С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 649
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако бабата и дядото искат да гледат внучето, е редно първо да прекарват известно време с него в присъствието на родител, за да може детето да свикне с тях. То детето само ще си покаже кога е готово да се отдели от родителите за по-дълго време. Струва ми се неподходящо да го виждат рядко и за по 10 мин, а после да искат да го вземат без да са разбрали какво го успокоява, какви са му режимът и навиците.
Мисля, че Bebe_lan против това протестира - хем не прекарват време с детето, хем искат да го вземат. Е как да го даде спокойно майката, когато те не познават детето?
Изказването на дядото няма да го коментирам, но от личен опит мога да кажа, че с прости хора оправия няма.  Sad

# 331
Кой знае колко им е писнало да им дудне , че да се стигне до такова изказване.

# 332
  • София

И да му е писнало, да си държи езика зад зъбите.
Как ще се почувства детето след време, ако чуе такива приказки? А дядото по-тактичен едва ли ще стане. С годините задръжките падат.

# 333
  • Варна
Жената е минала през ин витро. Детето явно е желано и чакано. Що за простотия да започнеш да й натякваш, че и ти си дал пари за тая процедура? Това да не би да го прави частичен собственик на внучето?

# 334
... Мисля, че Bebe_lan против това протестира - хем не прекарват време с детето, хем искат да го вземат. Е как да го даде спокойно майката, когато те не познават детето?
Това е така, но тя това не го изтъква като аргумент. Тя просто казва - НЕ, НИКОГА!? Прекалено категорично ми се струва. Ако така разговаря и с роднините, разбираемо е защо не смеят да стъпят у тях Simple Smile

Интересно ми е, какви са отношенията между двамата братя, семействата им, жените им?

Скрит текст:
Представих си, етървата какво би написала тук (ако вече не е писала Simple Smile) - Тия моите свекърите само у нас се мъкнат. И друг син имат, и той живее в София, а все у нас висят, омръзнали са ми! Другия все го жалят, не смеят дори да отидат у тях, да не го притеснят нещо. Но иначе само за него мислят, помагат, пари му дават...
И ние ще успокояваме - какви са тези родители, делят си децата!? Игнор за тях!
Simple Smile

# 335
Колкото и да ти е писнало, трябва да си ултра-мега простафунгел, за да си позволиш да изпляскаш подобно изказване.

Иначе, съм на мнението на Птица.

# 336
Нито за рожденните му дни идват или ако дойдат отсядат в другия син,а при нас прават посещение само навън за 10м. и си тръгват

А като ги поканите на рожден ден, Коледа, Великден ви отказват ли? Имате ли достатъчно място в апартамента? 

Скрит текст:
Едните ми баба и дядо бяха такива - даваха всичко за братовчедите, а от нас не се интересуваха (дори не мисля, че знаеха рождени дни и тн.) Но също като твоите свекъри обясняваха на родителите ми как трябвало и при тях да оставаме лятото. Нашите склониха веднъж (била съм голяма - вероятно 7-8 годишна). Най-омразното лято в живота ми беше, когато ме оставиха там при тях. За мен те бяха напълно непознати хора, с които нямам изградена никаква връзка и се чувствах неудобно и нежелана. С едно посещение и 10 минути не се гради връзка за жалост.

# 337
  • София
Добър ден! Имам нужда да споделя и, ако може да получа съвет!Със съпруга ми вече 12г. сме женени,преди 4г. ни се роди прекрасно момче.Моите родители живеят близо до нас, а пък неговите на 300км. Изпитвам добри чувства към свекъра и свекървата, но всичко започна,когато малкия се роди.Съпругът ми има брат,който има дете вече голямо. Като беше малък племенника свекърите доста време прекарваха с него,кога в провинцията,кога в София.
Като се роди моят мъник благоволиха да дойдат,чак на погачата . Повече не са идвали да го видят,ние ходим да го видят,а най ми е болно,че винаги винаги говори за другия внук.Нито за рожденните му дни идват или ако дойдат отсядат в другия син,а при нас прават посещение само навън за 10м. и си тръгват,последния фрапиращ случай мъжа ми трябваше да ремонтира нещо в детската градина,където ходи малкия и те там дойдоха и много бързаха да си тръгнат.А сега ми кажете какво уважение трябва да имам към тези хора.Но не пропускат да набиват на мъжа ми,как да им оставиме детето при тях малко да се порадват.НЕ НИКОГА. Тъй като малкия е заченат инвитро всички ни помагаха със средства за процедурата,един път с малкия бяхме при тях и се опитвах да подметна някои неща на свекървата за малкия/от сорта, че не искам да го глезят,да го носят на ръце/ свекър с цялата си наглост се обърна и ми каза И НИЕ СМЕ ДАВАЛИ ПАРИ ЗА ТОВА ДЕТЕ ей ти казвам причерня ми. По между другото всеки ден се обажда на синовете си по три пъти на ден.
При такова изказване не ти трябват по-чести контакти. Освен това наистина детето трябва първо да свикне с тях, преди да им го оставяте.

# 338
  • Най-красивата страна
Bebe_lan ,на твое място и аз щях да се обидя от репликата за парите.Грозно е .
Освен това не бих оставила детето за дълго време толкова далече,но и не бих се сърдила ,ако гледат детето на другия си син.
Щяхме да отидем ние,примерно за седмица или те да дойдат.
Радвай се,че са далече и не ви се бъркат.

# 339
Според мен свекърите само си правят устата да гледат внучето, защото знаят, че майката няма да се съгласи. А авторката е категорична в изказването си, защото те не познават двтето и навиците му.
 Моя свекър и жена му са същите, само приказки без подплата, научих се да не им обръщам внимание. Бяхме на село при тях и уж свекъра щял да се грижи за каката (1.Sunglasses, докато аз кърмя и обслужвам бебете, е, не се справи. Това защото ММ имаше работа на село. То дъщеря ми не исКа да стои с него, той незнае какво да я прави, как да я забавлява, как да си играят и детето не го иска. Опитах се да му обясня как да направи изброеното по-горе и да се забавляват, а той ми обяснява, че е дете и той знаел какво да прави, ама моето било лигаво (но казано по заобиколен начин). По време на престоя ни, дума не обелиха да я гледат, а по Коледа се изсилваха, че цяло лято ще стои при тях, на село, на чист въздух, на био храна, а не да я забиваме в някаква си ясла. По начало само на майка ми я оставям за дни да гостува, а на свекървата по няколко часа на ден, но тя не изявява повече желание. Който знае какъв е режима на детето, съгласен е и играе по тези правила, аз нямам проблем с оставянето.

# 340
  • при късмета
Свекървите явно смятат, че да им пращат внуците им е някакво гарантирано право. Никоя нормална жена обаче, няма да го направи и да прати детето си при практически непознати хора, непознаващи навиците и ежедневието му. Ако свекървите смятат, че няма значение как ще се чувства детето, то майка му взема това предвид. То и възрастни се чувстват неудобно, ако се наложи такава ситуация, а какво остава за дете. Независимо от възрастта му.

# 341
Свекървите явно смятат, че да им пращат внуците им е някакво гарантирано право.
А, тя и моята майка имаше подобни идеи. Незнайно защо си беше въобразила едно време, че както тя ме е дала на нейните майка и баща да ме гледат от 50-дневно бебе, и аз ще направя същото с моите деца.

# 342
  • при късмета
Обаче надеждите ѝ не се потвърдиха, нали?

# 343
Лесно е да се предвиди, че реакцията ми беше точно в обратната посока- никое от децата ми не е оставало дори за една нощ при нея без мен. Да, давам си сметка, че и това е крайност.

# 344
  • при късмета
Крайност, некрайност, ти решаваш. Нормалната реакция на всяка жена би била такава.
Обаче тук веднага скокнаха свекърви, да търсят вина у снахата и да предполагат защо бабата прави така, с цел да я оправдаят. Ето това не разбирам.
По тази тема съм стигнала до извода, че ако по някаква причина дете не се пуска при баба или дядо, то затова има основателна причина

Общи условия

Активация на акаунт