Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 069
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
Имайте впредвид, че на тази възраст всяко бебе има различен толеранс към негладко пасирана храна. Аз съм му давала и мини-омлетчета с варен лапад (по-мекички са от кюфтенцата) и коричка хляб, та не му е толкова странно.

# 691
Jonny,недей така да се притесняваш,малката щом си прави всичко за възрастта значи всичко е ок..всяко бебенце е различно според мен е много грешно да се слагат някакви граници,естествено нали горе долу...но все пак лекарите я преглеждат,трябва да си по спокойна, и аз яко се шашкам,нашия момък сега го мерихме 6,300кг с дрехи,преди дни стана на 6 месеца,а и е момче.Честито за прекрасната новина,желая ти лека бременност и спокойни дни.Няма как да не се притесняваме..разбирасе,но пък не е честно и роднините така да ни плашат,по добре нищо да не казват,но за жалост рядко си премълчават и при нас е същото.

gerito2012 ,можеш ли да кажеш какво изследване сте пуснали за предположението за алергия заради носа,защото нашият мъник е с пълен нос от раждането и постоянно си бута нослето и търка очи и все се чудя,защото му се спи или има проблем...,но 6 месеца със сополи,не ми се струва нормално.А и аз също имам проблем,но все още не откривам от какво е.

# 692

Не ми пречи нощното кърмене, а изродите абитуренти дето викат пред дискотеките по цяла нощ (дискотеките са шумоизолирани и музиката не се чува). Бебо си заспива като цокне, ама аз не мога.

Щом не ти пречи значи ти си си ок, обаче колкото по-големи стават толкова по-трудно може да ги откажеш от гърдата и нощното сучене, те не го правят защото са гладни а защото ползват цицата като биберон. Всичко ток до момента в който не видя дете имащо всички зъби, ходещо, яде кюфте образно казано, играя на пързалка в пясъчника и после отива и дърпа на майка си блузата и засуква, ей богу никога няма да го приема това кой квото ще да ми говори че кърмата е полезна до 40 години:)

# 693
Kris ,нямам представа какво точно е изследването то е в едно направление ,взеха му кръв само в една епруветка но не са излезли всички показатели.И ние сме с запушен нос вече 4 месеца,къде ли не ходихме,какво ли не правихме,всеки казва здрав е,гърди гърло чисти,ей богу този нос ме побърка,аз никога не съм страдала от запушване на носа,баща му също,незнаен какво е туй чудо.Вчера тя се осъмни вече за алергия,пита за домашни любимци ,но такива нямаме,всички плюшени играчки съм прибрала далече,климатик не пускаме отдавна,последното което ме попита беше с мокет ли сме,това пък незнам каква връзка  има.МОМИЧЕТА ,  колко време е нормално след ваксина да се вдигне температура ,вчера му нямаше нищо,но днес от след обед вдигна 38.4,два пъти давам Панадол,спадне за известно време,и пак,другото което е ,показва ми се и зъбче,та вече незнам кое ,как ,защо,като чели с каката ми беше по лесно И тази нощ ще бодуваме видяло сее.Лека.

# 694
Гери, Т може да е от зъбчето.

Малкия плака истерично повече от час одеве, никога толкова силно и продължително не е плакал, не знам какво му стана. Зъбче ли е,какво е...Дадох Панадол, не се успокои, трамбовах с него на ръце из стаите, няма и няма. Накрая се светнах и го сложих в количката и заспа в нея, после го преместих в кошарата.

Изпокарахме се естествено с ММ, той не дава да гъкне, сега като рева толкова направо превъртя. Няма да навлизам в подробности, само ще кажа, че в последните дни си мечтая за момента, в който ще зачезне пак. Grinning

# 695
Благодаря ти ,Жана.Леле ако знаеш как те разбирам за мъжа.Ние с ММ,напоследък сме в напрекъснати спорове,и то все за децата,той вижда нещата по един начин,аз по друг.Според него трябва да съм нон стоп до бебето даже и когато спи,понякога имаме гости ,и нашият непрекъснато ме праща при детето, то си спи и в момента няма нужда от мен но виждаш ли аз трябва да съм там.

# 696
Моя мъж и той откача ако дребен плаче. Направо се наежва целия и иска веднага да се обслужи малкия. А той като скърца по цял ден да речем,че съм свикнала вече на тия му моменти (на малкото).  Гледам да стискам зъби и да намирам баланса.
Днес излизахме семейно с роднини в ресторант, на едно отделено тихо сепаре само за нас... Ама това малкото се вкисна в един момент и се прибрахме . Вкъщи-друг човек. Играе, рита, смее се.
И днес падна от спалнята. Мъжът ми заспа и малкото падна.

# 697
На мен ми пречи нощното кърмене и не смятам, че е полезно, затова търся варианти😄
Днес сготвихме първата си леща заедно😂Дъвка морков, червена чушка, диня...и към лука се беше засилила но я спрях овреме😂Много беше забавно....сложих я да седне на плота до мен и и беше супер интерсно, не гъкна.Е, след това беше изкъпана и преоблечена изцяло разбира се,  но това вече не го отчитам изобщо.Вчера омаза спалнята с череши...но аз съм дзен, детето е щастливо, чаршафите ще ги сменя...толкова ми е кеф, сега...с баткото се втелясвах за какви ли не глупости...че ми иде да се ритна отзад😂

# 698
А пък моят ММ да го похваля почти никога не ме критикува и ми помага много вече. Бавничко свикна, но сега е безценен.

# 699
Май само аз не смея да давам на детето да яде самО плодове и зеленчуци.. Но се задави с диня и се изплаших и не смея...Особено както ми е лакомник..

# 700
Една интересна статия за кърменето и кариесите - https://www.namama.bg/article/predizvikva-li-karmeneto-kariesi/

MrsBamboo,пробвай да го оставиш само с баща му за през нощта .

# 701
Една интересна статия за кърменето и кариесите - https://www.namama.bg/article/predizvikva-li-karmeneto-kariesi/

MrsBamboo,пробвай да го оставиш само с баща му за през нощта .
Чудесна статия!Блгодаря!
И идеята с таткото никак не е лоша🤗

# 702
gerito2012,благодаря ти много за отговора,ще се допитам до лекарката,при нас има килимчета,може би заради прахта те е питала за мокет,защото той задържа доста прах,ние преди бяхме на мокет.А иначе и аз си имам много проблеми,дано открият какво ни е защото ми се струва че малкия се мъчи Sad никак не искам да има алергия,но натам отиват нещата.

# 703
Mrs.Bamboo, да кажеш после дали ще мине номерът с отказването от нощното кърмене. При нас е едно само, поносимо е, ама нали все със сестра ѝ я сравнявам, пък тя от двумесечна къртеше по цяла нощ. Дребс не знам защо се буди, приплаква, разсънва се и ако ѝ дам да хапне, заспива веднага. Иначе ще седи да 4 крака и ще се блъска в креватчето до сутринта.

# 704
Ради вчера като не яде от 8 до 15 ч, следобеда налапа две пюрета, една каша, за вечеря отказа млякото, но яде ТЕЛЕШКО с картофи, купено от магазина - не съм дочела и съм й дала направо, мислех, че е пуешко. Здраве да е. През нощта се буди в 2 и в 5 за мляко и в 830 сега пак яде. Спи неспокойно, пипа си венеца нон-стоп и мама вече е на ръба на силите си ахахах.

За мокета - в него се събира прах и други неща, на село като махахме мокета отдолу имаше какво ли не. Та затова е питала сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт