Операции на коляното - 2. тема

• 109 731
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Говорете с доктора, който е е оперирал. Да няма някакво възпаление? Оток има ли? Червенина?

# 286
  • София
Във вторник ще ходи пак при него. С оток е.

# 287
  • ВАРНА
След поредния преглед при поредния ортопед новата диагноза е плика синдром, менискуса каза е ок. Каза, че може и само да мине, може и да не мине и да се стигне до операция ... Моля някой с такова да сподели как са се развили нещата, в какъв период, с каква терапия? Аз определено съм по-добре от есента, след физиотерапията, но определено не мога да започна да спортувами натоварвам към момента - усеща се болка. Или пък трябва поетапно по малко да натоварвам ? Моля за съвети Simple Smile

# 288
  • София
След поредния преглед при поредния ортопед новата диагноза е плика синдром, менискуса каза е ок. Каза, че може и само да мине, може и да не мине и да се стигне до операция ... Моля някой с такова да сподели как са се развили нещата, в какъв период, с каква терапия? Аз определено съм по-добре от есента, след физиотерапията, но определено не мога да започна да спортувами натоварвам към момента - усеща се болка. Или пък трябва поетапно по малко да натоварвам ? Моля за съвети Simple Smile

Ами при мен не мина без операция. То реално и няма как да мине, когато пликата е изродена и се е превърнала в своеобразна шкурка. Така че аз лично препоръчвам да минете една бърза артроскопия, да се махне пликата и да живеете спокойно и без болка.

# 289
Здравейте, денят на операцията брои ли се при сваляне на конците? Казаха ми на дванайсетият ден?
Ако операцията е била на 1 во число, кога се махат конците на 12 или 13 число?

# 290
  • varna
Брои се, но не мисля, че един ден има голямо значение.

# 291
Брои се, но не мисля, че един ден има голямо значение.

И аз така си мислех, но все пак реших да питам.
Благодаря Ви!

# 292
Здравейте мина една година почти от операция на минискуса. Крака го свивам на 100 процента. Появява се болка отстрани на коляното където е минискуса. Възпалява се и особено след натоварване ходене стоене прав повече и клякане. Подтискам с нестероидни противо възпалителни. Въпросът ми е това нормално ли е и така ли ще е до живот.

# 293
  • София
Не мисля, че е нормално. Имам приятели - маратонец и активен скиор с опериран менискус и забравиха много бързо за операцията.
Обърнете се към читав ортопед за съвет.
Или добър рехабилитатор, който прави и апратни процедури и може да предположи откъде идава тази болка.

# 294
Благодаря ви сърдечно за съвета ще го направя.

# 295
Здравейте ! Март месец средата  претърпях операция на коляното - вадене на ставна мишка и стабилизаране на пателата (със специални конци и част от сухожилие) . Операцията е с голям напречен разрез на капачката.  След операцията 30 дни носих шина (обикновена без градуси ) и ходих с патерици. След като свалих шината започнах физиотерапия с ток и магнит , както и рехабилитация . Изминаха седем процедури, но не мога да сгъвам крака повече от 30-35 градуса. Има лек отток отгоре над капачката , който се увеличава с наторването. Според рехабилитатора белега пречи на сгъването и трябвало някак си да се скъса, но там не усещам никаква болка. При опити за сгъване болката е отстрани на капачката (вътрешната страна ) и сякаш в самите нерви (боли ме долу на глезена и горе на бедрото) . Според лекаря направил операцията няма проблем , всичко е нормално и смята, че на  този етап трябва да съм поне на 90 градуса . Препоръча ми да пия Невр@бекс и да мъча да сгъна крака , колкото се може по - рано. Ако има значение 30 градуса на сгъване достигнах може би на четвъртата процедура и от там не мърда . Моля , дайте ми някакъв съвет, защото започвам да се отчайвам .

# 296
  • София
В Пирогов ли те срязаха така? Моята операция в горната част - при пателата - е артроскопия, разрезът ми е под коляното, там където се срязва сухожилието с част от костта и се мести по-навътре (разрезът е около 6 см). Шината ми беше със сгъване, и при мен сгъването до 60 градуса се случи още в края на втората седмица, докато бях ежедневно при Малена Марчева на рехабилитация (електростимулация на мускулите и пасивното сгъване с едно устройство, което аз кръстих "люлка"). Болките ти острани за по дължина на мускулите. А заради целия месец пълно обездвижване мускулите на крака ти са се стопили и затова те боли. Нас при Малена ни стимулират мускулите от следващия ден след операцията.

Докато бях при Малена, с други пациенти си говорихме и там един "колега" каза, че в Пирогов са му казали да НЕ си оперира коляното при тях, защото ще му срежат отпред цялото коляно, а коленните операции са много по-качествени с артроскопия и възстановяването е много по-бързо.

# 297
Не ходете при Тони коляното,не оперира от две години,а пуска калфите си.Но си плащате като за него.Минах по този път,не ходете при този измамник.

# 298
  • София
Има ли някой тук с операция на ПКВ, за чиято реконструкция е взето сухожилие от квадрицепса? Ще съм благодарна да споделите кои ортопеди в БГ практикуват този метод.

# 299
  • София
Мисля, че моята е такава, взето ми е сухожилие от външната долна част на бедрото, малко над коляното, би трябвало да е квадрицепса? Но може и да бъркам, не съм питала доктора, Петров от София мед беше, ако искате, питайте го, ето тел.0898459488

Общи условия

Активация на акаунт