На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 750
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
На главната улица в началото има магазин от типа на нашите дрогерии DM и Лили. В аптеките също има козметика.

Благодаря много за бързия отговор! Blush

# 241
  • Бургас
Здравейте момичета,ще ходя скоро в Одрин и бих желала този път да си купя някоя друга тяхна подправка основно за пилешко и телешко месо.Моля който е купувал да сподели впечатления,наименованията им и най-вече откъде е закупена.На 21,04 бях до Истанбул и понеже беше еднодневна екскурзия всичко на бързи обороти едва успях да си взема сос от нар и кашкавал на конци Blush,но..сега ще сме с колата и ще имам възможност да обикалям спокойно.Благодаря предварително!

# 242
Здравейте момичета, следя с огромен интерес нещата които споделяте за магазините и пазарите в Одрин. Ще ходя до Одрин на 18.05 и в програмата на фирмата пише, че има свободно време по центъра. Исках да попитам дали може да ми кажете дали има магазин за козметика или подобен в близост до джамията (понеже там спира автобуса) и не знам с какво време ще разполагаме за разходка по центъра. Simple Smile
От джамията /където спират автобусите /са ви някъде 200-300 метра.Така че спокойно ще може да отидете.

# 243
Здравейте, момичета!
Предстои ми пътуване до Одрин.Бих искала да заведа децата до Одринската крепост, но не знам как ще се ориентирам до там. Какво е работното време, такса за посещение и време, за което можем да разгледаме ?

# 244
  • Димитровград
Şükrüpaşa Memorial
Şükrüpaşa Mahallesi, 22030 Merkez/Edirne Merkez/Одрин, Турция

https://goo.gl/maps/9Tab7Pi9xnn

Тук е паркинга, входа беше безплатен, когато ходихме. Охранява се и се поддържа от военни. Като оставиш колата искат да оставите документ за самоличност при охраната. Няма ограничение във времето.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 09:47 от papaone

# 245
  • Тополовград
Често ходим в Одрин, но досега не съм търсила официално облекло.  Някой купувал ли е рокля за 55 годишна жена - официална изчистена. Благодаря.

# 246
Да, тази марка също ми харесва

Аз не съм фен на сиренето от пазарите
мнение съм изразила преди мн. време тук

Не бях срещала това мнение преди и съм мега впечатлена Grinning
1. От мнението Ви излиза, че швейцарските сирена, които са нарицателни за сирене с дупки, са пълни с ешерихия коли.
2. Какво правим с българското сирене не по БДС, което не е "деликатес" и не е обозначено с етикет за растителен продукт в магазините, но в България масово въобще не е зряло?

Само питам.

# 247
  • до най-прекрасния мъж
Makak е права. Сиренето се прави от СУРОВО мляко, което се подлага на топлинна обработка при ниска Т, иначе не се получава. Всяко замърсяване в млякото /а то го има неминуемо/, може да доведе до проблеми, ако не е спазена технологията на производство на сиренето и времето за зреене или при млека с по-занижен санитарен контрол в кравефермите. Кашкавалът, например, както и киселото мляко, се приготвят от термично обработено при висока Т мляко. При обработката микроорганизмите измират и затова те не са така опасни, както прясното сирене.

# 248
За мен белите сирена при нас изобщо не са зрели.
Не знам, защо априори приемате, че в Турция има по-занижен санитарен контрол, отколкото в България. Ако имате предвид ЕС, на българите стандартите на ЕС ни изнасят само, когато ни изнасят Wink
Така или иначе, явно е воден вече този спор, нямаше нужда да го възобновявам и спирам дотук   Simple Smile 
Другата седмица съм и аз на пазар, така че чета внимателно препоръките за марки и продукти.

# 249
  • до най-прекрасния мъж
Аз не бих купила от пазар. Иначе, относно санитарния контрол, просто обясних защо сиренето е по-опасно от кашкавала и киселото мляко и защо грешка в технологията може да го направи проблемно. В мандрите в която и да е държава също не знаем какъв е контрола, можем само да се надяваме да е добър. Кравите, овцете и козите все пак не спят върху персийски килими, замърсяване на вимето е неизбежно. Въпреки хигиената при доене на млякото, попадат бацили в него, които само висока Т ги мори.

# 250
  • Istanbul
нито един млечен прпдукт дали е била марка или от пазара в тр не е направена от прясно мляко.. повечето е на прах или контцетрат даже и с мн.други неща.

кашкавала ни е в къщи марка родопчанка (бг)
сиренето е марката мигрос..
кисело и нормално мляко от магазини почти не купуваме, имамеси доставчик на квартала от близките села (кг мляко = 4,5 тл)

не гледате тр. телевизия това с млечните продукти при нас си е пълна измама..
не знаете за това че хора с рак в последните години колко са нарастнали в тр..

просто не ви предлагам да купувате млечни пр.от тр.

то месото ни е внос (%80), та ще имаме крави или овца за 80 милиона народ.. хех..

https://www.google.nl/search?q=peynir+hileleri&rlz=1C1AOHY_t … rome&ie=UTF-8

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 16:27 от Halim Basaran

# 251
  • Бургас
Халим, ти уби всичко детско в мен 😁 Искаш да кажеш, че страхотното кисело мляко с половин пръст каймак отгоре, е пълно менте ли Anguished

# 252
  • до най-прекрасния мъж
И маслото ли? То е толкова хубаво, ако е фалшиво, ще съм истински изненадана.

# 253
  • Istanbul

да да затова е хубава Simple Smile
незнам на кое масло питате но  в тр нещо захарно (сладко) или млечно винаги има вероятност да притежава нещо вредно за човешкото здраве.. то важи и за зеленчуците на пазара..
живеем си еи така случаино в тази държава!!

# 254
  • Бургас

да да затова е хубава Simple Smile
незнам на кое масло питате но  в тр нещо захарно (сладко) или млечно винаги има вероятност да притежава нещо вредно за човешкото здраве.. то важи и за зеленчуците на пазара..
живеем си еи така случаино в тази държава!!

За зеленчуците и плодовете и по -конкретно за дините съм чувала, че някои ги поливали с фекални води и доста хора се заразявали с ешерихия коли

Общи условия

Активация на акаунт