Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Торонто/Сливен
Vache и за това също си помислих, но уж винаги съм закусила. Не би ли трябвало захарта да е ок в такъв случай?🙄 И винаги се случва преди обед, най-късно до към 10 часа. След това никога не съм изпитвала това чувство.
Аз не съм имала някакви генерални здравни проблеми досега, и всички тези новости много ме объркват. Не ща да мисля, че и по-зле ще става. 😒

# 616
Специално при мен за главоболието освен ЕГН и стрес, може и друга причина да има, доста вероятна, но няма как да я докажа. Ние сме на предпоследния етаж, на покрива на съседния вход / с прекъсване са двата входа/ сложиха голяма клетка на мобилен оператор, аз и тема бях пускала, без да ни искат съгласието на нашия вход.
Тогава се включиха доста хора, че уж е безвредно, но аз не съм убедена,  че е така, тя е буквално на има-няма 10-12м. от отворения ни прозорец. Навсякъде четем за вредата на тия вълни. Какво да се прави, няма да си сменяме жилището я. Търпим, другият вариант е да заведем дело защо не са ни искали съгласието, но това е др. тема.

Скрит текст:

# 617
  • Добрич
...
 Не ща да мисля, че и по-зле ще става. 😒

Наистина не разбирам защо си в очакване на лоши събития. Щом очакваш да става по-зле, най-вероятно природата ще ти изпълни очакванията. Позитивизмът е много важен във всяка ситуация. Позитивната психология качествено променя живота на човек в положителна посока. Аз очаквам само хубави събития. Това е просто период и съм убедена, че ще мине леко. Да, съпътстван е от своите особености, но с подходяща храна и подходящ начин на живот, нещата могат да се наредят добре.В момента ме затрудняват психически и физически обилните дни от цикъла /изобилните/. Живот и здраве, и те ще минат.

# 618
  • София
Vache и за това също си помислих, но уж винаги съм закусила. Не би ли трябвало захарта да е ок в такъв случай?🙄 И винаги се случва преди обед, най-късно до към 10 часа. След това никога не съм изпитвала това чувство.
Аз не съм имала някакви генерални здравни проблеми досега, и всички тези новости много ме объркват. Не ща да мисля, че и по-зле ще става. 😒

Нямам идея.. само предположих. Може би ако можеш да измериш захарта... Мен също някои нови усещания ме объркват и ме карат да се вторчавам прекалено много. После си казвам, че ако се дължат на тези промени - ОК, ще съм спокойна Simple Smile Т.е. готова съм да приема, че нещото идва с тоя период от живота ми и толкоз, не съм готова да проема, че може да се дължи на разни страхотии Simple Smile))))

Главоболието може да е и от ошипяване на врата. Нашето поколение според мен масово страда от това, заради компютрите.

happy@girl, ако си под антената е безвредно, но ако не си, не бих твърдяла такова нещо. Още ме е яд на комшийката на последния етаж, която не позволи да сложат антена над тях и тя се намъдри на съседния блок, така че сега всички сме в обсега й. Не можех да повярвам, че интелигентни хора нямат елементарни познания по физика от училище.

# 619
В момента ме затрудняват психически и физически обилните дни от цикъла /изобилните/. Живот и здраве, и те ще минат.
И при мен това е една от "екстрите" -  психологически с оглед дискомфорта в обществения ни живот, физически - намалената работоспособност, дори понякога анемия. Може да е станала хронична.  При предния работодател някои дами си взимаха болничен, отлично ги разбирам, но това е вс. месец - може ли болнични вс. месец. Търся някакви алтернативи и гледам да мисля позитивно и аз.

Vache,  точно срещу нас е антената, дели ни пътека от 10-15 метра двата входа. И аз така знам, че за живущите под нея няма вреда, те затова са се съгласили другият вход да си вземат паричките, но е трябвало и на нас да ни искат съгласието, т.к. покривът се води общ за блока, ама. са предполагали, че лесно няма да се съгласим, още повече и без пари /то и с тях при доказана вреда човек трудно ще се съгласи/, и са ни "подминали".
Тя е от 2 години някъде, аз преди това такова главоболие съм нямала. В този период и др. здр. проблеми ми се появиха, верно и ЕГН-то върви напред, но и това не е безобидно.

# 620
  • Bristol
В момента ме затрудняват психически и физически обилните дни от цикъла /изобилните/. Живот и здраве, и те ще минат.
О, то си е голям стрес. И да продължи година ок, проблемът е, че с години може да си така Sad Аз хормоните ги отричах, но в тази ситуация се предадох и от няколко месеца съм нов човек.

# 621
  • Добрич
Това е повече от година. Двама гинеколози ми изписаха метергин /с рецепта е/. Пробвах, действително намалява кръвотечението, но от него получавам болки в стомаха, затова не го пия. Последните месеци пробвам с хомеопатични и високи дози витамин С от първия ден на цикъла. Късния следобед и вечерта на втория ден ми е най-комфортно ако имам собствена тоалетна... Обикновено най-силни са ми втори и трети ден и ако съм си у дома е чудесно. Ако обаче съм на работа или имам ангажименти ... Гледам да не сядам, защото, не зная какво ще намеря, като стана, а в колата си поставям торбичка на седалката. Надигам си блузата /задължително дълга/, за да остане чиста. Майка ми също беше така.
Заради дискомфорта в тези дни ставам раздразнителна. Казвала съм на съпруга си, че искам само един месец на на него да му дойде, ама да му тече, както в моите силни дни. Mask  Убедена съм, че после на ръце ще ме носи...

Скрит текст:
Търсих информация и за менструалните чашки, обаче тя чашката ще се препълни, ако в нея цопне съсирек.

Тези дни ми е трудно, всичко останало понасям леко.

# 622
Вела, сигурна ли си, че нямаш полип, аз бях така преди да ми го махнат  Thinking

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 10:33 от Lemy

# 623
  • Добрич
Последно април бях на гинеколог, защото ми дойде на 16-ти ден. Подробно ме гледа на ехография и откри само няколко малки възелчета, които били безопасни и всеки две от три жени в тази възраст имали такива. Каза, че матката ми била като остъргана. Предложи ми абразио, но аз отказах. Предполагам, че абразиото решава проблема за текущия месец. Тогава ми предложи метергин и много се учуди, че от него ме боли стомаха. Правих хормонални изследвания, кръвна картина, пуснах и желязо. Последното беше ниско. Ама как да бъде с два обилни цикъла през 16 дни. Поне мога да кажа, че редовно организмът ми се пречиства, нали това ставало по време на цикъла... След всеки цикъл, сигурно съм като новородено... Simple Smile
Преди няколко дни моя позната сподели, че при нея обилните кръвотечения били резултат от нарушения в щитовидната жлеза. Хормони за тази жлеза не съм пускала.

Последна редакция: нд, 19 авг 2018, 11:57 от Вела

# 624
  • Bristol
Много добре те разбирам Sad по 3-4 дни силно течение и после със седмици се влача неразположена. Явно е често срещано в този период на живота, защото при няколко специалиста минах и всички ми казаха да пробвам с хормоналната спирала. А аз такъв противник на хормоналните намеси в организма бях. Мъчих се от юни до февруари. Февруари сложиха спиралата, три месеца имах зацапвания, но поне не бяха силни кръвотечения. И сега за ден два, когато трябва да е цикъла, имам съвсем леко зацапване и с ежедневна превръзка мога да мина, а понякога дори без превръзка. Голямо облекчение е!

# 625
Аз имах полипи и ме стъргаха 2 пъти, те също са фактор за обилните цикли, а фактор за самите тях са хормони и стрес. Отлично разбирам Вела. Много исках да сложа и аз хормонална спирала, че и миомите намалявали казват, но заради кистите в гърдите не ми я препоръчаха,.  Матергинът мисля, че не може всеки месец, но това лекарите ще кажат.  Варя си разни билки , витамин С и калциум-фосфо С.  Явно има и наследствен фактор, и моята майка е била така, преди да и спре, но без полипи и миома.

# 626
Това е повече от година. Двама гинеколози ми изписаха метергин /с рецепта е/. Пробвах, действително намалява кръвотечението, но от него получавам болки в стомаха, затова не го пия. Последните месеци пробвам с хомеопатични и високи дози витамин С от първия ден на цикъла. Късния следобед и вечерта на втория ден ми е най-комфортно ако имам собствена тоалетна... Обикновено най-силни са ми втори и трети ден и ако съм си у дома е чудесно. Ако обаче съм на работа или имам ангажименти ... Гледам да не сядам, защото, не зная какво ще намеря, като стана, а в колата си поставям торбичка на седалката. Надигам си блузата /задължително дълга/, за да остане чиста. Майка ми също беше така.
Заради дискомфорта в тези дни ставам раздразнителна. Казвала съм на съпруга си, че искам само един месец на на него да му дойде, ама да му тече, както в моите силни дни. Mask  Убедена съм, че после на ръце ще ме носи...

Скрит текст:
Търсих информация и за менструалните чашки, обаче тя чашката ще се препълни, ако в нея цопне съсирек.

Тези дни ми е трудно, всичко останало понасям леко.
Метергина е неподходящ при някои жени, особено при тези с мигрена.
Пробвала ли си дицинон?
Изписаха ми го след като преди две години направих кръвоизлив и продължи 18 дни. След това пих оргаметрил известно време за регулиране.
А за дицинона АГ ми каза да не чакам да изгубя много кръв, ако е обилен цикъла да пия още от втория ден.

# 627
  • София
Vit. K са ми изписвали при мензис с кръвоизлив (правех такива по веднъж на 10 г., абсолютно непредвидими, чак ми изтръпваха ръцете и краката).

# 628
  • Добрич
bubkab, дицинон виждам е с рецепта. Мога да попитам личната.

Sharky*, за К2 ли става въпрос и как го приемаше?

За мигрената,

Скрит текст:
от както се помня /най-ранна детска възраст/ я имам. Преди бременността изкарах един курс от 9 месеца  със сибелиум за профилактика / и амитриптилин/. Пристъпите ми бяха 2-3 седмично. През бременността и кърменето по време на пристъп пиех парацетамол и миоластан, естествено с препоръка/рецепта от лекар. През десетия месец отбих дъщеря си, защото вече парацетамол с 1/2 миоластан не ми действаха.
Започнах хомеопатия, позитивна психология, здравословно хранене. Имам голямо подобрение. В момента пристъпите ми са обикновено около овулация и м.ц.

# 629
  • София
К1. Аз от едно хапче се оправях, не ми се е налагало да го приемам няколко дни. При мен тези инцидентни кръвоизливи се случваха все все в офиса,  преди обед, в рамките на няколко часа: един час свръхкървене и вече съм се докарала до изтръпване, ни на доктор да отидеш, ни вкъщи да се прибереш...все по телефона съм се справяла с "рецептата", после някой от колегите тича до аптека да ми купува витамин К и горе-долу половин час след изпиването на хапчето "ситуацията" приключва. И понеже се слючва толкова рядко, никога не съм имала бойна готовност, че да държа витамина в чекмедже в офиса, например.

Общи условия

Активация на акаунт