Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 апр. 2018, 09:37 ч.

Ин витро с ДЯ в Биотекском, Киев

 • 18 760
 • 187
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 6
Здравейте!Отдавна ви чета и се включвам и аз.Накратко ще разкажа моята история.Аз съм на 42 години,повече от 6 години се опитваме да имаме детенце с мъжа ми, той е на 39 год,но за съжалание неуспешно.Имаме 2 инсеминации неуспешни,след тях 2 инвитро (Мемориал в Турция) със стимулация по къс протокол: 6 яйцеклетки  без трансфер,втора стимулация дълъг протокол 11 яйцеклетки ,върнаха ми две петдневни ембриончета ,ЧХГ -0,1 неуспешно. Замразени  три на пети ден,един  ЗЕТ на три бластоцита,отрицателен тест.Имам три хистероскопии за отстраняване на маточни полипи. Всички изследвания,които споменавате в другите групи са направени вече и за съжаление причината е много сериозна .Преди четири месеца излезна и кариотипа при мъжа ми мъжки кариотип 46,ХУ ,при мен патологичен женски кариотип 46,XX, t(2;9)(q37;q22).Препоръки: само  PGD и че шанса ми е само с донорска яйцеклетка.Взехме много трудно решение за донорската програма бях сигурна за себе си,че го предпочитам пред осиновяването,защото искам да усетя живота в себе си,детето да носи генетичния материал на бащата си.
Пручвах нещата във интернет. България,Русия,Мемориал фелиал в Кипър,Украина.Гърция,Чехия.Писах мейли на няколко фирми.на всички български координатори и т.н. Преди две седмици видях рекламата в интернет за  клиника в Украйна Биотекс,писах също мейл на тях,получих отговор ,само не мога да повярвам на нито една дума  и бих искала повече информация за инвитро с донорска яйцеклетка в тази клиника ?

# 16
 • Мнения: 1 479
На какво конкретно не вярваш за Биотекс?  Аз досега съм ходила на първи преглед там. Ако е нещо, през което вече съм минала, ще ти кажа дали наистина е така.

# 17
 • Мнения: 6
Например цената за IVF опит с донорска яйцеклетка без да чакаш поне една година ,настаняване,медикаменти за реципиентката и на донорката,изследвания и т.н.4900 евро.Проверих цените в Кипър,Чехия в полската Инвимед .Това което те са оферирали на интернет страниците си е IVF с донорска яйцеклетка за 4750 евро,горе долу излиза 6000-7000 евро с пълно изхранване в доста приличен хотел,изследвания ,медикаменти .Разликата е 1000-2000 евро.В Биотекском това е много евтино  и това е много тревожно.Мисля, че това са измамници и една голяма машина за пари.Вече мълча за факта, че 2  IVF  струва 6900 евро.

# 18
 • Мнения: 1 479
Трябва да знаеш, че 1 опит в Биотекском означава 1 трансфер. Освен това мисля, че тяхната сметка така или иначе излиза права,   понеже много често двойки платили 9900 евро за 5 опита, успяват от първия, а цялата сума остава за клиниката. Мен дотук не са ме измамили или излъгали с нещо. Ако занапред се случи,  ще пиша. Аз лично в клиниката видях двойки от най-различни националности. Надявам се, че всичко ще е наред.
Мария, ще се позволя да попитам -фамилията ти откъде идва, виждам, че не е българска ( по-скоро руска)

# 19
 • Мнения: 21 625
5 опита с ДЯ на едно място не са добра идея.

# 20
 • Мнения: 6
фамилията Карамалак има тюркски корени,не руски

# 21
 • Мнения: 1 479
Все пак ще отговаря, може да е полезно и на други, които се интересуват. Жалко, че в началото нямаше кой да разсее моите съмнения и се притеснявах до последно ( с изключение на една дама , която споделяше с мен информация отвън)
Клиниката има сключени договори с два хотела, в които да настаняват пациентите си ( този, в който бяхме беше пълен само с такива ). Предполагам, че получават добра отстъпка затова, че пращат хора.
 И тук опираме пак до темата защо в Киев излиза опита по-евтино, отколкото в Чехия или Кипър. Аз пак помислих ( обичам да си разсъждавам ☺)  и намерих ( поне за себе си) отговор. Когато плащаш там с евро, всичко е много по-евтино отколкото в БГ ( значи и от другаде ). Прост пример: една кутия цигари тук е 5 лв, а там е под 1 евро. Със сигурност нощувки, храна, заплатите на персонала на клиниката,  заплащането на донорките, лекарствата, там са в пъти по-евтини, отколкото в Чехия например.  Това според мен обяснява разликата в цените. Плащаме им в евро, а разходите им са по техния стандарт.

# 22
 • Мнения: 6
Има смисъл в това, което казваш.
Знаете ли има ли някакъв ред в чакането- просто по пореден номер или след намиране на донорка, която съвпада с вашата кръвна група или други показатели?Знаете ли дали взимат яйцеклетки от циганки?Иска ми се българка донорка, но... не знам дали е възможно

# 23
 • Мнения: 122
Има смисъл в това, което казваш.
Знаете ли има ли някакъв ред в чакането- просто по пореден номер или след намиране на донорка, която съвпада с вашата кръвна група или други показатели?Знаете ли дали взимат яйцеклетки от циганки?Иска ми се българка донорка, но... не знам дали е възможно
Искам да ти кажа, да бъдеш спокойна ,че донор сама си избираш,че не се взимат яйцеклетки от цигани, но това ли е най-важвото нещо? Най-важното нещо не е ли да гушнеш едно здраво бебе след края на процедурата?

# 24
 • Мнения: 1 479
Естествено, че етносът на донорката е важен. Не бих искала да е ромка, китайка или арабка, след като  аз не съм такава. Затова и в каталога на клиниката има  различни донорки.
Мария, там донорките са предварително намерени, избираш от каталог , има снимки и кратко видео. Това да е българка, мисля че няма как да стане ( освен да има някоя от бесарабските българи ☺)

# 25
 • Мнения: 6
Много ми е важно да не е циганка!По принцип искам жената да е в перфектно здраве,млада,красива със светла кожа и коса, имам много изисквания и е трудно да ми се угоди .

# 26
 • Мнения: 1 479
В каталога има над 500 донорки- гледаш им снимките и видео с тях. Колкото и изисквания да имаш, все ще има подходяща. Мисля, че другаде няма да имаш такъв избор, особено със снимки. Каквам ти как стоят нещата, а ти си решаваш.

# 27
 • Мнения: 6
Базата е в демо версия не мога да прогледна всичките донорки,само 13 ми открива.

# 28
 • Мнения: 1 479
Когато подпишете договора, ще ви падат парола, с която ще имате достъп до цялата информация. Ще имате няколко дни на разположение,  за да си изберете.

# 29
 • Мнения: 1 479
Напомням, че сме тук , за да си помагаме взаимно, кой с каквото може.

Общи условия

Активация на акаунт