Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
А на мен ми е мечтата да се успивам всяка сутрин...още 3 години докато завърши гимназия и малкия, и ще започна Simple Smile.

# 331
А на мен ми е мечтата да се успивам всяка сутрин...още 3 години докато завърши гимназия и малкия, и ще започна Simple Smile.
. И на мен това ми беше мечтата... Е сбъдна се, ноооо сега се прибира в 01:00 ч. или в неговата стая говори до 03:00 ч с приятели през компютъра... А наспи се, ако можеш Simple Smile

# 332
  • Bristol
Аз мога да спя до късно, но сега пък нямам толкова ангажименти и имам повече време, намерих си ново хоби. Събота и неделя ставам към 7сутринта, към 8-9 съм на колелото и обикалям с приятели. Гледам да не прекалявам и поне единия ден да съм в къщи да свърша малко домашна работа, да се видим с мъжа и да се поскараме, но не винаги успявам 😂 В неделята почти 100 километра навъртях, прибрах се, хапнах, изкъпах се и в леглото. Донесох подарък на мъжа стъклена халба, рекламна беше, но свърши работа 😁

# 333
😁
И аз напоследък имам проблем със съня.

# 334
  • тук и там
Aз имам зацапване на ден 21-ви  и 22-ри от цикъла..Не знам защо точно тогава-но е факт вече година.После нищо и така до цикъл,който е супер точен иначе-на 28 дни.Напълнях,най-вече на корем и съм доста лабилна  психически в периода от овулация до менструация.Това са ми симптомите,като допускам че напълняването може и да няма връзка-хапвам си,но се промениха просто  местата на които трупам мазнини .Спя много добре,нямам все още вълни .Забравям доста обаче и трудно се концентрирам. В момента пия миоинозитол,защото подозирам че не овулирам както трябва а и четох че е полезен за жени в този период.Поне няма да навреди,ако не помогне.След месец ще навърша 44 гд и започвам 45-тата.

# 335
Здравейте, да споделя , защото може на някой да бъде полезна. След изчезването на цикъла ми, за 91 дни и диагноза климакс от един АГ , при когото няма да стъпя повече, както и думите му Съжалявам, това е необратим процес. По съвет на ЛЛ , заради тахикардия, по-горе писах за случая, се срещнах с ендокринолог. Направихме изследвания на TSH - 0.001 , което е много под долната граница, Т3 и Т4 в норма, забеляза малко възелче, което може да предизвика тези стойности на TSH.Предписа ми прием на мин.доза Тирозол. На 4 ден от приема на лекарството
ми дойде месечния цикъл. Предстои ми контролен преглед при ендокринога следващата седмица, пък да видим.
С две думи не се предоверявайте на един лекар и правете консултации и с други специалисти, които има голяма вероятност да успеят да разрешат проблема ви.

# 336
  • София
Здравейте, да споделя , защото може на някой да бъде полезна. След изчезването на цикъла ми, за 91 дни и диагноза климакс от един АГ , при когото няма да стъпя повече, както и думите му Съжалявам, това е необратим процес. По съвет на ЛЛ , заради тахикардия, по-горе писах за случая, се срещнах с ендокринолог. Направихме изследвания на TSH - 0.001 , което е много под долната граница, Т3 и Т4 в норма, забеляза малко възелче, което може да предизвика тези стойности на TSH.Предписа ми прием на мин.доза Тирозол. На 4 ден от приема на лекарството
ми дойде месечния цикъл. Предстои ми контролен преглед при ендокринога следващата седмица, пък да видим.
С две думи не се предоверявайте на един лекар и правете консултации и с други специалисти, които има голяма вероятност да успеят да разрешат проблема ви.
Аз вече също имам чувството, че не пълнея и съм без цикъл от менопауза, а други причини го предизвикваха, може би ИР или хиперинсулинемия.
Когато за пръв път миналата година пих Ремифемин - после нямах вълни доста време. Тази година го изпих и.... все още имам вълни.
Май Шарки ще излезе права, че гинеколозите от хормони не разбират

# 337
Явно не разбират, но какво им пречи да насочват пациенти си към други специалисти, който разбират, а слагат окончателни диагнози като НЕОБРАТИМ ПРОЦЕС Angry

# 338
Аз мога да спя денонощно, нищо не ми пречи, но за съжаление все се налага да ставам, защото имам нещо да върша. За сметка на това, обожавам следобедния сън. Heart Eyes

# 339
Я кажете кога да очаквам да ми спре цикъла. Направих си този антимюлеров хормон. Излезе ми 0.01ng/ml моя при реф. стоности 0-6,35. Цикъла ми за сега е под час, не само до ден. Но как да го интерпретирам тоя резултата? Да предприемам ли нещо? Добавки? На мамограф ходих резерватрол по едно на ден ми препоръча мамолжкат.

# 340
И аз със същият резултат на АМ хормон от 30 годишна.Сега съм на 42 г. и все още имам цикъл, макар и не съвсем редовен.Така че,Божа работа Grinning

# 341
Аха. Благодаря ти. Аз цял живот чакам да ми свърши завинаги, а сега като е вече време ми спихна ентусиазма 😂

# 342
На мамограф ходих резерватрол по едно на ден ми препоръча мамолжкат.
Това за какво, и по каква причина?

# 343
Ресвератролът е  антиоксидант.
Мощен антиоксидант с изключително въздействие върху всички органи и системи в тялото. Със силно изразен превантивен и терапевтичен ефект. Мощно противодейства на свободните радикали и проявява естествени антибиотични и противогъбични свойства. Има съществени ползи по отношение на сърцето, кръвоносните съдове и мозъка.

# 344
На мамограф ходих резерватрол по едно на ден ми препоръча мамолжкат.
Това за какво, и по каква причина?

За какво и аз не знам. Видя множество кисти под лявата гърда, под дясната пък възпален лимфен възел. Та едни прахчета ми изписа за възела и от това другото дето не съм го написала правилно, но съфорумката е разбрала за кое говоря.

Общи условия

Активация на акаунт