Операции на коляното - 2. тема

• 88 311
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Онзи ден бях при Точков.Имам една надежда с него , даже незнам дали е надежда.И той като всички други ,ме праща на трансплантация,Но обеща да пита шефовете ,дали не могат да изискат ,менискус от друга държава,и те да направят трансплантацията.Оставих си телефона и чакам отговор
Зори, все пак надеждата е нещо, което ще ви крепи.
Смятам, че ще се намери правилното решение за вашия случай.
Успех!

# 706
Здравейте, чета темата с интерес. Много внимателно подбирайте манипулациите на коленете и кой ги прави. Моята операция беше през май 2021 г. Явно несполучлива, въпреки рехабилитацията и кинезитерапията след това. И от септември 2024 г. съм с изкуствена става. Вече се чувствам добре, макар че кракът ми не е толкова устойчив, колкото другият, но поне няма болка. Надявам се с времето и това да се да се оправи. Желая ви здраве и без инциденти.

# 707
Каква операция сте правили,че не разбрах?

# 708
На частично скъсан менискус. Станах на следващия ден, доста ме болеше, но не ползвах помощни средства, както изискаха в болницата. Раздвижваха ме с механичният уред за сгъване на коляното, който оставяха да работи по 5 минути, а уж упражненията са до болка. Изписаха ме с болки, но мислех че е нормално и с времето ще премине. Но не стана така и от неправилното стъпване хрущяла беше доста износен. На снимките се виждаше и липсващо парче хрущял, отчупено вероятно при артроскопията, но никой не го потвърди.

# 709
На частично скъсан менискус. Станах на следващия ден, доста ме болеше, но не ползвах помощни средства, както изискаха в болницата. Раздвижваха ме с механичният уред за сгъване на коляното, който оставяха да работи по 5 минути, а уж упражненията са до болка. Изписаха ме с болки, но мислех че е нормално и с времето ще премине. Но не стана така и от неправилното стъпване хрущяла беше доста износен. На снимките се виждаше и липсващо парче хрущял, отчупено вероятно при артроскопията, но никой не го потвърди.
Моят опериращ лекар прави запис на цялата операция и го предоставя на пациентите. Така че какво е правено или не при артроскопията може лесно да се установи, ако и при Вас е имало запис.

# 710
Да .Имаше запис .Взех го,и ортопедите потвърдиха ,че е трябвало да се зашие ,а не да го маха .Кошмар направо с тея лекари

# 711
Здравейте, изчетох темата, но имам още въпроси, много са и съм много объркана. Моля който се е оперирал при доктор Бочев в клиника Евровита да ми пише на лично. Като си избистря нещата в главата ще пиша подробно. Става въпрос за 15 годишен футболист с разкъсана ПКВ.

# 712
  • София
Ако сте се спрели на Евровита, защо не се консултирате с д-р Точков?

# 713
И аз препоръчвам консултация при д-р Точков.

# 714

Защото вече е опериран при Бочев,  познати , тренери, ни свързаха с него, харесаха се  пациент и лекар, всичко мина успешно, но като ни изписаха и видях, че ще носи шина 1 месец, взех да се ровя и сравнявам /след дъжд качулка/ и разбрах, че има няколко типа операции и възстанивяване и негативните мнения за доктор Бочев.
Преди това бяхме при трима в Пловдив, които ама никак не ни устроиваха като отношение. И нито един не обясни различните методи на интервенция.
Сега ми остава само да се информирам да не направим някоя грешка по възстановяването.

# 715
  • Португалия
че ще носи шина 1 месец
......
План за след операцията няма ли?
Този месец обездвижен ли ще е крака? Rolling Eyes

# 716
че ще носи шина 1 месец
......
План за след операцията няма ли?
Този месец обездвижен ли ще е крака? Rolling Eyes

Има план, има всичко, по седмици, имаме и добър рехабилитационен център, в който доктор Бочев също идва веднъж месечно и ще ходим при него в Евровита, но не знам, много съм разтревожена, защото ще е с шината. Какво значи обездвижен, шина с градуси е от ден едно му казаха да прави колкото се може повдигания на болния крак и започваме физиотерапия по план, всяка седмица градусите ще се регулират и може би всичко е както трябва....

# 717
  • Португалия
Аз не смея да давам мнение, но при моята дъщеря беше съвсем различно...дано Skiorche се включи!

# 718

Защото вече е опериран при Бочев,  познати , тренери, ни свързаха с него, харесаха се  пациент и лекар, всичко мина успешно, но като ни изписаха и видях, че ще носи шина 1 месец, взех да се ровя и сравнявам /след дъжд качулка/ и разбрах, че има няколко типа операции и възстанивяване и негативните мнения за доктор Бочев.
Преди това бяхме при трима в Пловдив, които ама никак не ни устроиваха като отношение. И нито един не обясни различните методи на интервенция.
Сега ми остава само да се информирам да не направим някоя грешка по възстановяването.
Каква операция е направена?
Щом всичко е минало успешно, не се притеснявайте.

# 719
  • София
Съвсем правилен ви е планът за следоперативно възстановяване. Шината се носи при движение изправен и по време на сън. Служи не за обездвижване, а за да не нарани човека крака си с натоварване.

Общи условия

Активация на акаунт