Отговори
# 195
 :hug:Zdraweite momi4eta!Sajaliavam 4e pisha na latinica no kompa se precaka totalno ,sega sam bez mishka,no pone s internet.Dadoh go na edin poznat da go preinstalira i toj si ostawi racete....
Ina4e parwo iskam da blagodaria na vsi4ki za pozdravite za rojdenia den na sina mi!I razbira se da kaja na vsi4ki rojdeni4ki ot minalite sedmici-Chestito ,da ste jivi i zdrawi i da vi se rodiat naj hubavite i zdrawi beboci!
v4era nai setne uspiah da pro4eta minala i tazi tema do tuk i sam plakala ciala nosht,ne moga da se primiria s tova koeto se slu4i na krasi5,naistina mi e mnogo ma4no,dano se savzeme barzo,a tuk tova da eposlednia takav slu4ai.Na vsi4ki s kontrakcii pazete se,ama naistina se pazete!
Na vsi4ki nowi mami-Dobre Doshli!Leka bremennost i zdrawi bebeta vi pojelavam!
Az sam ve4e 32sedmica +13kg.Hodih na konsultacia na 22ri,kazaha 4e nishto majko ne vijdat taka 4e sme si oshte momi4ence!
Az sashto sam otpusk ot v4era i gledam Niki vkashti,4esno kazano sega se natovarvam pove4e zashtoto i az spia mnogo losho do 2-3 chasa se vartia i ne moga da nameria udobna poza,a Niki me sabujda kam 9 i zakuska posle obed posle ve4eria,mnogo se umoriavam,v4era go vodih i na solfej do centara v 76 imam 4ustwoto 4e shte rodia v tozi avtobus!Misleh da hodia na protesta no ne uspiah,i Niki misleh da go vodia v ujnia park ama i za tova niama kak,bez kola v Sofia,i bremenna e mngo tejko.Dobre 4e pone kashlicata mi spria malko,izma4ih se minalata sedmica kato kashliam celia mi korem se sviva i se uplashih 4e shte rodia.No toi Niki mi noseshe redovno virusi ot u4ilishte i niama spirane..
za rajdaneto ili pri moiata lekarka -tia raboti kam Sv Sofia,d-rMadoleva ili v Stara Zagora pri d-r Buzalov,vzavisimost kade sam.Zasega sme v sofia zashtoto Niki e na hor do kraia na juni,a i maja mi si nameri 2 obekta za podrajka na ozeleniavaneto v blizost do Sofia.Taka 4e shete si plashtame naema i shte si stoim tuk.
Imam strashno mnogo pritesnenia no ako gi napisha vsi4ki shte vi dosadia zatowa stiga za sega.Za deteto nishto ne sme kupilia i s tazi lipsa na pari ne znam vobshte kak shte kupim kakvoto i da e....
Taka de vajnoto e 4e bebo e dobre ,ritka si aktivno,i ottocite otkakto spriah rabota i se zahladi spadnaha nai setne.
Ami tova e ot men poneje ne znam koga shte moga pak da pisha vi pojevalam spokina otpuska i pomalko problemi!Celuvki!
Chesit praznik dnes,navarshvat se 130g ot smartta na Botev i tova vinagi mi napomnia 4e nashite problemi shtiaha da sa 3 pati pogolemi ako ne biaha umreli tezi hora za nas!
Lek den! 

# 196
  • София
Здравейте момичета и от мен!
Виждам, че повечето нямаме търпение вече да гушкаме нашите бебочета, но остана по-малкото, на тези, които не са свикнали да стоят в къщи и да мързелуват, почетете някоя интересна книга или походете из тихите градинки и спокойни места с някоя приятелка или близък човек, после и да успявате няма да е същото! Насладете се на тези мигове, организирайте през деня вечерта с любимия си! Изненадайте го с нещо, знам ли! Все още сте само двамата и романтичните вечери са по-лесно организируеми!
емеле радвам се, че всичко е наред!Тъкмо мислех като се върна да прескоча да те видя и ти ще спреш да ходиш на работа! Нищо, ще се видим по срещите ни!
А това за модата в 7 месец ме ужаси и си мисля, че не е истина също! Има мода сега да се ражда със секцио без да е наложително, и да се слагат упойки епидурални, ама това за бебетата в 7, че то си е направо престъпление, раждането го имат такива майки, ако е истина като някаква прищявка, сега искам дете, после, ох омръзна ми, няма ли край! Те така си и гледат после децата да знаете!
И аз искам да кърмя и то много, но от първия път разбрах, че големината на гърдите не гарантира имането на мляко и че при секциото понякога по-трудно идва млякото! 

# 197
Между другото снощи гледахте ли по новините репортажа за недоносените бебета?
Репортерката направо ме потресе като каза, че имало "нова мода" между младите бъдещи майки да раждат бебетата си с планирано секцио още в 7-ми месец, защото бременността им била омръзнала  Shocked
И този репортаж, излъчен непосредствено след кадрите от протеста на майките  #Crazy
Едва ли не като внушение "Вижте какво причиняват на дечицата си, пък после искат още пари".
Много се възмутих! А и не ми се вярва да съществува такава "мода", според мен тези случаи се дължат на медицински причини.

Ето и един линк, в който са описани правата на бременните в лекарския кабинет, извинявам се, ако вече го има:
http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_03_Comp … htm#_Toc102377911

Хъни, колкото и да ти е странно такава мода наистина има. Аз имам 2 приятелки, които направиха въпросната изцепка. Просто защото вече им писна от лежене вкъщи, разнасяне на огромен корем и тн.
На мен също ми е писнало и съм се замисляла за този вариант, но поне осмислям рисковете. И колкото и да ми е ...тежко в момента мога да потърпя още малко в името на беба.

# 198
Доколкото знам, при толкова преждевременно раждане има немалка опасност от мозъчно увреждане на бебето, да не говорим за намалената вероятност да оцелее. Интересно ми е какви са тези лекари, които срещу заплащане се съгласяват да направят такава операция при липса на медицински показания.
Може да звучи крайно, но според мен това е не само неетично, но дори престъпно. Naughty

# 199
Напълно съм съгласна с Мама Иги, че майчинската отговорност и грижа започва още докато бебчето ни е в корема. Ако сега ни е трудно, трябва да знаем, че като излезе бебо ще има много по-трудни моменти, но не трябва да капитулираме Peace

Ама и аз съм една, днес съм настроена супер менторски  Confused

# 200
  • София
Здравейте, мами!  Hug
Как сте в този студ и дъжд?  Rolling Eyes Направо не мога да повярвам - все едно иде зима  Close
За тази нова "мода" просто нямам думи  Shocked #Crazy Не съм гледала въпросното предаване, но най-много ме учудва, че наистина имало такива случаи  newsm78  Оставете "майките", тези д-ри са направо за съд!!! На мен не ми тежи корема - големичък си е, но не ми пречи. Не знам дали няма да ви прозвучи шантаво, но понякога все едно "забравям" даже, че съм бременна, не в лошия смисъл.  Blush Което е по-добрия вариант, отколкото да се тръшкам дали няма нещо да му стане. Дано устискаме докрая!!!  Praynig
Ох, с тези колички голям проблем се оказа - ходих в разни магазини - нищо не ми харесва  Crossing Arms На мен ли ми се струват много ниски или такава е вече модата? Триколка и аз не искам. Не знам защо, но не ми допадат.
Ох, стана дълго. До писане!  Heart Eyes хубав ден и слънчево настроение!   bouquet

# 201
  • София
    Здравейте и от мен.Hug
Отностно протеста на първи аз лично отидох, но бременни почти нямаше, основно бяха майки с малки дечица.
    А сега и аз да се похваля от прегледа ми вчера. И двете са добре, отговарят си на седмиците и все още са момиченца Laughing. Развиват се еднакво , защото всяка си имала отделна къщичка тоест плацента - поради това ги водят и двуяйчни. Само че лекарката каза че едната плацента зреела повече. Не знам дали трябва да се притеснявам от това.  newsm78 Иначе съм в 28 г.с и съм качила 14 кг. Вместо едното бебе, което беше седалищно да се завърти и то с главата надолу сега и двете вече са седалищно  Simple Smile.
    Така че относно начина на раждане май ще се наложи секцио, заради начина по които са застанали бебките а и заради това че съм с девет диоптера късогледство. Мисля да раждам в Света София при  д-р Колева. Сигурно ще е с избор на лекар за да съм по-скопойна.
    По въпроса с количките изобщо нямам идея все още, а и то избора на двойни не е много голям и най-лошото рядко има изложена да я разгледаш повечето са по каталог. Sad
    Това е от мен, поздрави на всички момичета и по-малко притеснения, както каза една мама трябва да се радваме в момента и да сме спокойни Simple Smile

# 202
Засега съм поръчала слинг. Брат ми си идва от Холандия след няколко седмици и се надявам да ми донесе, защото четох че в БГ още няма. Но ще видим.

Има и в Бг Simple Smile, една форумска мама ги шие и продава. Сестра ми си е поръчала, ще го изпробва и август живот и здраве ще ми го изпрати. Изглежда Така

За преждевременното раждане и аз съм чувала, че има вип клиники. За една жена, която си изкарва парите с красотата е много важно да изглежда добре и след раждането. Бременността се наблюдава от много добри специалисти и след 32 седмица, по индивидуална преценка се извършва секцио. Това разбира се не прави тези жени по-малко майки. По непотвърдена инфо манекенката Хайди Клум е родила второто си дете там и месец-два след това взе участие в ревю на Виктория сикрет. Изглеждаше невероятно добре а това е било второто и раждане.
Моя корем се нацепи последните десет дена и ако не бях преносила щях да съм без стрии, но здраве да е, така или иначе "стройната" фигура никога не ми е била гордост  Mr. Green

# 203
Здравейте и от мен!
Вчера рано сутринта се забрахме с Aila (защото се оказа, че сме съседки) и отидохме на протеста. Ако сте гледали директното вкючване в сутришния блок на НоваТВ, е, ние бяхме двете бременни кипри в едър план. Laughing Наистина имаше много малко майки, но тези които бяхме там бяхме с "големи усти" Mr. Green. На мен ми се наложи да си тръгна по-рано по здравословни причини, но Мими (Aila) остана след мен. Така, че нека всички да я поздравим, за това че стоически представи нашата групичка на протеста.  Hug
Такааа... и както ви пиша още от вчера, мили мамчета, дайте си мислим по-позитивно за живота, че покрай баналните здравословни проблемчета, който напоследък ни спохождат и това, което чета във форума ме е друснала яко нервата Rolling Eyes Очевидно и вас ви е налегнала предродилната депресия.
От психическото и физическото пренатоварване от няколко дена получавам някакви контракции. Усещам ги като изтръпване на корема отдолу нагоре и втърдяване на едно място - долу под пъпчето. Та вчера вече много се притесних и реших да ходя при д-р Ковачева в Шейново. За жалост тя още е в отпуск, но реших на всяка цена да отида да ме прегледат. Попаднах в спешния кабинет на д-р Велев и акушер Иванова (или май беше Димитрова newsm78). Честно казано останах много приятно изненадана от вниманието, което ми обърнаха - най-напред ме провериха за разкритие, после седях 30 минути на запис и накрая д-р Велев ми направи обстоен ехографски преглед. Слава Богу нямаше нищо тревожно, но вече категорично не ми разрешават да ходя на работа. Ако контракциите ми станат болезнени тогава ще трябва да влезна за 2-3 дена в болницата на системи. Също така разбрах, че Junior тежи 1,200кг. Прибрах се в къщи и си легнах.
Днес пък ходих на зъбар, защото новото 20 е да ме боли един зъб, чак не мога да спя от болки. Оказа се пулпит Sad та сега ще се мъчим и него да оправяме.
Сега съм още на работа, но след 17 часа ще ходя при GP-ката да я моля за болнични. Имам още дни за отпуск, но не изкам да ги използвам, защото ще ми трябват след като родя. Трябва да се върна на работа след 3-ия месец на Junior и след болничните за раждане ще е добре да си пусна и отпуската за тази година, така че да започна работа направо от януари 2007. А вие кога планирате да се върнете на работа?
И още нещо ми се ще да ви напиша - на 13 юни лекцията на "С 9 месеца на училище" ще бъде “За и против цезаровото сечение.” Сбирката ще бъде в Upstairs на бул. Витоша 18 от 9:30. Аз имам намерение да ходя за да разбера повече по въпроса.
Това е за сега... Целувки Heart Eyes

# 204
Браво, Мими! Много се радвам, че момичетата са добре. А за предлежанието може и да е рано още, т.е. до раждането може да се обърнат главично и двечките.
Целувки

# 205
 :stop:Zdraweite pak ot men,vklu4wam se samo da izkaja vazmushtenieto si ot tazi moda da se rajda prejdewremenno!Biah naprawo shokirana 4ego prawiat .Mnogo e hubavo 4e medicinata napredva no spored men nashtite bebeta imat prawa ot momenta v koito sme gi za4enali i nai malkoto e prawoto i da si stoiat w korema ni tezi9 meseca,ako ne im biaha nujni sigurno vsi4ki shtiahme da rajdame v 7 mi mesec.
A i kakwo zna4i kariera?!Chovek kato reshi da ima dete gi premislia neshtata a ne zaradi ednite pari da riskuvash jiwota mu .Kakto vijdame mnogo majki ne mogat da imat deca kolkoto i da iskat za nas drugite towa triabva da esignal 4e jivota koito nie e daden e podarak mnogo skap podarak,koito triabva da uvajawame.Ne znam az li4no cenia jivota i da twardo smiatam 4e tezi majki sa mnogo po loshi ot drugite,zashtoto kakvo zna4i ina4e losha maika,nie ako vzemem da opravdavame vsiaka glupost to shte izleze 4e takiwa niama.Za man maijki koito pri4iniavat umishleno risk i stradanie na deteto si sa loshi maiki.Ne e redno da gi opravdavame za da se 4ustvat te komfortno.
Towa mislia po vaprosa.
A na mamite bili na protesta Bravo i blagodaria 4e ste ni predstawliawali!   

# 206
Привет и от мен.
Колко е хубаво,че списъчето с мами продължава да расте PartyЩе имаме много щастливи августовски  baby_neutralродители
Браво на мамите отчели се на протеста.Дано има резултати в наша полза Peace
И аз гледах репортажа за бебетата раждащи се в 7ми месец и ми изглежда ужасяващо #CrazyЧе то това си е голям риск.Мен вчера доктора като ми каза да полежа,че било опасно сега да се ражда изтръпнах,само като чух за раждане #CrazyТолкова време чакаме,че два месеца са нищо в сравнение с това да причиниш нещо лошо на бебето.Малко остана мами .Нека всичко бъде наред и бебчетата ни решат сами да излязат ,когато са готови Praynig
А за разположението на бебчетата не е ли рано да се мисли?.Знам че в повечето случаи ги чакат до последно да се обърнат с главичката нодолу.
Чао засега  bouquetи много да се пазим

# 207
Драги бъдещи майки,
като стана дума за списъче...  чудех се не можем ли да направим някакво сравнение на цените на докторите newsm78. Защото аз изпадам в тих ужас от цената, която ще ми съобщи доки за самото раждане. newsm25 Sneaky Sneaky Sneaky Sneaky Нека който вече е направил сявоята уговорка (май е малко рано за уговорки, но все пак) да каже какви цифри му е поискал доктора.  Интересно ми е има ли разлика в цените при един и същи докртор... И има ли зависимост в коя болница ще раждаш и тн.

Моята бебка вече е заела изходна позиция Simple Smile май не е рано за наместване, после може да им е по тясно на мъниците Simple Smile

Поздрави на бебоците в коремчетата и до скоро.

Бтв, за списъка...мисля да раждам в Шейново

# 208
  • у дома
Здравейте мами  smile3533 Друго си е когато навън грее слънчице и не вали newsm44

Между другото снощи гледахте ли по новините репортажа за недоносените бебета?
Репортерката направо ме потресе като каза, че имало "нова мода" между младите бъдещи майки да раждат бебетата си с планирано секцио още в 7-ми месец, защото бременността им била омръзнала  Shocked
И този репортаж, излъчен непосредствено след кадрите от протеста на майките  #Crazy
Едва ли не като внушение "Вижте какво причиняват на дечицата си, пък после искат още пари".
Много се възмутих! А и не ми се вярва да съществува такава "мода", според мен тези случаи се дължат на медицински причини.

И аз гледах репортажа за бебетата раждащи се в 7ми месец и ми изглежда ужасяващо #Crazy Че то това си е голям риск.

honey, elli78, по коя телевизия сте гледали този репортаж  newsm78   #Crazy

Браво на Aila и Kabiv отчели Августинки на протеста
  smile3501  newsm51
Обърквация, самите болници си имат тарифи за раждане, за ВИП стаи и т.н. Поне в повечето е така  smile3506

Лека вечер мами, пазете се и си почивайте повече  newsm51

# 209
blueeye® репортажът го излъчиха или по нова телевизия, или по БТв. Почти съм сигурна обаче, че беше по НТВ newsm78.

Обърквация, "Света София" и някои други Аг болници си имат сайтове, в тях са обявени тарифи за раждане, избор на лекар, ВИП стаи и др. (За избор на лекар мисля, че е 500 лв) Друг е въпросът, че има някаква порочна практика избраният доктор сам да си слага цена за водене на раждането. Аз също се чудя дали да ангажирам един лекар за раждане във Втора Градска, но още ме е страх да го питам колко ще ми излезе това удоволствие, отделно, че не го познавам чак толкова добре, само съм била на няколко ехографа при него Wink

Аз да се похваля, следобед като изгря слънцето и ми дойде вдъхновението, реших да се поразходя и направих един маратон от почти 2 часа пеша из центъра. Времето е страхотно! Дано дългите разходки наистина са полезни както казват;)

Общи условия

Активация на акаунт