300 г брашно
100 г картофено нишесте
3 бр. яйца (със стайна температура)
250 г пудра захар
200 г сирене маскарпоне
200 г прясно мляко
16 г бакпулвер
70 г масло
1 ч.л. ванилен екстракт
кората от 1 бр. лимон
100 г парченца шоколад
пудра захар за поръсване
В купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до удвояване на обема. Добавя се маскарпонето и се разбърква. Продължава се с ваниленият екстракт, настърганата лимонова кора, млякото, разтопеното и оставено да изстине масло и накрая пресетите брашно, нишесте и бакпулвер. Разбърква се с шпатула до обединяване на продуктите. Добавят се парченцата шоколад и се разбърква. Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена форма с диаметър 26 см.
Пече се в предварително загрята на 170С градуса фурна за около 45-50 минути. Проверява се с клечка за зъби.
Сладкишът се оставя да изстине напълно и тогава се изважда от формата. Поднася се поръсен с пудра захар.
Да ви е сладко!