На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 144 853
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, може ли някой да ми каже дали цените на брошурата от Кипа са валидни, ако нямаш карта издадена от тях. Да не би промоциите да важат само за хора с карта?

# 286
  • Istanbul
Hаписах това което преди да купим мислим 10 пъти..
има още мн неща но не му е мястото тука..
да ли ги купувате или не това си е за ваша сметка..

иначе неделя се празнува в ден на Mамите..
има много оферти по магазините по интернет саитовете Simple Smile

Tа като последно от днес икам да честитя и вашия празник, празника на БГ-МАМИ Simple Smile 

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN HANIMLAR !
Gift HeartFlowers Cherry BlossomRelaxed

извенете ме ако имам правописни грешки..

# 287
Здравейте, може ли някой да ми каже дали цените на брошурата от Кипа са валидни, ако нямаш карта издадена от тях. Да не би промоциите да важат само за хора с карта?

Ако нямаш карта на Кипа в себе си, винаги можеш да си купиш от касата /на момента/

# 288
  • ВАРНА
Халим - Моля те пиши  някакъв сериозен турски синоптичен сайт за другата седмица.

Българските много си менят прогнозата напоследък за Одрин-Къркларели.

# 289
  • Istanbul
През последните няколко години се запознах с доста турци и никой,никога,не е споменавал да внимавам и да не пазаря нищо от там,защото стоките им са наблъскани с боклуци.Като е така (според твърденията на Халим бей) ,защо по пазарите им е блъсканица от хора и то местни ,а не сме само ние "заблудените" за качеството им на храната българи?!Както вече съм писала от години купуваме и консумираме техни продукти,перем с техни прахове,а и носим техни дрехи,както и Беличката е споменала,но ето че съм жива и здрава и нищо ми няма...А България,понеже е в ЕС,затова всички си изсипват най-големите боклуци тук,това поне постоянно го дават по новините,че нашите  стоки са с най-занижено качество въпреки "великия" ЕС контрол. По-голямата част от годината не съм в България и имам възможността да направя сравнение за качеството,а да не говорим и за разликите в цените,на по-голямата част от стоките и услугите в Родината ни.
В края на краищата всички сме големи хора и всеки сам преценя за себе си от къде какво да купува и на кой да вярва...Аз не вярвам,че в Тр стоките са натъпкани с боклуци и че вместо сирене си купувам тебешир,че месото им ,по-голямата част,било внос,ето в това пък няма как да се убедя(месо не купувам от там и не ме бърка от къде е,но все пак...)
Голяма "реч" дръпнах,ще ме извините,но не се стърпях  Mr. Green
Беличке,ммм лимонатката е голяма работа,при мен върви през всички сезони,стига,да мога,да си я купувам и зимата,само ,че не мога  ooooh!...  

преди написах някои неща за баклавата
пуснах линкове и т.н.
вчера дах за млечните особенно сиренето
сега тука пиша за месото (вностоно ни телешко!)
пък за пилешкото хич да не говорим!

за  блъсканиците на пазара ..
какво очаквате хора близо 80 милиона
аджаба от каде ще се хранят, иматли  друга алтернатива? отидете на едно село близо до големите градове пак ще видите същото..

не съм някои спам да драскам тука..
та няма какво да печеля от това..

като цяло искам да кажа че зад пердето не е много ярко с хранителните..
това е..

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 14:20 от Halim Basaran

# 290
  • Бургас / UK
Халим,напиши сега,че и лимонаТата не е в час и край ... Mr. Green  Халвата как е ? Много я обичам и не ми казвай,че и на нея и има нещо  Sad

# 291
  • Варна
Ти пък, Чефи, то се подразбира. В тая лимоната освен химия друго не търси. Ама какво да пият хората... при тоя скъп алкохол...

Добре, че не е чел оня списък с мандрите, предлагащи фалшиви продукти...

# 292
  • до най-прекрасния мъж
Лимонатата без захар има подсладители, а те са по-вредни от захарта. Та, дерзайте Simple Smile

# 293
  • Istanbul
Халим,напиши сега,че и лимонаТата не е в час и край ... Mr. Green  Халвата как е ? Много я обичам и не ми казвай,че и на нея и има нещо  Sad

хех
мързи ме за превод
ама още на първите 2
google пише лоши неща.. Sad

https://www.google.com.tr/search?q=ULUDA%C4%9E+L%C4%B0MONATA+%C4 … rome&ie=UTF-8

пиите студена бира за кво ви е лимоната и то турска.. пфф..

иначе ако ме банне модератора за тея неща взимам пушката и бам бам.. Simple Smile

преди министерството пишеше фурмите с фалшиви продъкти..
фирми които рабоят за бим хакмар и за мн други бяха на минус.. после какво стана незнам вече не ги дават..
да бим (бирлешик ислям маркетлери-съединените ислямски магазини.
хакмар - хак-едно от имената на Аллах, мар-маркет..
са веpиги на ходжите.. та ги знаете нашите ходжи нали..

ехх не ми се пише повече..

купувам си маслото месото и всичко което мога от село ту бг.ско село ту турско и Taка ми добре..
аиде лек ден..
довечера тръгвам към бг.
малко да дремна..

# 294
  • Варна
Чудесно, Халим! Не се и съмнявах, че чичко Гугъл ще ти помогне.
Само да ти кажа, че етикет с едно Е вътре е рядкост, принципно.

Бирата ви да не би да е от хмел? Или пак е изкуствена? Ааа, ти говориш за нашата бира...

Като цяло разбрахме позицията ти.

От BIM принципно не съм била впечатлена, та да се кахъря. Пък другите даже не съм ги чувала.

# 295
  • Бургас
Дискусията е интересна и полезна според мен. Придържам се към мнението на Халим. Светът вече е толкова унифициран, че в големите вериги се предлага едно и също навсякъде.
Тук, в България, от големите магазини рядко купувам храна. Сирене и кашкавал - от мандри проверени. Прясно мляко ми носят и заквасвам. За месо ходим също в кланици, които познаваме. Пакетирани стоки не купувам, салами не ядем, газирано не пием. Със зеленчуците съм в дилема, гледам поне да са сезонни. Вярно е, че изисква ресурс и мобилност (страшна логистика е това за семейството ни), но поне сме спокойни, че знаем какво ядем.
Не си правя илюзията, че в Турция ще е различно - вероятно и там част от хората купуват хранителни стоки само от проверени местни доставчици. Другите - от веригите, както при нас.

Та от Турция основно купувам перилни и почистващи препарати, дрехи. Сега взех малка моцарела от пазара, любопитно ми беше, да я опитам. Кори също взех. Но хранителните стоки не са ми приоритетни за пазаруване оттам.

# 296
  • Варна
Tintina, сама казваш, че е трудно да полагате усилия, за да "знаете какво ядете". Приемаме обаче, че не всеки може да си позволи подобни усилия.
Като казвате "проверени мандри"... Какво значи? Само аз ли не съм разбрала, че тези предприятия са въвели туристически обиколки за наблюдение на производството си? Как разбирате, че всичко е на 100% чисто и по технология? Защото отдавна се знае, че и у нас нито името, нито цената са гаранция за нещо.
Сигурно при проверки се стараят да спазват изискванията. Но каква е гаранцията, че като видят гърба на инспекторите, не сипват сухото мляко?
Аз не оборвам "мнението на Халим", а твърдя, че вероятността продуктите в Турция да са менте е не по-голяма от същата у нас. Защото мнение, базиращо се на статии в Гугъл, може да си съставим доста стряскащо и за положението тук.
Да не говорим, че писането на подобни статии е доста често използвано "оръжие" в борбата между конкурентите.

Не искам да ровя за глупостите, които съм чела за перилните препарати от Турция...

Факт е, че никой не агитира за пазаруване на хранителни продукти от Турция. Както е факт, че повечето от нас купуват някакви минимални количества такива при пътуваме нататък. Като съм там, естествено ще си купя нужното (било то зеленчук или масло, примерно), за да не се налага да посещавам наш магазин още на другия ден и да купувам пак турски или с неясен произход продукти. Колкото и често да пътуваме, няма как да се храним със закупеното от там. Но наистина не помня който и да било да е казал, че пазарува основно храни. Купуваме най-вече перилни и дрехи.
Просто се спомена за рисковете от купуването на хранителни продукти от пазарите и това прерасна в дискусия с елементи на "хорър". Да се предъвква едно и също, е напълно ненужно. Дискутираме въз основа на някакви статийки и изказвания в стил ЕЖК. За жалост нищо не зависи от нас, а положението е приблизително едно и също навсякъде.

# 297
От къде да закупя тези шампоани ?

# 298
  • ВАРНА
beijata - ако наистина си Варна...от началото на май месец край Пода до моста на Камчия отбивката възобновиха заведението -  това е на около 5 км. след с.Близнаци и 1 км.  след Аква Парка Хипо ленд  - и отново продават истинско био овче мляко - кашкаваш - сирене.  

Преди дни си купих там овче кашкавал и биволско кисело мляко - истинско от едно време.

# 299
  • Пловдив

Няма лошо да се обсъди качеството,но много се задълба в темата.
Разни хора, разни мнения. Ако съм искала да съм сигнализирала, в детството няма да се връщам, диалога мисля ,че е по-продуктивен . Казах каквото мислех, щом на множеството се харесва, аз ще изчакам да ви омръзне.

Интересен ми стана коментара за малките квартални магазинчета ,извън всеизвестните магазини и централната част. Имате ли място , което посещавате и защо?

Защото си мислех ,че темата е на пазар в .... Но явно е качеството на млечните и д-р.хранителни продукти в Турция .

Съжалявам ,но няколко страници коментари ми идват абсолютно излишни. Всеки да сподели какво и от къде взима -ДА, но останалото наистина е прекалено.

Това е моето мнение. Научила съм много от тук за Одрин и стоките ,благодарна съм и следя с удоволствие ,защото винаги има какво да  се научи.

Защо да се прекратява дискусията? Мисля, че е полезна

Ако смяташ, че има нарушване на правилата, си свободна да се обърнеш към модератор! Считам, че коментарите относно качеството на продуктите са асбсолютно по темата и на който не му е интересно, да ги подминава

Общи условия

Активация на акаунт