На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 751
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аз не харесвам турското кисело мляко. Говоря за това от веригите. Пробвах да заквася с него вкъщи - нищо не се получи. Смятайте какво е съдържанието на лактобацилус вътре - никакво. Сухо мляко и нишесте.
Българското мляко дори и магазинното заквасва без проблем.

# 256
  • Пловдив
Ама че спор се е разразил в последните страници..........
Сухото мляко не е проблем-все пак е мляко, но в България има мандри, които работят изцяло само със сухо мляко от УКРАЙНА . Да обяснявам ли в детайли за Украйна......май няма смисъл.
Проблемът идва от това, че мазнина не се суши и за да произведат нещо нормално трябва да се добави мазнина..., която е .........познайте.
В БГ имам доверие само на мандри в които съм влизала, виждала, че работят със сурово мляко и нямат линия  за преработка на сухо мляко.
От ТР. почти не купувам кисело мляко, понякога -ей така от келешлък. Масло съм купувала 2-3 пъти - не съм уцелвала лошо , но аз мога да го позная само с пипане. Това не мога да го обясня-то се учи с години.
При условие, че ние сме учили турците да правят сирене и кашкавал, смело мога да твърдя, че имаме много по-добро бяло саламурено сирене. Кашкавали купувам от тези различните - на конци и от време на време от другите- тях няма как да ги сгомнясат -преработката е на по-висока температура.
В крайна сметка всичко е въпрос на личен избор и въпрос на вкус.
В тр. кисело мляко има много повече Стрептококус термофилус отколкото Лактобацилус булгарикус няма как да заквасите с него- просто съотношението не е същото като при нас-няма да изпадам в детайли.

# 257
[/img]Моля кажете от къде да си закупя тези шампоани ,питах в магазин gratis казаха че нямат да питам в аптека, питах в аптека и там ми казаха не.

# 258
  • Бургас / UK
[/img]Моля кажете от къде да си закупя тези шампоани ,питах в магазин gratis казаха че нямат да питам в аптека, питах в аптека и там ми казаха не.

Не се вижда за кои шампоани питате...
Ние си купуваме и мляко,и сирене и кашкавал,не сме умрели все още (от Кипа,малки грамажи)  Mr. Green
Баща ми е заквасвал мляко с турско кисело и винаги се е получавало.
Факт е обаче,че много турски граждани засичам в Кауфланд и пазарят както ние пазарим там,явно и те са много филмирани на тази тема.Сигурно си мислят,че като сме в ЕС и стоката ни е перфектна,а май не знаят,че при нас идват най-големите боклуци...

# 259
Аз се чудя защо купувате кашкавал и сирене от Турция? По-евтини ли са там? Или смятате, че са по-качествени? Турците масово купуват кашкавал от България.

# 260
За зеленчуците скоро правиха тестове по Бтв мисля че беше и се оказа че тези които са внос от турция стойноста на нитратите е в пъти над допустимата, тъй като там имало занижен контрол. Така че лично аз избягвам да купувам от там зеленчуци.

# 261
По-вкусни са, при съпоставими цени (ако ще прах за пране да има в тях, на вкус са докарани). Тук само на Елена кашкавала, един Хаджийски и едни кашкавали в картонени кутии с формата на полукръг не са, все едно си захапал пластмаса. Сиренето - също, само моцарела, на Лакрима и на Домлян стават за ядене. Другите сирена масово или имат вкус на тебешир, или са набъкани с вода за грамаж и се разпадат в ръката, като ги хванеш. Маслото също - нашите масла, дори немските масла,  не миришат на масло. Само Президент е докарано на вкус, ама при тази цена 8.50 за пакетче.... Турското масло мирише на масло.  Бозата също - не знам, какво съдъжа реално турската, пише единствено вода, захар, царевица, пшеница. Преди две седмици нямаше боза никъде и един продавач каза, че било заради "хавата". Българската боза, едно че етикета й пише едновременно аспартам, захарин и цикламат, ами и не си мени вкуса със седмици, докато турската постепенно става резлива.
Корите за баница също. Едно време се смеех, че има ненормалници да купуват чак в Турция кори, като ние си имаме всякакви. Чак като видях турските, разбрах. Майка ми едно време при настроение месеше домашни кори. Фабричните са голяма играчка - нарязани на правоъгълници, не могат да се завиват - само на пластове или ги мачкаш на топка. Турските са песен - пльосваш на масата, сипваш пълнежа и р-р-р-ъ-т, готово, завити за една секунда, да ти е кеф да правиш баници.
Зеленчуците същите. Като си ги купувам от ЦБА, все са турски, гръцки. Като купувам турски в България, що да не си купя от Турция.
Друго, което ме беше изненадало - експериментирам с напитка шоколад на прах, човек понякога си позволява и вреднотии. И като за първи път налях 150 гр. вода, колкото слагаме на БГ шоколада, лъжицата остана права, оказа се много гъст шоколад и става повече шоколад на същата цена.
Жалка работа, всъщност, това с хранителните продукти у нас.

# 262
  • Русе
И маслото ли? То е толкова хубаво, ако е фалшиво, ще съм истински изненадана.

да да затова е хубава Simple Smile
незнам на кое масло питате но  в тр нещо захарно (сладко) или млечно винаги има вероятност да притежава нещо вредно за човешкото здраве.. то важи и за зеленчуците на пазара..
живеем си еи така случаино в тази държава!!
За зеленчуците и плодовете и по -конкретно за дините съм чувала, че някои ги поливали с фекални води и доста хора се заразявали с ешерихия коли
Стига, де! Тази вечер си купихме турска диня от Кауфланд и се натъпкахме порядъчно. От кога чакам да ги пуснат. До сега бяха ирански, които считам за радиоактивни покрай тези приказки за уран Joy

# 263
  • до най-прекрасния мъж
Взимам масло на Pinar, то читаво ли е?

# 264
Добро утро, може ли да ми кажете коя е напитката течен шоколад,защото у дома също обичат, чат -пат да пият.3в1 на коя марка е добро, сестра ми само такова пие. Някой вземал ли е на бреф топчетата за тоалетна,какви пари са?

# 265
  • Пловдив
За шоколада не знам, аз пия 3 в 1. Пробвала съм няколко марки,но за момента не ми харесва нито един вид. Като цяло имат много,ама много захар , а и кафето не е кой знае какво. Понеже всеки има различен вкус , вземете си по няколко пакетчета от марка и пробвайте. Каквото и да ви препоръча някой,то ще е според неговия вкус.

Колкото до темата ,която се подхвана , за качеството на храните, ви предлагам да я прекратим. Всеки си има глава и сам си преценява с какво да храни семейството си. Едно е да се препоръча продукт,който ви е харесал и от къде да се намери, а съвсем друго е да се превърнем в дискусионно студио за качеството.

Хубав ден !  Simple Smile

# 266
Защо да се прекратява дискусията? Мисля, че е полезна

# 267
От магазин на главната съм купувала сирене. Не мога да кажа, че е евтино. Но пък ни хареса на вкус. Чудила съм се за маслото, което е на едни топки и е вакуумирано. Някой ще сподели ли мнение за него? Благодаря предварително!

# 268
А не действа ли забрана да се внасят от Турция в България храни от животински произход, в това число мляко и кашкавал? Като пътувахме до Одрин, екскурзоводката ни предупреди за такава забрана и ни каза, че ако някой си купи и внесе, го прави на своя отговорност. Една от приятелките ми имаше голямо желание и си купи от Лозенград малко кашкавал на конци и сирене, навито като въже. На границата не са й правили проблем, но предполагам, че ако ги намерят и решат, могат да ги вземат? Иначе ги опитах още там, много бяха вкусни. Сиренето много ми хареса, имаше някакъв смесен вкус на прясно такова и моцарела.

# 269
А не действа ли забрана да се внасят от Турция в България храни от животински произход, в това число мляко и кашкавал? Като пътувахме до Одрин, екскурзоводката ни предупреди за такава забрана и ни каза, че ако някой си купи и внесе, го прави на своя отговорност. Една от приятелките ми имаше голямо желание и си купи от Лозенград малко кашкавал на конци и сирене, навито като въже. На границата не са й правили проблем, но предполагам, че ако ги намерят и решат, могат да ги вземат? Иначе ги опитах още там, много бяха вкусни. Сиренето много ми хареса, имаше някакъв смесен вкус на прясно такова и моцарела.
Ако купуваш голямо количество може и да ти направят проблем.Ние винаги вземаме 4-5 бучки сирене. кг кашкавал .никога не са ни правели забележки.

Общи условия

Активация на акаунт