За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 134
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
На моето дете му избиват зъбите много трудно, на 1г7м е, а има 10зъба, като един кътник избива по месец. Мажа я с Дентинокс, има най-голямо съдържание на лидокаин, а в дните преди вече да пробие зъбчето й давам, вечер по една доза нурофен или панадол. Обезболяващи и противовъзпалителни са. Лошото е, според мен, че и зъбите ще си ги изстрадаме, както и коликите.  Никакви хомеопатии не й действат, нямат ефект при нея.

# 166
Как така давате лекарства със съдържание на лидокаин на бебета? На мен педиатърката ми каза да взема някакви лепенки, които обезболяват мястото преди ваксина, но се продавали само в Гърция. Та поръчах на един приятел, който често ходи там и от аптеката са се хванали за главата като чули, че е за бебе и са казали, че са забранени, защото имат лидокаин, а пък той бил голям алерген.
Вярно ли е това? Аз като чух това директно исках да се отрека от педиатърката...

# 167
Ами не знам какви са тези специални гръцки лепенки, но за след ваксина можете да си вземете Кул Пач. Продават си се в България, не съдържат лидокаин, а мента и разни други вещества, но нищо опасно като цяло.

# 168
  • Варна
Не ги знам тези лепенки какви са, но при положение, че калгел е предназначен точно за бебета с растящи зъби, защо да не го дават?

# 169
Мами на някоя от вас бебчето да е с къса юздичка под езика? Ако да какво предприехте?

# 170
  • София
Не си представяйте лидокаин, който упоява бебетата. Това е хидрохлорид, разтвор на лидокаина, безопасен и съобразен с болките при зъбоникненето.

# 171
Аз съм доволна от Кул Пача.След самата ваксинация лепвам половинка и до вечерта сменям още два пъти.Бяха ни дали в болницата ментови,а сега от аптеката ми дадоха с мирис на бонбонки:)

# 172
Ами, не знам, не разбирам, затова питам, но щом в аптеката не са му го дали, значи има защо. Лепенките не са точно като кул пач, те правят нещо като местна упойка на крачето, където се слага ваксината, а кул пач, доколкото знам само охлажда мястото и го обезболява. Но дотогава е рев..

А който се интересува :
Скрит текст:
Лепенките се казват Емла прикачвам и снимка:

Както виждате са с 25мг лидокаин в съдържанието, което от аптеката са казали, че е прекалено много за бебе.

# 173
  • Варна
Мисълта ми е, че нямам представа за каква възрастова група са предназначени тези лепенки, докато гелът Калгел е точно за бебета и съставът и концентрацията на съставките му е съобразен с този факт.

# 174
  • София
Имам въпрос свързан с детското здраве.може вече да е коментирано, но не помня, а и нямам времето да изчета цялата тема назад.
При кръвотечение от носа с какъв мехлем мога да намаза, за да спре? Има разширен кръвоносен съв в едната ноздра.Не е целогодишно, а едва от няколко дни.Случва се предимно сутрин  и еднократно.

Благодаря

# 175
Имам въпрос свързан с детското здраве.може вече да е коментирано, но не помня, а и нямам времето да изчета цялата тема назад.
При кръвотечение от носа с какъв мехлем мога да намаза, за да спре? Има разширен кръвоносен съв в едната ноздра.Не е целогодишно, а едва от няколко дни.Случва се предимно сутрин  и еднократно.

Благодаря

Аз съм мазала с Низита, но не знам за каква възраст Ви трябва. Прочетете листовката. Мисля че синът ми  беше около 3-5 г. ,не по малък беше му го изписал доктор!

# 176
Емофикс, ако детето е над година и половина.

# 177
Здравейте Simple Smile  В момента бебето ми има проблеми с подсичането и ми се иска да сменя пелените, които ползваме. Има ли мами, които са ползвали пелени "Pine"?

# 178
Аз ги ползвам. Реших да купя 1 пакет, защото и мострите мш харесаха. Обаче най съм фенка на лидълските Wink

# 179
+1 за лидълските. Супер са за цената си и най-важното, поне за мен, не миришат.

Ползвал ли е някой Коликинд? Дъщеря ми не е имала колики и нямам никакъв опит. Бебчо още няма, но се чудя дали да не взема да му давам. Хомеопатично е, не вярвам да навреди. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт