За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 115
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
Дъщеря ми също заспива така-трябва да й покрия очите с ръка, иначе не става. Особено ако сме на вън, рядко заспива сама в количката. Трябва да спра, да я погаля малко, слагам ръце на лицето й, тя хваща моите ръце и така заспива. Аз го отдавам на претоварване, понеже непрекъснато се кокори, изпива всичко с поглед и явно информацията й идва в повече и не може да се отпусне.

# 301
Дъщеря ми, като новородено запспиваше сама след ядене на приглушена лампа, после към 3-ти месец започна да заспива само на сешоар, голям кошмар беше. На 9м я преместихме самостоятелно и заспива сама на изгасена лампа, а следобед заспива, като си затвори очите.

# 302
И малкия заспива само ако му дам една пелена и си я мятка и си завива главичката с нея.
Вечер заспива на светната лампа, след като заспи веднага я загасям и спи на тъмно.
Навън също заспива с пелена в ръцете и около лицето, страшна работа е. Simple Smile

# 303
Моето дете заспива на гърда, когато сме вкъщи и след час-два гушкане го пренасяме в неговата стая. Запива към19.30-20 ч

Ако сме навън много трудно заспива в количката, гушкам го, люлям, целувам и евентуално ще заспи. Спи не повече от 30 мин в нея.

Дали ще се научи да заспива сам преди да стане на 15 Joy

# 304
  • София
Моят син като бебе не спеше на светната лампа. Започна да спи на светната лампа на около 4-5г... та до преди няколко месеца.

# 305
Аз го приспивам на тъмно още от началото на първия месец. Вчера пробвах това с ръцете, но уви и това не се получи. Явно ще е период който трябва да издържа. Все пак благодаря на всички отзовали се, успокоихте ме, че не е само моето. Хаха

# 306
  • Варна
Периодите със съня се сменят, особено в първите месеци. Една вечер драми със заспиването 2 часа, на следващата заспива на гърда и повече не гъква. Simple Smile Бебчето си показва в един момент какво го успокоява. Ще мине. Simple Smile Мен в периода на коликите ме хващаше буквално някакъв страх, че всеки момент ще се събуди и ще писне. Simple Smile Но друго е да знаеш, че не си само ти в борбата. Simple Smile  Спим на тъмно с много леко светеща нощна лампа.
Аз съм влюбена в прилежащото ни легло, с мъка го открих, сега бера душа, че скоро  трябва да го сменям, защото ще стане малко. Толкова ми е хубаво да лежи до мен и да си го гледам. Събуждам се и той ме гледа с усмивка, кротува си, явно му е интересно да ни гледа, докато спим. Simple Smile  
За захранването какво четохте, освен от интернет и ви беше полезно?

# 307
  • София
Моят син заспива на ръце, на нощна лампа.

# 308
Приспиването при нас е супер(най-бързо заспива, ако пея песнички) . Навън рядко мрънка в количката, почти веднага заспива, минусът е, че иска да сме в движение и да е тишина Simple Smile Ако ги има тези две условия спи непробудно по 2 часа!
Проблемът е нощният сън. От около 2 седмици се буди постоянно вечер.Понякога с плач. Това много ме изтощава Sad Незнам зъби ли са, друго ли е..

# 309
Според вас до колко има шанс косата на дъщеря ми да остане къдрава при положение,че имаме ген за къдрава коса(баща й и баба й са къдрави, дядо и аз сме с чуплива).
В момента бебка е къдрава,като са си изразени къдрици, отзад повече,отпред по-малко. Много се надявам така да й остане. Та ми е интересно как се променя косата на бебето,при вашите дечица как е
е било. Как се грижите за детската къдрава коса?

# 310
  • Плевен
За косата дъщеря ми първо имаше коса, после опада, като порасна беше къдрава до 3 години, сега е леко чуплива(ужасна).
А за заспиването малкия е на 4 месеца и от няколко дни заспива с гушкане и музика иначе голям рев.

# 311
Аз пък имам друг проблем със заспиването. Вечер след къпане яде и я полюшвам малко и заспива, чак в 4 се буди да яде и после в 6. Но през деня никак да заспи сама или с малко люшкане и да я сложа в леглото си да спи. Не, спи само в ръцете ми, щом я преместя веднага ги ококорва или спи 5 мин и се буди. Затова и мрънка по цял ден от умора. Много рядко като я изчакам да заспи дълбоко и чак тогава я преместя не се буди и спи поне един час.

# 312
Ние от около седмица имаме следния "проблем " хапва-бодарства около 1.5ч и изведнъж се почва истеричен рев около 5-10мин и от раз заспива за 30мин и то идва време за следващото ядене . Това го прави по 1 път на ден но днес го направи 2 пъти и то без да спи ми направо си ревеше до ядене . Някакъв скок в растежа ли е нз.

# 313
Здравейте,
Бебето ми е на 3 месеца. От вчера лицето и вратлето му се обсипаха със ситни пъпчици. На места са зачервени, но според мен е от това, че търка в лицето си всичко, което хване - завивки, играчки... възможно ли е обривът да е от топлото време? По принцип не му харесва жегата и доста се поти. Стоим на “хладно” вкъщи следобедите, но температурата в нас не пада под 26 градуса вече. Освен това има проблем с изхождането От известно време. Успява по веднъж на ден, но с много усилие и консистенцията е доста суха и с неприятна миризма, както и газовете. Давам му сироп Лактулоза вече 7 ден, по препоръка на личната, ефект не забелязвам. Изцяло на Фризовом е. Чудя се дали пъпките имат нещо общо с това, тъй като аз лично като имам подобни проблеми веднага се опъпчвам.

# 314
Според вас до колко има шанс косата на дъщеря ми да остане къдрава при положение,че имаме ген за къдрава коса(баща й и баба й са къдрави, дядо и аз сме с чуплива).
В момента бебка е къдрава,като са си изразени къдрици, отзад повече,отпред по-малко. Много се надявам така да й остане. Та ми е интересно как се променя косата на бебето,при вашите дечица как е
е било. Как се грижите за детската къдрава коса?
На нашата госпожица косата беше къдрава и след като я подстригахме на 4 и къдриците изчезнаха.

В пубертета смятам, че ще се накъдри.

Преди разресвах със спрей, слагаме винаги балсам на маслена основа и сплитам косата за да не се разплита през нощта.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 15:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт