С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 493
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Тяхно право е.

# 496
  • при късмета
И от нашата сватба имаше видео, отделно от професионалното. Един приятел освен, че беше снимал целия ритуал, в ресторанта на високо място, от където се вижда целия беше оставил камерата да си снима докато свърши диска. Някой и да се е притеснявал да се снима, притеснението му е било спестено, защото не е знаел.
А професионалните, освен, че с всички гости сами ни дадоха идея да се снимаме, бяха записали без нас пожелания от повечето гости. Но не бяхме много хора, цялата сватба беше по-малко от 60 човека. На голяма сватба по-трудно ще се направи това само от професионалните камера и фотограф.
Иначе съм на мнение, че младоженците имат пълно право да определят как ще протече сватбата, дори да я плащат родителите. Независимо кой дава парите, все пак това е само и единствено техен личен празник. Не става личен на свекървата ако е дала някой лев, както и на тъщата. Личен си остава за младоженците и по тази причина са единствените с право на претенции.

# 497
Да де, ама тука свекървите се надъхват колко е права въпросната свеки да убеждава младите за видео.

# 498
  • Варна
Хах, върнахте ме години назад... Моята пък се беше закахърила, как така няма да има оркестър, който да свири при "извеждането на булката". Казахме ѝ любезно, че такава цигания просто няма да има и точка, но тя подхвърли: " Е, то каква сватба ще е? Аз ще извикам поне един акордионист и един кавалджия." Моменталически ѝ заявих, че ако посмее, просто няма да изляза и сватбата ще е дотам. И това е. Драма повече нямаше...
Напомнихте ми да изровя диска от сватбата и да си го гледам. Ама нямаме ДВД вече. Трябва да вися пред компа...
А видеокасетата от бала трябва да видя някой да ми я свали на комп. файл...

# 499
Уф, сега ще ме накарате да съжаля, че изхвърлих касетата от сватбата ми- никак не се харесах тогава, защото съм къдрава като мериносова овца, а исках права коса. А щеше да ми е забавно да се погледна какво нафукано лапе на цели 20 години съм била- истински врабец, който е твърдо убеден, че е орел.  Joy

# 500
Вчера цял ден бяхме заедно на кръщене на роднини, но прецених, че денят не е подходящ да говорим по темата. А и честно казано бях все още афектирана и познавайки се - знам, че не е добра идея да водя разговор, когато съм в такова настроение.
Ние сме на по 30+ години и много добре можем да преценим какво искаме и какво не искаме на сватбата ни. Неслучайно събитието се случва чак след 10 години връзка.
Разбира се, че няма да се карам на хората, когато снимат с телефоните си, но усещането да ти се мотаят в краката и да виждаш обектив на камера пред лицето си постоянно е доста по-различно.
Свеки е разбрана жена и сме си намерили формулата, за да имаме едни добри отношения.
Не би си позволила да направи нещо на своя глава без да се допита до нас.
Както някой каза - това да са ни проблемите   Peace
Няма да оставя все пак този въпрос неизяснен и ще намеря подходящия момент и думи, за да ѝ кажа че съм изненадана от постъпката ѝ и ми е станало неприятно.

# 501
  • София
Да де, ама тука свекървите се надъхват колко е права въпросната свеки да убеждава младите за видео.

Да, бе свекървите само!
Я, тури очилата и виж мнението на бъдещите свекита, които с умиление разказват как са си правили видеа по сватбите.
Разбира се, че завършват излиянията си с политкоректното твърдение, че младите трябва да си решат, но като гледам, почти всички са " за" видеото.

# 502
  • Варна
Че то какво общо има, че са "за"?

# 503
АбсурТ, няма никакво значение дали ние сме "за" или "против" видеото. Значение има само дали младоженците искат видео или не. За тях няма абсолютно никакво значение дали аз бих се изкефила да наема художник да ме увековечи в акварел в деня на сватбата ми.

# 504
Оф, това с оркестъра и при мен го пробва майка ми. Сестра ми не успя да се измъкне, щот нашите плащаха. Обаче при нас нямаше как да го наложат.
Свеки пък искаше ММ да спи в братовчед си преди сватбата. Така трябвало. Казах, че ако държат да се спазват ритуали, то аз си отивам в моя град и да дойдат от там да ме вземат. На има няма 200км са моите родители. Повече никой дума не обели.
Преживяха даже това, че ММ ме взе от фризьора, защото от моите гости никой не познаваше града, а неговите нямаше как. Бях навита сама да се прибера с колата.

# 505
  • София
АбсурТ, няма никакво значение дали ние сме "за" или "против" видеото. Значение има само дали младоженците искат видео или не. За тях няма абсолютно никакво значение дали аз бих се изкефила да наема художник да ме увековечи в акварел в деня на сватбата ми.

Стига, Уиш! Hug
Да не би да съм твърдяла нещо различно? newsm78
Просто реагирах на твърдението, че свекървите тук били " кандардисвали" булката да си направи видео.
Не видях никой да настоява да стане на свеки на мерака, но пък видях доволно много бъдещи свекърви, които са на мнение, че видеото е нещото, което те са направили и силно одобряват. Peace

# 506
Напротив, имаше изказване, че се подкрепя свеки да опитва да убеждава младите.  Wink

# 507
  • София

Стига, Уиш! Hug
Просто реагирах на твърдението, че свекървите тук били " кандардисвали" булката да си направи видео.
Не видях никой да настоява да стане на свеки на мерака, но пък видях доволно много бъдещи свекърви, които са на мнение, че видеото е нещото, което те са направили и силно одобряват. Peace
Много обичаш да казваш на черното бяло!

# 508
  • София
Скрит текст:

Стига, Уиш! Hug
[/spoiler]
Много обичаш да казваш на черното бяло!

Добре, хайде да видим кой какво обича, че ми писна от говорене наизуст!

Един път, единствено  КАГ написа, че подкрепя искането на свекървата- можеш да провериш.

А, ето какво написа Кати, на което аз реагирах:
Цитат

# 509

По-добре си направете по едно фото, като доказателствен материал, защо обичате или не обичате да си правите снимки, че инак скучно - кой какво казал, ама и кой какво разбрал.

Общи условия

Активация на акаунт