Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 529
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Шарки
А като приемаше Дуфастон имаше ли спонтанен МЦ?

И към днешна дата на ХЗТ ли си , какво приемаш в случай, че си?
Аз се притеснявам  от тези хормони, колкото и да са изчистени, уж. Все пак хормони и когато се пият дълго време не водят ли до рак ... Чак се притеснявам да изписвам тази дума Sad

# 496
  • София
Преди да започна Дуфастона, не ми беше идвало от 20.01.2018. Тъкмо бях решила, че повече няма да дойде, обаче на профилактичен АГ  преглед в края на април ми видяха кистите и удебелена лигавица, 16 мм, и ме разочароваха, щом има лигавица, ще има и цикъл...Аз се "поослушах", обаче 2-3 седмици по-късно ендокринолог ме прегледа (от-до...УЗ на щитовидна жлеза, сърце, кисти на гърдите, кисти на яйчниците, матка) и каза, че вижда некротизираща лигавица  - вече 12 мм, кистите на яйчниците се бяха посмалили на размер и че трябва да започна дуфастона, за да се изчисти лигавицата. И казаа, че като приключа курса с дифастона (3те приема), да отида пак на преглед, да мислим за ХЗТ. С други думи, още не съм на ХЗТ, обаче натам вървя.

Що се отнася до рака: всички си имаме стотици единични ракови клетки, които си тичат из тялото. За да стане "рак", тези клетки трябва да си намерят почва, да си образуват колония и да се разрастват, необезпокоявани от естествените убийци на раковите клетки в тялото - Т-helper клетки. При инвитрото (в което не успях) правих биопсия на лигавицата на матката и изследването показа, че имам даже завишени Т-helper клетки. А иначе "почвата" за раковите клетки им я постиламе с пушене, вредни храни, хепатити и ... "те така".

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 15:46 от Sharky*

# 497
Шарки благодаря.
При мен има доза наследственост и затова се и притеснявам от прекалено дългата им употреба. Но то наистина не се знае от кое, какво може да се развие

# 498
  • София
Шарки благодаря.
При мен има доза наследственост и затова се и притеснявам от прекалено дългата им употреба. Но то наистина не се знае от кое, какво може да се развие
Аз съм станала толкова смела, че по-скоро бих последавала Анджелина Джоли и си изрязала опасностите в гърдите, вместо да се мъча...

# 499
Ами, то там е работата, че не е ясно откъде ще изскочат тези опасности. То, ние можем всичко да си изрежем и нещо съвсем друго да ни сполети..
А аз нямам никакви оплаквания просто на своя глава ги спрях след инвитрото и още се чудя, правилно ли постъпих

# 500
  • София
Огромни количества естрофен съм пила само по време на инвитрата, след това не (чеве 6-7 г. оттогава), но естрадиолът си ми е все още висок.

# 501
Аз пиех фемостон той е комбинация от естроген и прогестерон.

# 502
В момента е голям проблем намирането на Фемостон. Изчерпан е в аптеките, няма внос, и в чужбината се не намира...

# 503
Момичета, взех набързо час при моя генеколог тук,при която се следя от години и знае цялата ми история. Поисках да си направя профелактично прогестерон/утре се пада да бъде /, тя ми пусна за проверка и един туморен маркер за всеки случай Ca125. Тъй като утре ще ме бодат и без друго, какво друго да си пусна, според вас. Плащам си всичко тук, така, че здравн акаса не ме касае..

# 504
В момента е голям проблем намирането на Фемостон. Изчерпан е в аптеките, няма внос, и в чужбината се не намира...

Така ли, незнаех това аз от около 2 години не го пия. Реших стига толкова хормони и си го спрях. Незнаех за съществуването на този проблем

# 505
  • София-Младост
Момичета, взех набързо час при моя генеколог тук,при която се следя от години и знае цялата ми история. Поисках да си направя профелактично прогестерон/утре се пада да бъде /, тя ми пусна за проверка и един туморен маркер за всеки случай Ca125. Тъй като утре ще ме бодат и без друго, какво друго да си пусна, според вас. Плащам си всичко тук, така, че здравн акаса не ме касае..
Е щом лекаря е преценил това, явно е достатъчно, както пишеш той ти знае историята...аз не Simple Smile
Ако не е правено изследване на щитовидната жлеза, може и това.

# 506
Ала-Бала, така е. Прогестерона е на моя глава, споменах го н авратат на кабинета, докато си записвах час Всъщност се видях за около две мин.  с нея Нямам някакви проблени /засега поне/, просто предполагам, че на тези год е ок да си го пусна, тя каза "добре, щом искаш и щото ще те бодат така или иначе, давай и този маркер" . Ще пусна и тоза за ЩЗ

# 507
Не знам за какво е назначено, тя ходи на невролог и ревматолог и не знам кой от двамата я е изпратил, но не е плащала. Ще я питам, защото и аз мисля да си го направя.

Питай я, и каква диагноза са и писали. Също те изследванията ги правят, но после може да получиш покана от фонда да си го платиш, ако нещо не одобрят. Peace

# 508
Здравейте момичета , опитах да прочета предишните теми ,но не успях всичко  . Поне съм сигурна ,че съм за тук , а не за съседната тема .А ми се иска да скоча направо там .
Та.......аз съм на 48 , от три месеца без цикъл , с всички екстри - вълни , нервност, екстремно напълняване.Като добавя и Хошимото се получава чудна картинка. ПРеди три дни бях на гинеколог , уж много добър , който се опита да ме убеди, че трябва да пия лекарста, за предизвикване на цикъл, понеже съм с удебелена лигавица на матката .Да , ама аз съм твърдо против . И понеже попрочетох тук , та да питам за Дивия Ям .Дали ако го пия , ще имам цикъл ,  моля някоя от вас с такъв или подобен случай да сподели .
При  всички случай  си  оставам тук , с вас - за обмяна на опит и за взаимна подкрепа .Бъдете здрави  !

# 509
Здравейте момичета , опитах да прочета предишните теми ,но не успях всичко  . Поне съм сигурна ,че съм за тук , а не за съседната тема .А ми се иска да скоча направо там .
Та.......аз съм на 48 , от три месеца без цикъл , с всички екстри - вълни , нервност, екстремно напълняване.Като добавя и Хошимото се получава чудна картинка. ПРеди три дни бях на гинеколог , уж много добър , който се опита да ме убеди, че трябва да пия лекарста, за предизвикване на цикъл, понеже съм с удебелена лигавица на матката .Да , ама аз съм твърдо против . И понеже попрочетох тук , та да питам за Дивия Ям .Дали ако го пия , ще имам цикъл ,  моля някоя от вас с такъв или подобен случай да сподели .
При  всички случай  си  оставам тук , с вас - за обмяна на опит и за взаимна подкрепа .Бъдете здрави  !

Здравейте,
Нямам опит с билковите препарати, но се съмнявам да имат този ефект, честно казано. За МЦ си трябват хормони които единствено могат да се набавят с ХЗТ

Общи условия

Активация на акаунт