Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 075
  • 789
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм на 32 и половина, Богомил е чакан официално 5 години, да минат рисковите 5 години след рака. Общо взето..  на своя глава си го направихме. Моята онколожка беше забранила, но рака ми не е хормонозависим.
Искрено се надявам да сме здрава и да си имаме още едно детенце.

# 661
  • София
Непозната, честит празник! Hug
И Пак изпуснах бебетата! Много за кратко ги качвате! Disappointed
Тони, аз също бих ти препоръчала да не даваш киноато, зори и утре, но по-скоро защото ще станат две нови неща! Но предполагам, докато се изкажа, си я изхвърлила вече! Grinning
Peacock, от сърце ти желая да нямаш повече проблеми! И второ детенце, разбира се! Hug

# 662
  • София
Хемоглобинът на диването не се е покачил. Миналия месец беше 101, въведох жълтък, пуешко, пилешко, заешко, телешко, спанак и резултатът е 104. Хематокритът е нисък, вероятно ще пие желязо.
Няма белег и го пращат за манту във 2ра градска.
Иначе е 8490 (+само 180гр) и 69см (+1см, ама според мен е повече).

# 663
  • София
Хемоглобина се качва много бавно, аз дълго време страдах от анемия и ядох какви ли не зеленища и меса и за месец 3-4 единици нагоре

# 664
Долната граница е 115 за 6-12 месеца, на места дори 95. Ако педиатърката настоява да пие желязо, бих я помолила за направление за хематолог. Аз съм много предпазлива към добавките.

Червено месо, пуешки бут, също дроб. Всъщност храните, богати на холестерол и хемоглобин, които масово се отричат в диетата на възрастните, са изключително полезни за децата. Също зеленчуци, преминали възможно най-кратка топлинна обработка, вит Ц е много чувствителен към топлина, а помага за доброто усвояване на желязото от храната.

# 665
Аз съвсем ви изтървах,но вече всички спят а аз бодуваме и сега имам време.Днес бяхме на втора ваксина,нали сме назад заради сополите,та ни боцнаха,и сега го наблюдавам за температура.Уъре пък ни дадоха за кръв и урина ,та пак ще го бодат милото.Иначе сме точно 7 кг,и 69 см.Каза да му заместя две хранения,което при нас е невъзможно,той яде половин пюре,и повече не искаАз още не съм му включила месо,досега два пъти жълтък му давах,зеленчуците май ги пробвахме повечето,не е очарован,обича пасиран банан и май по често ще му давам,ще пробвам и с каши ,защото не качва за месец и половина е качил само 400 гр.Мисля като направи 7 м да го запиша на млечна кухня,дано там му хареса храната повече.

# 666
и с кръвните нещата са субективни, аз като бях бременна хемоглобина ми от месец на месец се менеше във всякакви посоки. От желязото смисъл имаше определено,няма драма само проучи хубаво дали е ок на толкова малко бебе добавка желязо.

# 667
Аз съвсем ви изтървах,но вече всички спят а аз бодуваме и сега имам време.Днес бяхме на втора ваксина,нали сме назад заради сополите,та ни боцнаха,и сега го наблюдавам за температура.Уъре пък ни дадоха за кръв и урина ,та пак ще го бодат милото.Иначе сме точно 7 кг,и 69 см.Каза да му заместя две хранения,което при нас е невъзможно,той яде половин пюре,и повече не искаАз още не съм му включила месо,досега два пъти жълтък му давах,зеленчуците май ги пробвахме повечето,не е очарован,обича пасиран банан и май по често ще му давам,ще пробвам и с каши ,защото не качва за месец и половина е качил само 400 гр.Мисля като направи 7 м да го запиша на млечна кухня,дано там му хареса храната повече.
Гери, Радуни беше горе-долу така - тя си изяждаше пюрето, де, но явно не наддава от него и точно на кашите и попари ми казаха да наблегна, като моята попара е бисквити, малко банан и АМ :Д, пасирани. Менюто, което гастро ми препоръча е:
7.00 - АМ
10.00 - попара /бисквити или сухари с чай или АМ, по натам можело сиренцеобезсолено, но аз не искам да давам още/
13.00 - зеленчуково пюре + месо/жълтък
16.00 - каша с до 30 гл. плод
19.00 - АМ
Часовете са ориентировъчни, количествата според зависи. Ради както ядеше по 210-250 мл, когато е на АМ, казаха да й давам не повече от 180, за да има повече апетит за каши и прочее и някви такива... а тя сега и тецзи 180 не ги иска :Д, може би заради ваксината.
И каза да изключа изцяло плодовото хранене, вкл и банана, нямало смисъл и не се брояло, а нашата и без това е злояда....

# 668
Joony, колко кг. стана Ради? Нали няма много дребни бебенца в темата, та sorry че мине се, не мине се и те питам. Дребна миналия месец беше качила около 800 гр. (шок!), та педиатърката не ни назори да я тъпча. Но пак е мъничка в сравнение с връстниците си - вчера я мерих - около 7 100, ама с дрехи. Този месец пак ще е застой явно.

# 669
И моят не е от най едрите бебенца.7860,72см.Утре става на 8 месеца.Като чета колко тежат връсниците,моя ми се струва много слабичък.Иначе добре хапва,но не е едър.

# 670
Екстра са ви децата, както възрастните са различни, така и те.

Какво нишесте да взема, искам да се пробвам да направя кисел ? Кейти ? Simple Smile
Ама пък царевица не съм въвела...

# 671
Joony, колко кг. стана Ради? Нали няма много дребни бебенца в темата, та sorry че мине се, не мине се и те питам. Дребна миналия месец беше качила около 800 гр. (шок!), та педиатърката не ни назори да я тъпча. Но пак е мъничка в сравнение с връстниците си - вчера я мерих - около 7 100, ама с дрехи. Този месец пак ще е застой явно.
Ради е 6 и 800/71 см, уж беше 7 и нещо, после се разбра, че контролната везна нещо си там, та ни викаха пак да ни мерят....
аз се успокоявам с това, че детето е подвижно, има добра моторика, има уменията за бебе на годините й, енергична е......и пак като знам, че днес сме на 7 месеца, а няма 7 кила и полудявам. Ето, сега не си изяде попарата и ми се реве. Психясвам за всеки грам вече, вчера сънувах, че идват да ми я вземат........
Иначе си има пухкавичко, има си гривнички и гънки от тлъстинки, ама като я видя до друго бебе и просто ми се доревава, много ми е притеснено и голяма роля играят всичките свеките, баби и подобни, нямаха си друга работа и ми говореха как ще я слагат на системи. Лудница пълна ахахах. Аз обаче не мего да я тъпча, тя просто плюе. Плюе и това е, мляко, храна, се тая и това, когато отвори уста. Има дни като ме види стиска устичка и прави един пищящ звук, явно съм я наплашила вече с това ядене.

# 672
Моя в голям клечо.. ние го теглим 7300.. имахме срок 10 дни да качи 100 гр ама май не успя. Той не се спира, хора!!! Направо съм в ужас.. иска все да е изправен , не иска вече да лежи..май спешно трябва да купя бънджи , че съм без ръце. Да слушам мъжът ми още не съм купила...

# 673
  • София
Както няколко пъти съм казвала, децата са различни. Няма как всички да са по 9 кила.
Моя е 8490, качил е само 180гр за месец.

# 674
Ох, Joony, разсмя ме със стискането на устичката, извинявай, знам, че не ти е смешно. Тя е дълга между другото, какво като няма 7 кила, не го преживявай толкова. Мойта я сравнявам с кака ѝ - на 7 м. разликата им е 700 гр. и 2 см. Не че и тя е била едро бебе, ама пак малко по-голяма е вървяла. А и до днес е дългуч в сравнение с повечето си връстници.

Общи условия

Активация на акаунт