Модни консултации -33

• 85 676
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде под слънцето...
Говорех за фино бельо...
Тук и в придобивките съм виждала да се  обсъждат и споделят неща от доста по висок ценови клас.И никой не е казвал, че са му скъпи
.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 11:15 от sl

# 676
Какво се разбира под коприна, щото естествената коприна е много трудна за подръжка и с немалко изисквания при прането. За еластичност да не говорим, че няма.
А нещо което 5 процента коприна и полиестер например, аз не го броя за коприна.
Както и забелязвам сега по доста сайтове - кашмирен пуловер , като чукнеш състава -5-10% кашмир, другото изкуственяк, ама с цена като за кашмир.
Египетския памук бие по цена коприната, ако ще си говорим за лукс в спалното  бельото, както е лена.

# 677
  • някъде под слънцето...
Не говоря за лукс и не мисля, носенето на копринвни бельо за лукс.
За кашмирен пуловер считам такъв само на 100% кашмир.
Специално за бельо говоря за коприна , когато е над 70% , не са толкова еластипност и нързо се повреждат.
За останалите дрехи  предпипитам  коприна над 90%

# 678
Говорех за фино бельо...
Тук и в придобивките съм виждала да се  обсъждат и споделят неща от доста по висок ценови клас.И никой не е казвал, че са му скъпи
.
Да де, но има значение и колко време е животът на дадено облекло. Както казах, копринен шал ще носиш цял живот, докато фино бельо колкото и да е качествено, няма да запази добър вид повече от година-две - три, ако имаш много и не въртиш, да речем, два комплекта ежедневно. А колко са хората, които могат да си позволят да поддържат 10-тина комплекта поне, фино, скъпо бельо, в оборот? Не говорим за комплект - два, три за "специални" случаи.
Моето мнение (базирано на моите финансии и стил на живот) е, че за оборотни дрехи/бельо, инвестицията е неоправдана. Което не значи, че щом за теб е, трябва да се съобразяваш с чуждото мнение. Просто искам да кажа, че никой не трябва да се чувства малоценен или без вкус за това, че не съчетава гащите със сутиена или че не носи Етам, Ла перла или друг вид смятано за "класно" бельо.

# 679
За да бъде едно бельо фино, материята е само един от елементите, важни са изработката, дизайна, после идва удобство и комфорт.
Кой поставя границите, кое влиза във понятието фино бельо и другато, което не се класира.
При бельо от коприна и дантала, кой казва кич ли е или е фино.

Естествено, че е лукс носенето на копринено бельо имайки предвид цената му, когато говорим за коприна, а не тез сатенираничките материи дето са по 30-50 евро парчето - те определено не са лукс.
Simple Smile Но пък си е снобарско.

# 680
Имам един корсет от 100% коприна, твърд, с ръчно везана декорация по него. Точно веднъж съм слагала това нещо, да не говорим, че сам по никакъв начин не можеш да си стегнеш връзките.
Нямам идея с какъв акъл съм го купувала. Simple Smile

Като цяло дрехите от 100% коприна, кашмир и т.н. материи са много трудни за поддръжка и в повечето случаи задължително се слага и процент изкуствено влакно. Иначе в домашни условия няма поддръжка и пране, особено ако е 100% кашмир, мохер, лаймска вълна и т.н.

# 681
Sl, почти всички знаем че си голям фен на бельо, но представи си, че някои тук не са и няма и да бъдат.
Аз си купувам от ХиМ и от един квартален магазин. Никога не ми е било страст, по-скъпо от Скини и Триумф не съм имала и няма и да имам.

# 682
Аз пък никаво внимание не обръщам на бльото,ама никакво. Нито съчетавам нито нищо. За мен е грешна инвестиция. 😆😶За нещо,което не виждам почти и евентуално мъжа ми вижда. Направо ме арестувайте ако желаете! Имам нещо по-така за спец.случаи и това е. Хич не се захласвам. Щом за някои е страст и обичат красиво бельо, няма лошо. То и аз обичам ама чак толкоз не.

# 683
Аз пък никаво внамание не обръщам на бльото,ама никакво. Нито съчетавам нито нищо. За мен е грешна инвестиция. 😆😶За нещо,което не виждам почти и евентуално мъжа ми вижда. Направо ме арестувайте ако желаете! Имам нещо по-така за спец.случаи и това е. Хич не се захласвам. Щом за някои е страст и обичат няма лошо.

Мислех си ,че само аз съм такава. Sweat Smile

# 684
Аз най- обичам без бельо, много ми е удобно. И всичко ми е в комплект, във фин, естествен цвят.

# 685
  • София
Аз пък онзи ден си купих най-удобните бикини в живота ми до този момент, изключително меки, памучни, със симпатичен дизайн и за крупната сума от 5.50 от едно готино магазинче в квартала. Ще ида тези дни за още няколко подобни модела, след което започвам за пълня касичката за гащЕ от Ла Перла.

# 686
 Какво мислите относно носенето на бял тоалет на сватба от гостенка? Според вас редно ли е.? За мен е проява на лош вкус. И смятам, че белия цвят е запазен само за булката. Гледах снимки от една сватба та затова се присетих. Не знам дали е обсъждано друг път в темата. Ще ми е интересно да прочета мислите ви по въпроса.

# 687
  • Somewhere far away

От най евтин до най-скъп и след най-скъпия следва Етам...
Етам са масова  марка бельо, без особени претенции.

Не знам дали са масова, но за мен изобщо не е евтина марка , що  за глупаво изказване. 
Явно ти си от всезнаещите  с неограничен бюджет, но ако за момент решиш да слезеш от високия си кон, може и да разбереш че хората са различни и най-малкото е безпочвено да  спориш и да си налагаш мнението все едно си  10 годишна.  А ако се опитваш да се подиграваш - не ти се получи, защото е смешно да даваш 3-4-5 цифрена сума за едни гащи и после да се биеш в гърдите колко си готина. Grinning

# 688
  • София
Не е редно според мен. Не виждам причина една жена да се спре точно на бял цвят, при положение че изобилието от цветове, комбинации и варианти е огромно.

# 689
За мен лично бяло, че дори и други цветове като кремаво и много светложълто, които отдалеч или на снимки изглеждат бели, са табу. Но гледам, че масово се носят и май не се приема за проблем.

Общи условия

Активация на акаунт