За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 033
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Аз не понасям някой друг да ми целува бебето, освен мен и татко му.

+1

Многооо мразя. Е свекървата не го зачита ама коя съм аз, че мнението ми да е важно Imp

+1

Не знам от хормоните ли е или какво е. Или е този първичен инстинкт на майка, който ме кара понякога да се чувствам като гъска, която си пази пилетата от всичко и всички Sweat Smile
Аз просто не се виждам как един ден с пълно спокойствие ще оставя детето ми при някоя от тях...

# 601
На бул. Мария - Луиза , сутринта отидохме слдобяд го взехме паспорта към 60+ лв е.
8 ч е експресна поръчка
3 раб.дни е бърза

# 602
А да ви го целуват с червило по устата? Imp И после да ви обяснят че майката те трябвало да целува сина си по устата защото била ерогенна зона, пък то детето е на годинка... Ама за бабата проблеми няма, само майката не може... Или мокро да го целуват по ушите с червило пък бебето на 4-5 месеца? Изобщо неме кефи, особено малки бебета под годинка, да ги целуват така сочно и изобилно други хора, дори бабите им, но свекърва ми задръжки няма...

# 603
Аз от малка съм намразила този обичай с целуването!
Всички баби задължително ме лигавеха от до .... ама няма не искам, няма недей!

# 604
Аз по принцип съм гнуслив човек и не обичам да ме целуват,а какво остава да целуват детето ми.Дори съм предупредила да не го пипат по ръчичките,защото постоянно ги лапа.Не съм вманиачена майка,но такова лигавене ми идва в повече.

# 605
  • София
Интересно ми как ще реагирате вие, ако имате снаха, която не ви дава да си целунете внучето? Аз мноооого бих се ядосала. За другите неща ви разбирам, но не и за това.

# 606
В моя случай, детето ми е родено през февруари, когато имаше страшна грипна епидемия... ами честно казано трябва малко мисъл да се вложи.
Хубаво е да се радваш, ама все пак.... с нежни кожички са, по един целуфан на лицето или ръците дито си ги слагат в устата като поотраснат....

Мое виждане де, никой не ангажирам ✌

А може би идва и от факта, че не пита може ли? Знам ли аз?! А може би хормоните ни яко бушуват?!

# 607
По главата и по челото нямам против да целуват, ама проблема е в това, че те с големите си усти бам на бузките или ръчичката, които са точно колкото устите им.  И като я олигавят и тя се пипне после там, а после ръката в устата? Е, извинявайте, но даже и аз не я целувам на такива места.

Обаче яко оспамихме темата. Предлагам да сменим с нещо по-интересно.
Кога бебетата ви прогукаха и започнаха да ви се смеят? Grinning

# 608
  • Плевен
Дъщеря ми до 9 месеца я гледаше майка ми, защото аз учех и аз разбира се я гледах, но повече тя. Постоянно сънувах кошмари, детето ми казва мама на нея, а мен не ме познава, много гадно беше. И сега си мислех, че психясвам, защото като вземе някой друг бебчо изпитвам много неприятно чувство. Но като ви чета се успокоявам, че е нормално

# 609
Аз викам на баба си "Мама Тани", а покрай мен и всичките и внуци. Веднъж и се обадили телефонни измамници. Усетила ги още на първото изречение, защото започнали с "Бабо".

Тя е била на 46, когато съм се родила. Някак си бабо е щяло да бъде доста странно.

# 610
моето бебче загука на два месеца и малко, сега виждам, че имам клипче с гукането му от 8ми януари, когато е на 2 месеца и 8 дена. Иначе там някъде беше и с усмихването, но трябва да видя логовете. Но за съжаление, вече е на 6 месеца и половина и продължава само да си гука, няма и помен от срички.
Мъжът ми миличкият, постоянно го учи да казва "мама" хахаха.

Честно казано, ми се вижда невъзможно моето бебе да проговори, струва ми се, че изобщо не разбира кой е мама кой е тати, знае, че като казвам "бебе" имам предвид него, но дотам. Малко сме с изостанало развитие, защото още не сядаме.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 20:52 от ett2812

# 611
Да питам - четох някъде, че от кашите бебетата качвали повече? Вярно ли е?

# 612
ett2812, а момченце ли е твоето?
Аз все си мисля, че моята ще проговори трудно, защото вкъщи се говорят три езика Grinning
Но започна да издава някакви звуци и да се опитва да говори на месец и половина,  а някъде към края на първи месец я разсмях с глас няколко пъти подред.
Сега само едно срамежливо "хихи" успява да докара. Усмихна се още на първия ден в родилното, разбира се, едва ли беше осъзнато. Simple Smile

# 613
моето бебче загука на два месеца и малко, сега виждам, че имам клипче с гукането му от 8ми януари, когато е на 2 месеца и 8 дена. Иначе там някъде беше и с усмихването, но трябва да видя логовете. Но за съжаление, вече е на 6 месеца и половина и продължава само да си гука, няма и помен от срички.
Мъжът ми миличкият, постоянно го учи да казва "мама" хахаха.

Честно казано, ми се вижда невъзможно моето бебе да проговори, струва ми се, че изобщо не разбира кой е мама кой е тати, знае, че като казвам "бебе" имам предвид него, но дотам. Малко сме с изостанало развитие, защото още не сядаме.

Моето също е на 6 месеца и половина и не може да сяда само. Той до скоро не се и обръщаше..тромавичък ми е. А за срички едва от няколко дни повтаря да-да-да и ге-ге-ге Joy

# 614
Е, да , тези усмивките аз не ги броя, аз броя само усмивки, които са били като реакция на нещо. иначе такива усмивки, неосъзнати, си имаше от самото начало. Е, не в родилния, там душа береше, но от много малък.

Да, момченце е моето. И аз не го виждам да проговори, голяма какафония е.
Вие на каква възраст сте?

аз не виждам логиката бебето ми да почне да казва първо мама...просто не виждам защо би казал това? Според мен, първата му дума би била "дай".  Сега постоянно врещи за нещо и иска да му го давам...не знам в какъв контекст би му потрябвало "мама"...

гламз еее вие казвате сричкии!!! честито!!! да-да-да е супер! това са си думички Simple Smile)
И ние сме  от тромавичките, а сме и дебелички той има целулит и гънки по цялото тяло. Simple Smile)) Педиатърката вика, че бил спокойно дете, заради това не можел да сяда още Simple Smile)) мързи го май.

Общи условия

Активация на акаунт