Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 558
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Мда, една приятелка от слабо девойче, каква лелка стана, с корем в седмият месец, ей така от нищото.....
😌😮😪😲😵😬

Абе честно да ти кажа не че не е възможно, ама и хората си го правим от не знание, безхаберие или глупост. Аз тъкмо се прибрах от БГ и съответно имах срещи с много мои приятелки горе долу сме един набор около 40 или 40+. Ами като гледам като седнехме на заведение коя какво консумира, то не 100 ами 200кг как не са станали. Едната ми се жалва как се разболяла зимата от пневмония и 4 антибиотика сменила и от тях напълняла. Докато си говорим, си поръча някакви панирани сиренца, паниран лук и половин кило салата + бира. После омете половин диня. Яде и сладолед. Е викам си на теб ако това ти е начина на хранене, за какви антибиотици ми говориш. Но както и да е. Заключението ѝ беше: нищо не ям, а от въздуха пълнея. Не го определям аз това като нищо. Такъв бъркоч, без грам протеин, със супер много захар било то от плод, било то от сладолед, мазньоч под всякаква форма....Не ми се чу да спортува, та мисълта ми е кой какви ги върши, пък как си интерпретира действията, по-скоро както му е угодно...Не определям никой от тук списващите като такъв. Да не се обиди някоя. Само споделям. Но всичките ми приятелки се хранеха по подобен начин като гореописаната и бяха с понапълнен кокъл, някои даже с наднормено тегло, споделиха че и цъкъл нямат вече.....Може би са навързани нещата. Уж инфо много вече, стига да има мерак някой да се образова, да си пречупи навиците и да не си търси оправдание. Моите за инсулин, холестерол, метаболитен синдром не са и чували....Не им трябвало.

# 406
  • Bristol
С годините забелязвам, че болшинството увеличаваме порциите и намаляваме движението. Отделно прихапването между храненията и ето го резултата.
Аз също съм се окръглила, въпреки че имам доста движение, но нямам воля за храната. Ако намаля тортичките и спра хапването на боклуци между основните хранения, просто видимо страшно бързо свалям, нищо че вече съм по-близо до 50така.

# 407
  • Няма такава държава!
То точно това е капанът, в който се хващаме повечето - едни неща, които ядем на 20-30 години, и като съдържание, и като количество, и свикваш с тях тотално, на 40+ вече не се усвояват от организма по същия начин, но ние си казваме: Е, какво толкова, аз винаги така съм се хранила! Аз също в това число, много ми е трудно да си преправя хранителните навици, продължавам да опитвам, но засегас променлив успех, а трябва! Съответно, при същите условия, с напредването на възрастта пълнеем повече и после: ама то от нищото.
Попаднах днес на тази статия, има полезни съвети в нея, остава да ги приложем на пратктика.
https://momichetata.com/article/hranene-i-trenirovki-pri-zheni-n … d-40-godini.html?

# 408
Ами аз не ям сладко, не ям тортички и тесто,  въглехидратите не са ми много, и виното спрях, обаче виждам как контрола над тялото ми просто ми се изплъзва. Така, че, не е само яденето, както си мислите.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 18:31 от Lemy

# 409
Ами аз не ям сладко, не ям тортички, и въглехидратите не са ми много, и виното спрях, обаче виждам как контрола над тялото ми просто ми се изплъзва. Така, че, не е само яденето, както си мислите.
И аз така...почти не ям а напълнях малко...и целулит...

# 410
ооо това "почти не ям" пак не е добре Albena. И от това се пълнее....Забавя се метаболизма по тоя начин и след това и салатата се лепи. Но всеки си знае...Общо взето не е хубаво да остарява човек от където и да го погледнем, но ще правим каквото можем....Една от тия мои приятелки ми изтърси, че не можела да гладува като мен. Не знам защо е стигнала до тоя извод. Аз ям точно 5-6 пъти на ден. Всичко ми е изчислено колко протеин, колко мазнини, колко въглхидрат да ям. Не посягам към нищо хаотично. Имам режим, който спазвам от години и не ми тежи. Промених си навиците и мисля, че влизам в менопаузата в прилично състояние. Но пък и не всеки това му е приоритет, та и това го разбирам.

# 411
  • В полите на Пирин планина
Аз преди 4 години бях с 15 кг. отгоре, така, че всичко може. Но спрях всякакви вредни въглехидрати и ям само плодове / понякога /. В същото време забелязвам, че малко да се отпусна и хоп + в см. на обиколките. Не става дума за веднъж, а примерно за седмица - две по-либерален режим и се окръглям. Но, че нямам движение е факт. Опитвам се да ходя повече, а и на йога групово тръгнах ... За да се държи положението в норма.
Не ям между храненията, защото преди време точно от следобедни междинни трупнах едни 10 кг. от "въздуха". Трънки от въздуха - бяха от вафли и шоколади.

# 412
На мнение съм, че след 40 трябва да се ограничат максимално В. Особено тесто, захарни, газирано.
Обаче все още се смята, че без хляб не може да се живее.
Аз съм го спряла от 2010, жива и здрава съм, нямам грам +. Поддържам едно и също тегло повече от 30 години. Даже тази година имах повод и си облякох абитуриентската рокля. Simple Smile Да отбележа, че тогава бях 50, съм с 2-3 кг по-малко.
Та хич не е без значение как се храниш. Не може да е същото като вид и количество.

# 413
ооо това "почти не ям" пак не е добре Albena. И от това се пълнее....Забавя се метаболизма по тоя начин и след това и салатата се лепи. Но всеки си знае...Общо взето не е хубаво да остарява човек от където и да го погледнем, но ще правим каквото можем....Една от тия мои приятелки ми изтърси, че не можела да гладува като мен. Не знам защо е стигнала до тоя извод. Аз ям точно 5-6 пъти на ден. Всичко ми е изчислено колко протеин, колко мазнини, колко въглхидрат да ям. Не посягам към нищо хаотично. Имам режим, който спазвам от години и не ми тежи. Промених си навиците и мисля, че влизам в менопаузата в прилично състояние. Но пък и не всеки това му е приоритет, та и това го разбирам.
През лятото хапвам предимно плодове и зеленчуци и то в не-големи количества. Не гладувам, но явно и с възрастта се променят някои неща.
Споделете какъв режим спазвате.

# 414
DeVa същата съм и аз. Също си намъкнах роклята от бала като се прибирахме тази година в БГ. За ужас на синчето даже я изхвърлих след което, че само боклуци по гардеробите на наще. Толкова му стана мъчно, как съм си хвърлила такъв мил спомен. На мен пък хич не ми трепна окото. Но се видях за последно с нея. Никаква разлика.

# 415
Ааа, няма да я хвърлям. Simple Smile Даже си я скъсих малко, сега ми стои по-добре. Simple Smile

# 416
ха ха и синчето рече да се стъкмявам с нея, даже не я намери и демоде, ама аз проклетница излязох, щеше да се разреве за моята рокля горкото Simple Smile

Албена той режима ми не е кой знае какъв. Повечко протеин (задължително да ми покрива дневните нужди, но понеже спортувам малко повечко приемам), нормално количество салати, плодове ограничено до към никак. Това най-общо казано. Иначе има тънкости и детайли. Общо взето гледам в една чиния половината да е месо, другата половина салата, 1-2 лъжици въглехидрат и то пак зависи. Десерт не консумирам. АКо ще ям плод е самостоятелно някъде през деня далеч от други храни. Плода ми е половин кисела ябълка или ягоди, малини....Към други плодове не посягм твърде. Не че е проблем, просто навик имам изграден и не се занимавам с тях. А каране на салати или плодове целодневно е абсурд за мен. Като снакс хапвам ядки (но не по цели кисийки – 20тина най-много), понякога си нося и кисело мляко неподсладено, черен шоколад 85%. Разбира се приготвям си най-различни неща от кокосово брашно, бадемово, разни пудинзи, десерти, но те са ми уикенда на само едно хранене и пак не като десерт след основно хранене, а междинка някаква.

# 417
Вики, и аз почти като теб се храня. Обаче без никакви междинни. Само 2 пъти, без закуска.
Основно зеленчуци - сезонни и пресни. Никакви туршии. Плодове на минимум. Но и не ме изкушават. Ядки ям, месо, маслини доста, риба. Яйца също. Млечните съм ги спряла от 3 години. Само по някой сладолед през лятото. И черен шоколад. Heart Eyes

# 418
Разбирам, явно за това и резулата е на лице Simple Smile. Аз хапвам междинки, че вечер съм по 2 часа във фитнеса. Гледам да подавам протеин на равни порции през целия ден, че ми е важно. Но моите цели са други. Човек който не се задълбочава със спорта не му трябва педантичност. Само това което ти си изброила и аз е напълно достатчно. Да, да и яйца хапвам, месо, маслини , риба, сирена, кашкавали......

# 419
И аз съм спряла млечните, и плодове не ям, карам на месо, яйца, дреболии и зеленчуци, и резултата какъвто го имаше, вече не е налице.
Вдигам въглехидрати, намалявам въглехидрати, и нищо.

Общи условия

Активация на акаунт