За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 46 690
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Мър Мяу, моята беше по същия начин. С началото имаше леко слуз, след една ваксина стана като пенесто. Все си мислех, че е от неща, които ям, но в един период ядях само картофи и ориз и пак беше същото. Водих я на гастроентерология,  на изследвания и нищо. Ако много те притеснява можеш да занесеш проба в лабораторията, за да изключат бактерия. При бебка нещата се оправиха със захранването.

Момиче, има тема за свекървите. Моля да се придържаме към темата за бързи въпроси и отговори.

# 661
То пък и педиатъра ни е един...страшен. Каза да изчакаме два три дни и ако се влошава тогава да идем да го види.

значи не му звучи като нещо сериозно. Толкова по-добре!!! Иначе, на него нищо не му коства да каже "Елате". Моята педиатърка също е много чил и това вече ми харесва. Иначе, то ако от мен зависеше, щяхме да сме всеки ден на преглед за нещо.

# 662
Момичета, ще пускаме изледвания, но забравих да питам педиатъра какво време имаме да занесем урината в лабораторията?

# 663
Обичайно е 2 часа Simple Smile

# 664
Макс 2 часа, иначе почва да се утаява и обърква изследванията.

# 665
Благодаря! Hug

# 666
  • Плевен
Мами някой запознат ли е с халотерапията? Има ли ефект?

# 667
  • София
Някое бебе да е пило желязо и при какъв хемоглобин?

# 668
Моето пиеше на 8 месеца като беше комбинация WellKid baby (сега май е само WellBaby) и Имуно бимби при хемоглобин 106 до колкото помня. Бях го консултирала с трима педиатри и бяха единодушни. После махнахме мултивитамините (една опаковка пи, по спомени) и оставихме имуностимуланта с Baby guard DHA.

# 669
Момичета, много ми доскучава на разходките в последно време Sad Нямам приятелки или познати с бебета, а мъжа ми работи до късно и съм си сама с бебка. По площадките не ми се седи, с двумесечно бебе не знам какво мога да правя там. А пък и тя спи само в движение, ако седнем там ще се събуди и разпищи... Парк има много далеч от вкъщи и трябва да я влача по градския транспорт, а не ми се ще все още. Днес се стигна до там, че се разхождах между блоковете около вкъщи и много се изнервях на тъпите шофьори. Един "гъзар" с някаква спортна кола не стига, че мина супер близо до нас, ами и точно тогава реши да форсира да си покаже гъзарията, събуди и изплаши бебето....
Обикновено "разходката" ни е в магазина...
Вие къде се разхождахте с бебе на такава възраст?

# 670
И аз съм в твоето положение, обикновено си измислям някоя задачка-магазин или нещо такова и си определям маршрут, иначе ми е скучно да се шляя просто така. В кой град си Simple Smile

# 671
  • София
Моя сладур на 6м беше с хемоглобин 101. Месец по-късно след въведени пуешко, пилешко, заешко, телешко и жълтък се е вдигнал до 104.

# 672
И аз съм така Simple Smile И като Поли, измислям задачи и действам по тях. Мм ми има онлайн магазин и също ме ангажира, когато е на другата си работа. Често идват и мои приятелки, за да видят бебка и ми правят компания.
В началото се ядосвах, че бебка свикна да спи на тишина и в движение, но вече 5ти месец е така и свикнах.
Аз обичам да спя на пълна тишина и тъмнина. Мразя светлини, телевизори, музика, шумове.. Едва ли има връзка с бебешкия ми период(ще питам майка), но мисълта ми е, че влизам в положение и разбирам добре бебето си. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 673
Момичета, много ми доскучава на разходките в последно време Sad Нямам приятелки или познати с бебета, а мъжа ми работи до късно и съм си сама с бебка. По площадките не ми се седи, с двумесечно бебе не знам какво мога да правя там. А пък и тя спи само в движение, ако седнем там ще се събуди и разпищи... Парк има много далеч от вкъщи и трябва да я влача по градския транспорт, а не ми се ще все още. Днес се стигна до там, че се разхождах между блоковете около вкъщи и много се изнервях на тъпите шофьори. Един "гъзар" с някаква спортна кола не стига, че мина супер близо до нас, ами и точно тогава реши да форсира да си покаже гъзарията, събуди и изплаши бебето....
Обикновено "разходката" ни е в магазина...
Вие къде се разхождахте с бебе на такава възраст?

Аз съм маниак на тема разходки, стига да е хубаво времето. Ходим до планината, съседни градчета, паркове и какво и не. Гледам да разнообразяваме маршрути.  На мен ми помагат и аудиокниги, които си дърпам и си слушам докато ходя. Пробвай с тях, или подкасти някакви. Понякога взимам ферито или корабчета в различни посоки, понякога влака.
А като съм в София, избирам различни паркове, Витоша, Люлин планина, Панчарево. Мъжът ми много мрази да разхожда бебето, досадно му е,  и се караме по този въпрос. Но вчера лекарката му каза, че бебето трябва да е само навън, за да оздравее от настинката, и мъжът ми се стегна.

Нашият проблем с разходките е , че бебето не иска да седи в количката си дълго време и почва да циври за гушкане. Закъсвала съм така няколко пъти, защото бебето не иска да седи в количката,  а на мен ми е много трудно хем него да гушкам хем да бутам количката. Днес така истерично се разрева за гуш, че трябваше звънна на баща му да дойде да помага с прибирането. Все се заричам да излизам само с раничката.

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 20:44 от ett2812

# 674
Мен пък другите майки ме изнервят... Говори се едно и също. Особено около захранването. Направо ме напрягат.
Избягвам ги. Само с една ми е приятно. Иначе ако съм в квартала ми е добре. Ходим по площадки. Но моето дете го люлея на люлките за бебчета. Ходя в малки паркчета. Наистина е кофти, че иска да се движи количката. Ако може да седнеш и да си почиваш докато спи си е друго.
Аз лично се стремях да може да спи при всякакви условия, защото това да му пазя тишина и тънина навън е просто невъзможно.
Мен лично ме дразнят тротоарите. Направо ми е мъка да го гледам как му се друса главата, докато ходя по тях..

Общи условия

Активация на акаунт