За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 134
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
От кой ден може да се очакват коликите?

# 211
"По учебник" са между третата седмица и третия месец. Синът ми нямаше никакви (но пък на 7 месеца още е с рефлукс).

# 212
На една позната бебето започна да има колики още в деня на изписването.
При нас започнаха от втората седмица.

# 213
И едната жена, с която бяхме в 1 стая след раждане,твърдеше, че бебето й има колики. Вечер наистина реве доста, а тя казваше, че чува как коремчето му "пука". Незнам, 2 дена след раждане, реално ли е?!
При моето бебе започнаха, 2 дни преди 3тия месец.

# 214
При нас започнаха към 10 ден.

# 215
От кой ден може да се очакват коликите?
При нас започнаха още в болницата. И продължиха до 5 месец. После при въвеждане на всяка нова храна. При първото зъбче също.

# 216
При нас коликите почнаха от болницата.От 3 ден.Тогава тръгна мекониума и бебо много се свиваше и пищеше.

# 217
Малкият прави 1 месец в събота. Засега няма колики, или поне не такива, които да ги разпозная безпогрешно.
Имам, обаче, спомен, че при дъщеря ми започнаха рано-рано /някъде около 10-14 ден/ и приключиха в края на втория месец.
Препоръчвам бял шум за неутешимо плачещи бебета, какъвто и да е поводът.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 22:05 от jeniqa

# 218
  • Варна
Моят син още от болницата пъшкаше, превиваше се, зачервяваше се и драскаше с нокти по чаршафчетата, но не плачеше. Видимо се мъчеше много,  така беше до средата на първи месец, после започна и да плаче, не можеше да спи. През втори месец много се влошиха коликите и до средата отшумяха. Пускахме бял шум, понякога го приспиваше, заспиваше само по корем върху нас, давахме Колийф до края на 3 месец, Лефакс само вечер до 2 месец. Два пъти правихме и Боуен терапия. Когато свършиха коликите, започна нормалният живот. Simple Smile

# 219
При нас коликите бяха ужасна история. Започнаха 3-4 дни след изписването и минаха към края на втория месец. Давах Лефакс и Абоколикен, отделно всички други панаири с бели шумове, гушканици, разнасяне и прочие. Кошмар си беше и никога няма да го забравя. Всяка вечер между 18 и 21 ревеше сърцераздирателно, през другото време както дойде. Grinning
В сравнение с коликите зъбите ми се сториха песен. А всички ме плашеха с тях.

# 220
  • София
ЗДравейте, днес извадих един кърлеж от тила на сина ми. Предисторията е следната - неделя и понеделник беше с лека температура (ок. 38градуса) и болно гърло - хвана вирус от едно приятелче. Във вторник вече беше добре, само гласът му беше дрезгав, излязохме на разходка извън града. Сряда - събужда се с температура и цял ден е като парцал с темп. ок. 38.5 и повече. Днес, четвъртък вечерта, намерих кърлежа и го извадих, мястото не е зачервено, но е леко подуто. Третирахме го със спирт, утре ММ ще го носи за изследване (кърлежа), но аз се притеснявам - тая втората температура, възможно ли е да е от него, нормално ли е да е подуто мястото, има ли значение, че е бил забит в главата, за да е подуто и такива едни...
Който е минал през подобно нещо да сподели, та да се успокоя.

# 221
А хубаво ли е изваден кърлежът?
Аз бих завела на лекар.

# 222
Задължително лекар!
 Моето бебе пръцка и си ака редовно, а плаче само като е гладно.
Чакам да видя коликите и се чудя как ще ги боря.

На кой ден колко мляко се слага и колко вода?

# 223
  • София
Аз бих завела на лекар.

Мисля, че да, ако не е леко подутото, не може да се познае къде е бил. За съжаление лекар ще можем да видим чак другата седмица.

# 224
Аз бих завела на лекар.

Мисля, че да, ако не е леко подутото, не може да се познае къде е бил. За съжаление лекар ще можем да видим чак другата седмица.

Не съм сигурна но когато мен ми вадиха кърлеж. Май ходих да ми бият тетанус. Пак казвам не съм много сигурна. Попитайте

Общи условия

Активация на акаунт