С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 095
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • при късмета

Помня. Ти още ли не си запалила свещ от благодарност към Бога, че свекърва ти не се занимава с теб?
Макар че... Там нямаше ли и друга драма – искаха мъжа ти да отиде на гости в Сирия и т.н.?
И зълви имаше май...
Има, има и зълви и от всичко по много. Мъжо още не си е изживял фантазиите за гостито и мисли,че ако те ми се извинели,  аз тутакси ще грабна децата и открилена ще литна към любимата рода Simple Smile
Но наистина продължавам да смятам, че отношението им е такова НЕ заради това, че са мюсюлмани.
Щом до сега не си го разбрала, цял живот ще се самозаблуждаваш. Иначе може да продължаваш да си го самовнушаваш. А те пък са сигурни, че рано или късно на мъжа ти ще му дойде акъла в главата, защо мислиш, че не спират контакта с него и го подковават непрекъснато?

# 61
Ми, не знам. Другата снаха е мюсюлманка, 100% чистокръвна арабска кобила, ама и нея не я кльопат ( Непрекъснато обсъждат кусурите й, а в лицето й се мазнят и й прислужват. Пред хората търбят,че имали само една снаха и това съм била аз..... Да де, само дето не смятат за нужно да ме поздравят дори. Някаква цел имат с това, дето пред всички се престават, че ме приемат. Мисля, че го правят, за да не може мъжът ми директно да ги обвини, че ме игнорират). Просто си има хора, на които целия свят им е крив и нито бяло,нито черно им уйдисва.

Тия дни видях една немска баба,  водеше 4 мънички момиченца - 2 с платинено руси коси,2 доста черни мулатчета. Макар че подобни гледки не са рядкост тук, обърнах се след тях да ги погледам. Признавам, че чувствата ми бяха смесени.  Всеки човек предпочита себеподобните си, които са наследили неговите черти и качества.  Не знам дали бях правила разлика между внуците си ако са бели и мулати. Но което знам е,че не бих могла да спра децата си.

# 62
Със семейството на сина ми живеем в един град. Сватовете са на 40-50 км. от нашия град.Снахата  докато беше в майчинство често ходеше с детето при родителите си, за празниците също ходят семейно. Идват и при нас.
Внучето вече ходи на ясла, снаха ми започна работа и сега повече им помагам аз, когато имат нужда от помощта ми.
Миналата седмица внучето три дни беше при нас, вземам го и го водя на яслата. В понеделник се обадих на снахата, ако не ходят при сватовете да дойдат на вечеря вкъщи. Дойдоха децата, хапваме, пийваме.......... и снахата каза, че внучето сутринта от чантата й извадило червилото и надраскало пътеката. Попитало го, кой е направил тези червени следи и детето казало- Баба......  ( смеем се и аз си мисля....и точно да кажа на глас, че как баба, като не съм идвала във вас) и снахата,че как баба ти, като тя е в хххх, демек за сватята.
.............забелязах, не отразих, така е.....

# 63
  • при късмета
А те като не контактуват с теб, от къде знаеш, че говорят, че си любимата снаха? Мъжа ти ти препредава най-вероятно. А още по-вероятно се опитва теб да накара да ги търсиш и като си измисля, си мисли, че по този начин ще накара теб да се почувстваш по-специална. Реално обаче никога няма да станеш. Другата снаха ще приемат, теб никога, щом да сега не са го направили. Както и децата няма да потърсят, щом са християни, те за тях съществуват колкото и ти.

# 64
А те като не контактуват с теб, от къде знаеш, че говорят, че си любимата снаха? Мъжа ти ти препредава най-вероятно.
И аз подозирам, че мъжът ми го казва с тази цел. Но те го търбят и пред цялата рода ( познавам и имам контакт наживо доста хора от близкия им роднинки кръг) и са супер убедителни. Излиза все едно аз съм някаква шизофреничка,която подозира горките невинни хора в недобри чувства.

# 65
И аз подозирам, че мъжът ми го казва с тази цел. Но те го търбят и пред цялата рода ( познавам и имам контакт наживо доста хора от близкия им роднинки кръг) и са супер убедителни. Излиза все едно аз съм някаква шизофреничка,която подозира горките невинни хора в недобри чувства.
Е, то е ясно с каква цел го тръбят.

# 66
Със семейството на сина ми живеем в един град. Сватовете са на 40-50 км. от нашия град.Снахата  докато беше в майчинство често ходеше с детето при родителите си, за празниците също ходят семейно. Идват и при нас.
Внучето вече ходи на ясла, снаха ми започна работа и сега повече им помагам аз, когато имат нужда от помощта ми.
Миналата седмица внучето три дни беше при нас, вземам го и го водя на яслата. В понеделник се обадих на снахата, ако не ходят при сватовете да дойдат на вечеря вкъщи. Дойдоха децата, хапваме, пийваме.......... и снахата каза, че внучето сутринта от чантата й извадило червилото и надраскало пътеката. Попитало го, кой е направил тези червени следи и детето казало- Баба......  ( смеем се и аз си мисля....и точно да кажа на глас, че как баба, като не съм идвала във вас) и снахата,че как баба ти, като тя е в хххх, демек за сватята.
.............забелязах, не отразих, така е.....

Много несъобразително от нейна страна, все едно само нейната майка е баба...

# 67
Също е вариант сватята да е кипра и да е почитател на гримове, та затова майката да е споменала нея. Не е задължително да означава, че е тя "главната баба".

# 68
Ма моля ви се, леля ми отдавна изясни коя е Госпожа Главна Баба!  Laughing Ако ѝ бях снаха, или щях да съм се гръмнала, или да съм гръмнала нея, барабар със сина ѝ.

# 69
  • София
Ма моля ви се, леля ми отдавна изясни коя е Госпожа Главна Баба!
От теб ли тръгна лафа за Главната Баба?

# 70
Аз съм снахата-девойче ( на 40 г. 😀), която е стоматолог и е омъжена за турчин. Мъжът ми е български турчин, което се оказа, че е различно от турски турчин в Турция, в положителен смисъл.
Мъжът ми и родителите му не са мюсулмани, а агностици, така че дрязгите със свекървата не бяха продиктувани от различия в религията.

# 71
Ма моля ви се, леля ми отдавна изясни коя е Госпожа Главна Баба!
От теб ли тръгна лафа за Главната Баба?
От леля ми, която е свекърва и твърди, че ТЯ е ГЛАВНАТА БАБА.

# 72
  • София
От леля ми, която е свекърва и твърди, че ТЯ е ГЛАВНАТА БАБА.
Да де, разбрах, но ти го популяризира тук.
Не се заричай, щото кръвта вода не става, току-виж си се затръшкала след някоя година как снаха ти не осъзнава, че ти си ГлБ (звучи почти като Големия брат)

# 73
УжаССССС! И на всичко отгоре съм дъщеря на Страховитата Тъща на форОма. Mr. Green

# 74
  • при късмета
Аз съм снахата-девойче ( на 40 г. 😀), която е стоматолог и е омъжена за турчин. Мъжът ми е български турчин, което се оказа, че е различно от турски турчин в Турция, в положителен смисъл.
Мъжът ми и родителите му не са мюсулмани, а агностици, така че дрязгите със свекървата не бяха продиктувани от различия в религията.
Интересно се получава в темата. Само омъжените за мюсюлмани не разрита, че независимо дали са вярващи, възпитанието и традициите им са продиктувани от религията. Т.е независимо дали са вярващи, пиещи или престъпващи по друг начин нормите, нерелигиозни, абе няма никакво значение, те са възпитавани в среда и традиции произтичащи от религията. А като те са продиктувани от същата тази религия, няма значение дали си вярващ или не, възпитанието и традициите ти остават свързани с исляма.
До сега знаех, че подобни жени си заравят главата в пясъка, сега вече съм абсолютно сигурна до убеденост

Общи условия

Активация на акаунт