Модни консултации -33

• 85 669
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
И за мен са табу. И си мислех,че е едва ли не неписано правило,но явно има доста изключения. Не знам кое би накарало една жена да се облече в бяло на чужда сватба. Странно ми е.

# 691
Не одобрявам изцяло бяло облекло за гост на сватба, някаква част да, ако е нещо в 2 -3 части.

# 692
Това с белия цвят наистина е неписано правило. Макар че на първата кралска сватба Пипа Мидълтън беше с бяла рокля, което ми се стори странно.

Колкото до бельото - няма нищо лошо да харесваш скъпо и луксозно бельо (всеки влага собствени разбирания за "скъпо"), но Етам масово за Бг е скъпо бельо. Не говорим за хора с мениджърски позиции и 4 бона заплата на месец. Освен това лично според мен ако съм с дантела и коприна висок клас отдолу, и съм със спортен клин на разходка в планината е също толкова неадекватно, колкото и ако отида с костюм. Обикновено се опитвам да съчетавам нещата според случая.
Истинската коприна първо е много рядка и трудна за поддръжка и второ нерентаблина според мен за всекидневна дреха и то точно най - перящата се.

Но пък разбирам и sl ако стилът й е делови и през повечето време е във високия клас и може да си го позволи, няма лошо да е ценител. Бельо има наистина много красиво, като се има предвид че в повечето теми се шерват мазила за по 200 лв, няма лошо и тя да сподели. Просто тук не е масово разбиране и в това да си обичаш памучно семпло бельо няма нищо лошо и не е проява на лош вкус според мен. Честно казано за мен не би имало проблем,стига да изглежда чисто и да не му стърчат конците. Качественото бельо си е ок, без значение от каква материя. Вече за специалните случаи.... Wink

# 693
  • Бургас
Какво се разбира под коприна, щото естествената коприна е много трудна за подръжка и с немалко изисквания при прането. За еластичност да не говорим, че няма.
А нещо което 5 процента коприна и полиестер например, аз не го броя за коприна.
Както и забелязвам сега по доста сайтове - кашмирен пуловер , като чукнеш състава -5-10% кашмир, другото изкуственяк, ама с цена като за кашмир.
Египетския памук бие по цена коприната, ако ще си говорим за лукс в спалното  бельото, както е лена.
Напълно подкрепям.Преди 8 години,си купихме от Кипър спален комплект от египетски памук...голямо удоволствие е.Цвета е малинов и не е мръднал както и качеството на материята.

# 694
  • София
Breedlove, дразнещото, поне за мен в изказванията на sl беше, не че си купува копринено бельо, а че едва ли не се подигра, че някой приема Етам за по-скъпа марка бельо. Ако иска да носи златни и платинени гащи, но айде без снобарски изказвания. Аз си купувам мазила за 200 лева, но с опрян пистолет в главата не бих си купила гащи за толкова. Въпрос на приоритети и разбиране, но ако някой посочи Виши да речем за скъпа за него марка, няма да тръгна да му се смея, че видиш ли крем за 50 лева е скъп за нечии възможности.

# 695
Да, разбрах, то този форум изобилства от такива неща Simple Smile Абе който каквито гащи иска да носи, само да не ги показва Wink Grinning

# 696
  • някъде под слънцето...
Не се смея на никого.
Но когато някой споменава най-скъп , а не просто скъп или по-скъп, се предполага, че е най-скъпия.Etam опрвделено не е най -  скъпата марка бельо.
А дали е скъп? Това е относително.Колко да е скъп след като един комплект (без намалвние) струва на половината на едномесечна карта за обществения транспорт , а едно боди струва колкото един учебник на дъщеря ми в основното училище.
Не съм сноб , и не бих си купила нещо само защото е еди каква си марка или е от еди каква си материя.
Само ми е странно защо , когато се показват и обсъждат дизайнерски дрехи или аксесоари, никой не се дразни, а когсто стане втпрос за бельо, винаги се стига до подобни ситуации
Ето някой е готов да даде 200 лева за мазила , за които не може да бъде сигурен дали ще му подействат , така, както би искал.
Значи би трябвало да приеме за нормално, че друг е готов да похарчи някакви пари за нещо друго.
А това дали е за предпочитане да се избират ествствени материи, изобщо не го обсъждам..

В крайна сметка, не разбирам  защо сте толкова възмутени колко и за какво харча.Харча моите , а не вашите пари.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 11:23 от sl

# 697
  • София
Защото някой просто попита как да носи широк потник.
А не дали да носи или да не носи спортни сутиени.
Освен това, ставаше дума за тийн девойки.

# 698
Да, разбрах, то този форум изобилства от такива неща Simple Smile Абе който каквито гащи иска да носи, само да не ги показва Wink Grinning
А, не. Точно в тази тема показването е препоръчително.

# 699
  • някъде под слънцето...
Защото някой просто попита как да носи широк потник.
А не дали да носи или да не носи спортни сутиени.
Освен това, ставаше дума за тийн девойки.

И в това е проблема?
Толкова негативна енергия обиди и обяснения само защото някой има по различно виждане по даден въпрос?
Ще си позволя да цитирам Йовков(дано да не го отнесе и той)
"Боже, колко мъка има по този свят"

# 700
  • тук-там
Разбрахме за гащите! Аз не нося, така, че не мога да се изкажа. Laughing
Пак си повтарям питането...

Моля, дайте съвет....
Родители на булката - трябва  ли да търсим някакво цветово съчетание? Моята рокля и неговата вратовръзка....
Приемам и съвети за рокля. Аз съм спортен тип -дънки и панталони. Роклите нещо не ме харесват, но ще се наложи. Фигура - бих казала перфектна - 170, 58 кг - разпределени пропорционално. Малко не си харесвам ръцете - леко отпуснати са, но се преживява. Роклите с подчертана талия определено не ми отиват - правят ме огромна -нз защо. Прилепнали по тялото и около коляното са ми перфектни, но не звучат сериозно за случая.

# 701
  • Street of Dreams
Диво Зайче, не трябва, но пък ще е стилно да има някакво съчетание. За конкретен магазин не мога да помогна, но няма лошо роклята да е по тялото и до коляното, както беше показано по-назад. На Бейкър какво не му хареса?

# 702
  • тук-там
Благодаря ти! На Бейкър ми хлопаше в циците.... Embarassed Едната, другата се набираше в ханша.

# 703
За цветово съчетание вратовръзка с рокля не е задължително въпрос на личен усет, може и цветово да се съчетават цвета на костюма с роклята, да си подхождат.
От показани модел рокли съм виждала на Карън Милън в тази кройка, но не знам какви наличности има в магазина тук и дали имат магазин в Пловдив.
Трудна работа е с реалните магазини, масово роклите или са рязани в кръста или са бухнали като торти.

# 704
Аз нося само прашки от както се помня, подбирам ги не по цена и марка, а по материал, трябва да е мек и без ръбести шевове, които знаете как действат на д...то...Stuck Out Tongue Winking Eye
На принципа съм по-евтини и по-често да ги сменям... Не обичам да нося с месеци едни и същи прашки... Сутиените е друга работа- там гледам по-качествени и стабилни модели, защото мразя неудобни  боклуци.. Но отново не се изхвърлям в цената, това е бельо и се сменя често, защото от прането се обезформя, презрамките се отпускат, дантелата се разтяга... Да не говорим за бялато, което и след Ариел не е вече бяло както искам да бъде... Та аз съм от хората, които без свян ще дам 50 евро за шампоан или крем, но няма да си купя комплект бельо за толкова пари... Еее ако ми подарят скъпо бельо, няма да го откажа...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт