За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 46 703
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
wild poppy, само на кърма е, на 1 месец е.

# 646
Аз ще се самоцитирам, защото покрай великите ни свекърви въпроса ми май остана незабелязан Grinning
Днес като се събудихме малката беше с червени бузки и все още са червени де.. Дали не е от крема, с който я намазах вчера след банята? На Мустела имах една мостричка, която най-после реших да употребя. Е, по-добре да не бях...

# 647
ами има ли обрив? Температура? Грапави ли са? Да не е претоплена?
 Слагате ли слънцезащитен крем за лице и пазите ли от слънце?

Без да се наемам да изказвам категорично мнение, сами по себе си червените бузи не знам да са нещо лошо. Но аз лично бих попитала педиатър.

# 648
Мър,
Слузта в изпражненията не е притеснителна. Моята бебка като беше на 1 месец също имаше, както и зелени изпражнения, и ходихме на гастро, та според него не е повод за притеснение. Може да се дължи на много причини, най- вероятно е нещо, което си яла. Иначе каза, че е опасно само ако изпражненията станат бели.
За свекървите и майките - много ги обичам и двете. Обаче хич не ги слушам какво говорят на тема бебета. Като цяло са много деликатни и не ми се месят, чат - пат пускат по някой бисер, ама не се връзвам. В началото много ме подкрепяха за кърменето. Като сложих край на тая мъка - пак. Досега само един път са ме издразвали генерално - преди месец им оставихме малката за 4 дни, че пътувахме с таткото и те са я събирали с болно дете, за което са знаели, че е с вирус. Е тогава ги насметох, защото после аз имах удоволствието да не спя цяла седмица и да дърпам сополи на малко дете, пищящо от помпата.

# 649
Да не й е топло?

Аз такива преживявания нямах,защото родих цял месец преди термин и никой не очакваше Grinning Обадихме им се след като родих,при свършен факт Grinning Майка ми постоянно ми повтаряше през бременността,че не трябва да купуваме нищо предварително. Като стана така я попитах-и сега какво правим,ако не бяхме се приготвили?Не знаеше какво да ми каже Grinning Свеки е разбрана и нямаме проблеми,даже майка ми дава акъли и се караме,а тя не.Един ден и аз съм си обещала да съм такава Simple Smile

# 650
Момичета, припомнете ми кога се водеше бебо на ортопед? На края на втория месец ли? Дъщерята май не я водих, нямам никакви спомени. Искам от сега да си запиша час, че за някои специалисти в Ортопедията се чака доста.

# 651
Ние го водихме средата на втори месец.

След ваксина сме,слагам Кул пач,на едното краче само му е зачервено.Колко време мога да продължа?

# 652
wild poppy, само на кърма е, на 1 месец е.

Най-вероятно е от нещо, което е в твоята диета. Поговори с педиатъра дали да не изключиш временно някоя група храни - обикновено млечните и яйцата са първите заподозрени. Може и безобидно да е, разбира се.

Непозната, телешкото е алерген, заради протеините, подобни на млечния. Затова и не се въвежда съвсем в началото. Ама обрив само по гърба нашата педиатърка ми каза, че е по-скоро от топлото, а не от храна. Оказа се, че като е по-топло я спарват протектора на леглото.

# 653
Ариа,ние ходихме на ортопед,когато дечко беше на 1 месц,след това казаха на 8 месеца да отидем.

# 654
На нас пък ни казаха на 2м и преди да стане на 6м-да водим бебето на ортопед.

# 655
Likeadream, wild poppy, благодаря, аз преди бях заподозряла сусамовия тахан, махнах го, после беше свъвсем малко, но сега пак, може би е от нещо, което ям, може и млечните да са, макар че съвсем не прекалявам. Ще давам пробиотик тази седмица и ако пак си е така ще отида до педиатъра да видим от какво може да е.

# 656
ами има ли обрив? Температура? Грапави ли са? Да не е претоплена?
 Слагате ли слънцезащитен крем за лице и пазите ли от слънце?

Без да се наемам да изказвам категорично мнение, сами по себе си червените бузи не знам да са нещо лошо. Но аз лично бих попитала педиатър.

Ами, по челото има едни ситни червени точици, но не са пъпчици, не са грапави, няма температура. Не е от претопляне, веднъж я претоплях и знам как изглежда такъв обрив. Не е и от слънцето, защото вчера като излизахме беше за 5 мин, защото започна як вятър (после и дъжд).
Бях чела из форума, че от Мустела много бебета са получили алергия и даже АД, затова и толкова време не посмях да я намажа с нея..

# 657
  • София
Неисвестна, алергията избива предимно по гърдите, а и телешкото е едно от най-чистите меса. Какви са пъпките?

Ами големи, то по-скоро е зачервено. Снощи ги имаше, днес са избледнели. Не съм сменяла прах, дрехи, вчера му беше втори прием на телешко и затова реших, че може да е от него.

# 658
Мяу, аз лично аз бих звъннала на педиатъра си за такова нещо, но да кажат другите момичета. Иначе би могло алергия, екзема ...варианти много, но щом е нещо нетипично за щерка ти, може би е хубаво да се попита лекар.

# 659
То пък и педиатъра ни е един...страшен. Каза да изчакаме два три дни и ако се влошава тогава да идем да го види.

Общи условия

Активация на акаунт