ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 412
  • 392
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Темата се раздвижила. Simple Smile

Защото,нали не може да се отлага и трябва да тръгне веднага, а аз не искам.

Какво имаш предвид с това, че не може да се отлага?

Браво на Цветето! Много се радвам за нея. Simple Smile Тя супер много е напреднала.

Днес беше кръщенето на Кати и вече си имам християнче. Simple Smile Малката се държа геройски, стоя си в кръстницата през цялото време, разплака се само когато свещеника я взе, за да я поизкъпе малко. Това, което не ми хареса беше начинът по който свещеника проведе самата служба - мънкаше си под носа и четеше всичко като скоропоговорка. Нищо не му се разбра. Остави впечатление в мен, че бърза да свърши всичко. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Някак не успя да създаде някаква празнична атмосфера така.  Да не говорим, че заради днешния празник кръщенето започна с 30 мин. закъснение, въпреки че имахме записан час. Но това са дреболии. Много хубав ден ми е днес. Simple Smile

Иначе Катето е добре. Някакъв скок в поумняването преживя и някак за кратко време научи доста неща, но пък не говори. Само едно тате или тата, чат пат "баба" и "дате" (бате) и рядко мама. Това е. Не се опитва да повтаря ни думи, ни звци. Милион пъти съм и казвала кое животни какви звуци издава, но нищо. Единственият звук който подражава е ръмженето на кучето ни. И като я питаш как казва кучето, тя ръмжи. Няма бау бау. Баща и е проговорил чак на 3 години и се надявам да не се е метнала на него.

Абе изненадах се като прочетох, че давате ягоди. Аз още не съм и давала, защото смятах че е много малка. Дадох и череши - не предизвикаха фурор. При кайсиите същото се получи. Но пък е голям фен на кашкавала.

Какво ли не съм дала да яде вече .....
И прясно мляко щото баба му ме е разбрала че съм му дала и сложила като му правила крем супа ама си е сложила едно хубаво количество !!! Нищо му няма
И нашето кръщене мина много добре на 20.05

# 151
  • В средата на времето
Благодаря ви, момичета! Simple Smile
Михаела, честито ти християнче.Simple Smile
Аз прясно мляко отдавна давам. Главно мюслито сутрин и правя с него.

Ние ще ходим на море края на юни месец. Северното Черноморие.

# 152
За яслата имах предвид, че не искам да тръгва ако го приемат на текущо класиране. Тогава тръгва моментално и моето майчинство се прекъсва, аз трябва да се върна на работа. Няма кой да го гледа, за да се води, че ходи, а аз да работя. Или трябва да ходи и да работя, или да не ходи и аз да си го гледам. А ако го приемат и не го запиша, доколкото разбирам става невъзможно приемането му по-нататък. Затова искам да му махна кандидатурите като свършат класиранията с прием септември, когато може да се отлага 60 дни и после с бележки от лл. Искам да си ползвам майчинството до края. Дано обясних както трябва.

Честити ви християнчета Simple Smile

# 153
Сега сигурно ще кажа нещо много смешно, но не се ли взимаше 1/2 от майчинството (то големият келепир, де, но все пак)?
Остават си другите въпроси, кой ще го гледа като е болен, кой ще го води и взима редно и извънредно и т.н. Simple Smile
Дори да съм изпуснала златната възможност, вече свирено, аз си го избрах.

# 154
  • Германия
Хич не ви е лесно на вас - ясли, майчинство, прием, неприем...

Днес и ние сме с проблем - Ария е с температура и аз трябва да остана вкъщи с нея. Хеч не ми се искаше, особено като миналата седмица си взех отпуска пак заради нея, на работата ще си помислят, че не ми се работи!

Чудя се откъде тази температура?! Няма други симптоми, вчера следобед изведнъж вдигна. Освен зъби не знам какво друго може да е. В 11 сме на лекар, да видим какво ще кажат

# 155
Сегашното класиране е за септември. Отлагането тече от септември 60 дни, до средата на ноември, после почват Коледи, ала-бала, за майките натрупани отпуски, до средата на януари, че и повече. Малко бележки от личен лекар за плащане на половин такса или плащане на пълна такса, без никакви бележки и ето ти го февруари. Дори да се прекъсне майчинството се плаща 1/2, за един-два месеца не е нещо грандиозно. Докато тече отлагането, майчинството не се прекъсва.

Текущите класирания в натоварените райони са от умрял писмо. Има един един основен прием за ясла, който са нашия набор беше сега, защото излиза цял набор за детска и влиза цял набор, така че местата (би трябвало да) са най-много за първо класиране. Нашите деца са родени февруари и на много ни устройва този прием. А представяте ли си, ако са декември 2017, пак кандидатстват сега. После шанс - нанайци. Аз бях така с голямото дете ноемврийче. Викам си, тия са луди, детето ми няма шест месеца, аз ще кандидатствам за ясла, как пък не. Да порастне, ще го пращам на детска. Да, ама не. Като стане време за ДГ, тези от яслените групи преминават автоматично в градинските и приемът е нулев. А тези, които са ходили само на ясла имат една точка повече от тези дето не са и пак изместват всички нормални. И така...

Иначе, аз съм най-големият защитник, че до три детето трябва да се отглежда вкъщи - формира се аз-ът, основни принципи на доверието, на изоставянето, на подсъзнанието. Обаче това може да се случи и докато е записано на ясла и така и се случва, защото те непрекъснато отсъстват от там, така или иначе. А след третата година детето само търси социализация, има нужда от общуване, учи се на споделяне и т.н. А и ние сме изтрещели дотогава предостатъчно. Ама места в детските, нъц. И не става въпрос само за парите, макар че и те могат да се похарчат доста по-разумно от частна детска.

# 156
Тео, може да е начало на вирус или розеолата, или някаква шарка. Температурата индикира, че нещо външно неприятно е нахлуло, до два-три дни се разбира. Моята докторка казва "темп, дето си пада сама, не я гледай". Щом е вечер, е вирус, ангините са със сутрешна темп. Бактериите правят вечна температура и само антибиотик ги оправя. Ама след него, така хубаво е прочистен организмът от всички защити, че и най-ситното вирусче се лепи и развива на чисто.

Леле, чак аз си досадих с многознайство Simple Smile

# 157
  • Германия
Мими, много благодаря за изчерпателния отговор!! На мен поне не ми досади 😉

Знам само, че не е розеола, нея нали февруари я изкарахме.
Темп вдигна към 16, в 19 дадох Нурофен, че гореше направо. В 1 пак гореше, дадох парацетамол. Сутринта пак си беше яко топла, меря в ухото към 7:30 - 40,7! Ще й пуснат кръвна картина, пък да видим. До сега антибиотик не е пила, дано и сега ни се размине 🍀👍🏼

# 158
Ммммм, неприятно, дано е някой вирус, ще се види от кръвната. Но такава упоритост и толкова високи стойности, нещата не изглеждат добре. Бързо оздравяване.

# 159
  • Ловеч
Хм, как е гърлото? Да не е някоя херпангина? На мен каката ми вдига толкова висока, когато и излизат налепи. Аз давам и Хексалгин над 39,5, но не знам в Германия имате ли го.
Дано минава бързо!

# 160
  • Германия
Хм, как е гърлото? Да не е някоя херпангина? На мен каката ми вдига толкова висока, когато и излизат налепи. Аз давам и Хексалгин над 39,5, но не знам в Германия имате ли го.
Дано минава бързо!

Мерси, дано!!

Гърлото е добре, прегледаха я, взеха й кръв, по-късно ще за занеса и урина. Има някакво възпаление, но за сега не знам дали ще й изпишат нещо или не. 3 дни ще си останем вкъщи, което за мен е кофти но все пак най-важното е тя бързо да се оправи.
Хексалгин не знам и аз дали има в Германия, за температура знам само парацетамол и ибупрофен...

# 161
  • Ловеч
Хубаво, че са и взели и урина. Инфекциите на пикочните пътища също са съпроводени с по-високи температури.
Ако вдигне пак много висока я изкъпи с вода 37 градуса поне 5 минути. Така се сваля постепенно и лекарствата започват да действат по-бързо.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 21:52 от radina_k86

# 162
  • Германия
Приготвила съм й басейнче на балкона, и без това е ужасна жега. Та по-късно ще я топна, дано да й хареса! И дано не вдига пак толкова висока температура!

# 163
  • Германия
Хубаво, че са и взели и урина. Инфекциите на пикучните пътища също са съпроводени с по-високи температури.

Позна!! Точно инфекция на пикочните пътища е
Предписаха ни някакъв гаден АБ с ужасни странични реакции ( така ли се казват на БГ ?☺), чак не искам да й го давам. Пък и на вкус хич не й харесва, приемът явно ще е съпроводен с рев и дърпане 😔

# 164
Виж, дали не можеш да го даваш с храната или други течности. Обикновено антибиотиците са достатъчно силни, за да не им пречи храната. Понякога просто няма друг начин, все пак е за добро, давай напред и не забравяй пробиотик Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт