Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 543
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Simple Smile)). Китай има най-големия относителен дял на болни от диабет 2 в света. Да Ви имам проверката...

# 466
Само дето посочените по-горе билки и добавки се ползват от  векове в традиционните лечебни системи на Индия, Китай,Перу ....Колко по-дълга проверка Ви трябва?🙂
Точно пък тези изброени държави не ми вдъхват грам доверие, ама никак, даже звучи смехотворно  Peace

# 467
  • Добрич
Според мен билковите препарати, природните продукти и добавки са по-малкото зло. Истината е, че в повечето случаи докторите не ги познават достатъчно добре, за да ги предписват. На мен гинеколог ми е предписвал ресторейт и мака. Като прочета страничните ефекти на синтетичните /традиционните/ лекарства и се замислям повече полза или повече вреда нанасят...
Всеки се старае да направи най-добрия избор, според собствените си разбирания.

# 468
Всеки се старае да направи най-добрия избор, според собствените си разбирания.
Абсолютно.
Мисълта ми е, че всичко е с някакви последици.
Но, понякога лекарствата са необходимо зло.

# 469
ХЗТ - хормоно заместваща терапия се отнася за всички синтетични хормони, които наподобяват действието на половите хормони.
пропускаш З и коментираш само първата дума...
Обикновено Хормоно Заместваща терапия е нормодозирана - естрогени в първата част на цикъла и прогестерон във втората. Прогестероновата добавка при ранна бременност пак ли е ХЗТ?

За билковите препарати: някой някъде написал ли ви  е страничните ефекти при предозиране (или пиене без причина)? Аптекарката в билковата аптека ме предупреди за един билков чай (заради кисти в гърдите), че може да предизвика тежки кръвизливи - да наблюдавам, и в никакъв случай да не пия по-концентриран... Че как да го премеря точно 1 с.л. като той е с различни по едрост парчета листа, някой път лъжицата хваща две големи, някой път ситен прах. Принудих се да си правя по-голяма доза и да пия по-дълго време, че да избегна ефекта на недоизмерването.
Много трябва да се внимава и с билките - кога и колко!

# 470
Билките, неподходящи или силни, са си опасни. Иска ми се гади намеря добър лекар и той да преценява.

# 471
  • Bristol
Пазара за билки не е така добре регулиран и съответно им правят по-малко изследвания. При лекарствените продукти е много строго и изписват всички странични ефекти, дори вероятността за тях да е изключително малка. Затова на опаковката на лекарствата има изредени много странични ефекти, на билките, не Sad Това е и оричина лекарите да не ги изписват/препоръчват, връзват си гащите ако нещо се случи.
Предпочитам ако мога нищо да не взимам, ни билки, ни хранителни добавки, ни лекарства и да оставя организмът ми естествено да се пребори, но не винаги е възможно. Всеки сам си претегля позитивите и негативните при вземане или отказ от лечение. Винаги като ми изпишат нещо питам, а може ли без него да се оправя. Лекарите обикновено ми дават опциите и обясняват плюсове и минуси в двата случая, аз си решавам. Понякога казват да, изчакайте, друг път са много категорични, че е желателно да се започне лечението и не препоръчват отлагане.
Специално пред менопаузата и менопаузата за някои жени протича по-тежко и си трябва нещо да облекчи симптомите, но ако симптомите не ми пречат да функционирам нормално, не бих взимала нищо.

# 472
  • Пловдив
И аз съм против медикаментите... и се старая да минавам без тях , но наистина понякога е невъзможно.

# 473
  • София
Аз навремето работех с добавки и билки. Примерно, не бих пила Витекс - той е много силен.

# 474
Ок, пийте хормони, защото са по-малко опасни. Всеки сам прави своите избори и носи отговорност за тях.

# 475
  • София
Откак съм на дуфастон, ми се стопиха кистите в гърдите, и силно ми намаляха екстрасистолите. АГ ендокринилогът ми смята, че трябва а мина на ХЗТ и аз все повече се убеждавам, че е прав...

# 476
Коментираме си просто кое е опасно и кое какво предотвратява... Определено на 50+ си е време тялото да "излезе в почивка" и да спадат нивата на хормоните, но на 30+ определено не е времето да спре цикъла. Ненавременното намаляване на нивата на женските хормони води до разбъркване на другите и още по-големи бели за тялото. И не приемам като професионално и подходящо изказване на лекар "То природата си знае работата" при ранна менопауза (малко преди 40) и диагностицирана оспепороза и Хашимото и "да оставим периода да отмине" Hands V
Имам лекар на който се доверявам, като ми дойде времето, ще го послушам... засега "наблюдаваме и изчакваме". Но определено не смятам да допускам на 45 костна плътност като на 70 годишна жена Hands V

# 477
Откак съм на дуфастон, ми се стопиха кистите в гърдите, и силно ми намаляха екстрасистолите. АГ ендокринилогът ми смята, че трябва а мина на ХЗТ и аз все повече се убеждавам, че е прав...

Аз се мазах с Прогестогел, но не съм ходила да видя какъв е резултата. Септември ще проверя.

# 478
Намалената костна плътност само с изследване ли се установява?  Някакви симптоми има ли?  Поема ли се от здравна каса,  ако не - колко струва?  И как се казва изследването?  Благодаря.

# 479
  • Пловдив
След 90 и нещо период, лекар ми предписа Дуфастон. Е, дойде цикъла. Моите изследвания също са със съойности на ФСХ като за менопауза —89. На септември ще навърша 45. Та, с много притеснения реших да пробвам билкова комбинация: първата част на цикъла витекс, от 16 ден до 26 пих див ям. И се получи. В цикъл съм. А най хубавото е, че през целия период ги нямаше гадните вълни. Сега се чудя: да пробвам ли другия месец без добавки, или да не си причинявам това. Най—вече заради вълните.

Общи условия

Активация на акаунт