам много приятелки с които трябва да се видим, и те искат но не остава време. С една майка пък си станахме много близки. От форума се запознахме, ходихме заедно на ден на отворените врати в болницата в която родихме и сме във връзка постоянно. Децата ни са с 2 седмици разлика и имаме много теми за разговори...От друга страна и аз не обичам да ходя безцелно с количката, предпочитам с план-маршрут.

# 684
О аз избягвам всякакви деца, които не са бебета. За мен тези създанийца са пълни с бацили. Къш-къш малка принцесо със сополив нос.
Май една и съща принцеса е лазила децата ни... Оня ден една мърлява, облечна като принцеса госпожица се навря в количката. Значи, избЕгах с 300!!! Ай сиктир!

# 685
Аз си намерих приятелка, чието дете е с 1 месец по- голямо от моя, много ни е добре, вече 1 месец сме неразделни Grinning
От тия  с по-големите бебета има голяма файда.  Аз съм прецакана, защото моята приятелка е с много малко бебе и е безполезна, нищо не разбира от нещата, които ми трябват. 

# 686
Момичета,
вашите бебета по колко часа на ден спят? На моята й се събират 13- 14ч. , но не знам дали са достатъчно, сега е на 3 месеца и половина. Вечер й е най- дългият сн спи по 12ч. чисти, като съм извадила събужданията. Например,вчера се събуди в 6ч., а беше заспала предния ден в 17ч., после спа до 21. яде и заспа пак към 23. и така до 6 сутринта. Вашите бебета кога "стават" сутрин? Защото моята се буди, яде и после,ако се опитам пак да я приспя се дърпа, но ако я оставя да си играе на шезлонга, започва да се прозява. Сама няма шанс да заспи и не знам какво да правя. През деня се опитвам да я приспивам, за да си почива, но обикновено спи или един път за около 2ч., или на три пъти по 30 мин. и с това се изчерпва дневният сън.
Заспива доста рано към 17- 19ч...

# 687
Нощем към 11 часа, с прекъсъсвания за хранене де. През деня, ако съм късметлийка 1-2 часа общо сутрин и следобяд. Вечер заспива към 21 след къпане и хранене. И според мен не са му достатъчно, но какво да направя, толкова иска.

# 688
За спането моята тъкмо започна да спи цяла нощ от 21 до 6 и мъжа ми го направиха втора смяна, та се прибира много късно. Сега тя като че ли забелязва промяната в графика на татко си или той пък той я буди със звуци и светлини като се прибере,  но започна да се буди вечер отново. Направо откачих... През деня много трудно заспива, но понякога откърти за от 2 до 5 часа часа.

# 689
Нямам какъв съвет да дам за шишетата, но се записвам при вас, че ще забравя. Simple Smile Мерси на Жана, че ми препоръча памперси Либеро, днес купих, много са хубави.
  аз също съм доволна от либеро, чико и пуфис

Общи условия

Активация на акаунт