С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 373
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Ами разкарай колежката от приятелите си, толкова ли не се сещаш?! Чудиш се защо бабет хапе ръката ти, а ти сама й подаваш пръсти един след друг. Ако схващаш символиката...

# 721
Не ме интерсуват минусите на детето, нито плюсовете му Simple Smile Даже нямаше да обърна внимание, ако не беше писала в 3 следващи поста точно обратното от първия пост. Иначе, викаш, е лаком по отношение на сладки неща, защото не му се дават, ама си поръчваш суфле в негово присъствие. Интересно. Но не ми отговаряй повече, защото HighSpeed направи забележка, че не било важно дали детето е егоист или не, защото темата е за свекървите. А, ако все пак решиш да ми отговориш, да знаеш, че аз няма да се включвам повече по този въпрос.

# 722
  • София
Аз не виждам смисъл да я трия , тъй като във фейсбук съм неактивна , освен някоя снимка да кача . Подозирам , че и тук се е включила за да ме злепостави , но аз мисля , че се изразявам ясно ! Безсилието поражда много злоба у някои хоря . За жалост как да обясниш на тесногръдия , че света не е само черно и бяло , света е шарен!

# 723
  • при късмета
Е като не си активна във ФБ какво ти проверява? Сега пък и тук се включила, сигурно е ясновидка и знае какво правиш във всеки един момент.
Пак да ти кажа - не се връзвай за глупости. Започва да изглежда, че се самонавиваш и сама търсиш кусури. Щом се включиха определения, квалификации и обиди, не говори добре за теб, а не за свекървата. Още повече, че минуси при детето ти, смяташ, че се дължат на нея, а тя не го отглежда.
Лесно е да ограничиш контактите, но явно не ти стиска. Или пък мъжа ти не е толкова на твоя страна, колкото се опитваш да ни убедиш. Какво толкова лошо ще стане?
Ако пита може ли да дойде и мъжа ти няма да е там, казваш, че имаш някаква работа. Ако иска да излезе с вас, казваш, че имаш уговорка. Все ще измислиш нещо. Контактите само в присъствието на мъжа ти, не може да отказваш такива срещи, ако вече са практика и толкоз. Нито е трудно, нито ще стане лошо. Ти просто искаш изобщо май да не се виждате.
Не се дразни за дребни работи и не се самонавивай, срещи със свекървата само в присъствието на мъжа ти или само с нея по изключение и нещата ще си дойдат на мястото.
А детето вече е достатъчно голямо, че да се каже - каквото научило, научило. Човек извън семейството не може да го научи на нещо което крайно противоречи на това, което вече е възприело от родителите си

# 724
Само да напомня, че детето скоро ще тръгне на училище и една баба пенсионерка ще ви бъде от голяма полза. Поне докато изкара началния курс.
Така че не е в твой интерес да водиш война с нея и да я настройваш срещу себе си и детето. Достатъчно добри съвети се дадоха по-горе, с помощта на които можеш да предотвратиш намесата ѝ в семейния ви живот, без същевременно да прекратяваш дипломатическите отношения.

# 725
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Не разбирам, защо някои жени с такова удоволствие и с чувство на едва ли не гордост споделят как мъжете им "избухват и навират майките си в кучешкия г@з.
На мен ми е неудобно дори да го прочета, камо ли да стана свидетел на това и да се зарадвам. Anguished

Днес ще навре майка си, утре жена си, вдругиден детето ...
Не им ли светва лампичката?

# 726
  • при късмета
За гордост си е. Защото има доста мъже, които самите те са в миша дупка (може и другия израз да се чете) пред майка си. За да се стигне до там, че да навира майка си по разни дупки, то тогава си го заслужава и сериозно е прекалила. Като вземеш предвид, че мъжете правят на майките повече компромиси отколкото трябва. Хубаво е, че са го осъзнали. Ако не постави майка си на място, жена му да поставя в подчинена позиция цял живот? А това как ще е принуден да я постави на място, зависи и от степента на прекаляване на майка му.
И не, няма да се отнася по същия начин с жена си и детето. И все пак, ако на една жена ѝ светне лампа, може и да не е вече с този мъж. Но ако проблема е със свекървата и мъжа ѝ е зад майка си, вместо зад нея, то със свекървата няма никакви шансове да се справи.

# 727
Те тук в темата мъжете се делят само в две категории.  На базата на два-три поста директно биват разпределяни в "муньовци" или в (потенциални) насилници.

Няма средно положение Rolling Eyes

# 728
  • Варна
Аз пък мисля, че изразът е доста преувеличен. Вероятно мъжът е казал две по-резки думи на майка си, но жена му е толкова доволна, че е взел нейната страна, че е възприела това за голям жест. Или мъжът обикновено мълчи на майка си и я оставя да си разиграва коня, а когато е събрал смелост да й направи забележка жена му го изтъква като геройство, защото е изключение. Хич не вярвам, че някой мъж изпада в такова изстъпление, че навира майка си еди къде си. Ако има такъв жена му едва ли ще се хвали с него, защото това показва доста грозно отношение, което обикновено не се ограничава само до майка му.

Не говоря за конкретния случай, а по принцип.

# 729
  • София
Не разбирам, защо някои жени с такова удоволствие и с чувство на едва ли не гордост споделят как мъжете им "избухват и навират майките си в кучешкия г@з.
На мен ми е неудобно дори да го прочета, камо ли да стана свидетел на това и да се зарадвам. Anguished

Днес ще навре майка си, утре жена си, вдругиден детето ...
Не им ли светва лампичката?
Защото когато неговата майка умишлено дразни, обижда, злепоставя и изнервя жена му, е редно да се намеси, а не като мухльо да гледа сеир отсрани и да вика оправяйте се. А това че собствената му майка го докарва до там да избухва, говори колко /С/ им играе по нервите, че на човека да му прелее чашата.

# 730
  • при късмета
Аз пък мисля, че изразът е доста преувеличен. Вероятно мъжът е казал две по-резки думи на майка си, но жена му е толкова доволна, че е взел нейната страна, че е възприела това за голям жест. Или мъжът обикновено мълчи на майка си и я оставя да си разиграва коня, а когато е събрал смелост да й направи забележка жена му го изтъква като геройство, защото е изключение. Хич не вярвам, че някой мъж изпада в такова изстъпление, че навира майка си еди къде си. Ако има такъв жена му едва ли ще се хвали с него, защото това показва доста грозно отношение, което обикновено не се ограничава само до майка му.

Аз не познавам мъже с такова отношение към майките им по принцип. Но пък познавам такива наистина навряли я еди къде си, при определени обстоятелства. И затова казах, че като се случи, майка му обикновенно си го е заслужила. Да не забравяме, че има свекърви, които първия път не разбират

# 731
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!

Да, навярно е така. Blush
Аз го приемам само по горе подчертания начин.
За мен изразът е неприемлив и ми говори много за тези, които го използват.
И в тази връзка разбирам, че мястото на поста ми не е в тази тема.
Не съм радетел на такива изяви на мъжка гордост.

Няма да спамя повече! Hands V Hands V Hands V

# 732
Аз не мога, просто не мога да навра родител в какъвто и да било гъз. Мога да отсвиря, да прекъсна контакт и да прашам само пари за издръжка, но да навирам с гъз не мога. Не знам кое е по-лошо.

# 733
От навиране файда няма. Трябват си умения да слагаш граници.

# 734
  • София
Има хора, които граници не приемат и не признават - никакви. Особено пък граници създадени от собствените им деца. Явно не сте се сблъсквали с такива хора. Тогава идва ред на дупките...

Общи условия

Активация на акаунт